Tαξιδέψτε με την Aegean Airlines -
Κλείστε αεροπορικά εισιτήρια από €25*
Κάντε κλικ >> εδώ
Ενοικίαση αυτοκινήτων στη Θάσο
Χωρίς Πιστωτική Κάρτα, Χωρίς Καμία Εγγύηση 
με Πλήρη Ασφάλεια 
με Μηδενική Απαλλαγή σε ΟΛΕΣ τις κρατήσεις

"Black List" στη Μαγιόρκα για μεθυσμένους τουρίστες

Νέοι καθολικοί περιορισμοί για τους μεθυσμένους τουρίστες στη Μαγιόρκα με αυξημένα πρόστιμα και «black list» με ονόματα 


Νέους κανονισμούς για τον περιορισμό της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ εισάγει η Μαγιόρκα για το 2024, οι οποίοι θα έχουν καθολική ισχύ στις Βαλεαρίδες και όχι σε συγκεκριμένες ζώνες της, όπως ισχύει με τους μέχρι τώρα κανονισμούς.

Μέχρι σήμερα, η Μαγιόρκα επιδίωκε τον περιορισμό των μεθυσμένων τουριστών με ζώνες απαγόρευσης κατανάλωσης αλκοόλ γύρω από το Ballermann, με νυχτερινούς ελέγχους σε ορισμένες παραλίες το καλοκαίρι και ακόμα και με ιδιωτικούς ντετέκτιβ οι οποίοι έλεγχαν την παραβίαση των κανονισμών μέσα από φωτογραφίες και βίντεο.

Η απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ εφαρμόζεται σήμερα σε ζώνες που περιλαμβάνουν δρόμους της Playa de Palma και του Magaluf, αλλά και το Sant Antoni de Portmany της Ίμπιζα. 
Στις ζώνες αυτές, η πώληση αλκοόλ επιτρεπόταν μέχρι ενός ορίου και συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, όμως η διαμόρφωση των ζωνών επέτρεπε την κατανάλωση αλκοόλ στην απέναντι πλευρά του ίδιου δρόμου. Αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Με τη νέα νομοθεσία, ο προορισμός σκοπεύει να αντιμετωπίσει τα περιστατικά ακραίων συμπεριφορών από τουρίστες στο νησί.

Επίσης, τα πρόστιμα στους τουρίστες που θα παραβαίνουν τη νέα νομοθεσία θα αυστηροποιηθούν. Ενώ μέχρι σήμερα τιμωρούνταν κυρίως οι επιχειρήσεις και οι πωλητές, από τη σεζόν του 2024 θα κληθούν και οι ταξιδιώτες να καταβάλλουν πρόστιμα, τα οποία θα είναι αυξημένα.

Στην αντιμετώπιση προβληματικών συμπεριφορών από τουρίστες, η Μαγιόρκα φαίνεται ότι επιδιώκει να ακολουθήσει το παράδειγμα του Άμστερνταμ, όπου την Άνοιξη λανσαρίστηκε διαδικτυακή καμπάνια που απευθύνεται κυρίως στους Βρετανούς άνδρες τουρίστες οι οποίοι ταξιδεύουν στην πρωτεύουσα προκειμένου να επιδοθούν σε ακραίες συμπεριφορές.
Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού των Βαλεαρίδων, μια τέτοια καμπάνια θα πρέπει να απευθύνεται και στις ηλικίες Βρετανών 16-25 σχετικά με τις ρυθμίσεις που θα ισχύουν στη Μαγιόρκα και τα πρόστιμα που υπάρχουν.

Παραμένει ασαφές εάν πρόκειται να εφαρμοστούν αυτοί οι κανονισμοί ή θα υπάρξουν περαιτέρω περιορισμοί για τους τουρίστες κατά τη σεζόν του 2024. Σύμφωνα με το Tag24, ο προορισμός εξετάζει επίσης τη δημιουργία «μαύρης λίστας» στην οποία θα καταγράφονται οι τουρίστες με ακραία συμπεριφορά, οι οποίοι, κατά πάσα πιθανότητα, θα απαγορεύεται να επισκεφθούν στο μέλλον την περιοχή.
πηγή >> tornosnews.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 29-4-2024 έως 5-5-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 6-5-2024 έως 12-5-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 22-4-2024 έως 28-4-2024

Ευρωεκλογές: Μέχρι 29-4-2024 οι αιτήσεις για επιστολική ψήφο | μπορούν να ψηφίσουν και Έλληνες εκλογείς στην Ελλάδα

Ο Θάσιος αθλητής του Παναθηναϊκού, Πολυζώης Ρήγας, “αργυρός” στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΑμεΑ

Θάσος: κουκουβάγια γέννησε μέσα σε νερόμυλο (βίντεο)

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 15-4-2024 έως 21-4-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 8-4-2024 έως 14-4-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 1-4-2024 έως 7-4-2024

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»

KavalaNews.gr | online