Tαξιδέψτε με την Aegean Airlines -
Κλείστε αεροπορικά εισιτήρια από €25*
Κάντε κλικ >> εδώ
Ενοικίαση αυτοκινήτων στη Θάσο
Χωρίς Πιστωτική Κάρτα, Χωρίς Καμία Εγγύηση 
με Πλήρη Ασφάλεια 
με Μηδενική Απαλλαγή σε ΟΛΕΣ τις κρατήσεις

Με ονομαστικό εισιτήριο, πλέον, η είσοδος στο Κολοσσαίο

Ονομαστικά εισιτήρια για την είσοδο στο Κολοσσαίο θα διατίθενται από τις 18 Οκτωβρίου 2023, σύμφωνα με απόφαση του ιταλικού υπουργείου Πολιτισμού.


Η απόφαση ελήφθη για να καταπολεμηθεί το φαινόμενο της κερδοσκοπίας και της μεταπώλησης εισιτηρίων, το οποίο έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις τον τελευταίο καιρό.

Οι Ιταλοί και οι ξένοι επισκέπτες θα μπορούν να αγοράζουν τα νέα αυτά εισιτήρια από το ταμείο έξω από το Φλαβιανό Αμφιθεάτρο, ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.colosseo.it και μέσω ειδικού τηλεφωνικού αριθμού.

“Η εφαρμογή αυτής της απόφασης προχώρησε με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Μπορούμε να πούμε ότι χάρη σε αυτή την κίνηση και την ολοένα αυξανόμενη προσφορά προς τους επισκέπτες, αρχίζει πραγματικά μια νέα εποχή για τον αρχαιολογικό χώρο του Κολοσσαίου”, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού, Gennaro Santozugliano.

Τη λήψη μέτρων για την καταπολέμηση της μεταπώλησης εισιτηρίων σε ιδιαίτερα διογκωμένες τιμές είχαν ζητήσει έντονα, μεταξύ άλλων, δημοτικοί σύμβουλοι της Αιώνιας Πόλης και τα μέλη της Ιταλικής Ένωσης Ξενοδόχων.

Νωρίτερα, μέσα στο καλοκαίρι είχε εγκαινιαστεί ο ανελκυστήρας που συνδέει τον δεύτερο και τον τρίτο όροφο της ιστορικής αρένας, μετά από συνολικά πέντε χρόνια σχεδιασμού και κατασκευής.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ιταλικού μνημείου, ο ανελκυστήρας καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο και, ως εκ τούτου, δένει αρμονικά με το μνημείο. Έχει ύψος 22 μέτρα και είναι κατασκευασμένος εξ ολοκλήρου από μέταλλο με γυάλινο θάλαμο.

Η κατασκευή, η οποία είναι εντελώς “αναστρέψιμη”, δηλαδή μπορεί να αποσυναρμολογηθεί, κόστισε περίπου 200.000 ευρώ και επιτρέπει στα άτομα με αναπηρία ή κινητικές δυσκολίες να φτάσουν στις ανώτερες θέσεις του Φλαβιανού Αμφιθεάτρου, για να απολαύσουν πλήρως την ομορφιά ενός από τα διασημότερα μνημεία στον κόσμο.

Ήδη, μελετάται η κατασκευή ενός αναβατήρα που θα επιτρέπει στα άτομα με ειδικές ανάγκες να ξεπεράσουν τα λίγα απότομα σκαλοπάτια που οδηγούν από τη Δεύτερη Στοά στην υπέροχη σοφίτα ή Τρίτη Διάταξη.

Σημειώνεται ότι, το ιστορικό μνημείο, το οποίο χτίστηκε μεταξύ των ετών 70 και 80 μ.Χ. και αποτέλεσε τόπο δημόσιων εκτελέσεων και αγώνων μονομάχων για τους αρχαίους Ρωμαίους, επισκέπτονται οκτώ εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 6-5-2024 έως 12-5-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 29-4-2024 έως 5-5-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 22-4-2024 έως 28-4-2024

Ευρωεκλογές: Μέχρι 29-4-2024 οι αιτήσεις για επιστολική ψήφο | μπορούν να ψηφίσουν και Έλληνες εκλογείς στην Ελλάδα

Ο Θάσιος αθλητής του Παναθηναϊκού, Πολυζώης Ρήγας, “αργυρός” στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΑμεΑ

Θάσος: κουκουβάγια γέννησε μέσα σε νερόμυλο (βίντεο)

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 15-4-2024 έως 21-4-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 8-4-2024 έως 14-4-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 1-4-2024 έως 7-4-2024

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»

KavalaNews.gr | online