Tαξιδέψτε με την Aegean Airlines -
Κλείστε αεροπορικά εισιτήρια από €25*
Κάντε κλικ >> εδώ
Ενοικίαση αυτοκινήτων στη Θάσο
Χωρίς Πιστωτική Κάρτα, Χωρίς Καμία Εγγύηση 
με Πλήρη Ασφάλεια 
με Μηδενική Απαλλαγή σε ΟΛΕΣ τις κρατήσεις

Γιατί τα φθηνά αεροπορικά εισιτήρια τελικά ΔΕΝ θα εξαφανιστούν από τις αερομεταφορές

Οι αεροπορικές εταιρίες ξεκίνησαν και πάλι τις καμπάνιες εκπτωτικών εισιτηρίων για αυτό το φθινόπωρο, ανατρέποντας τις εκτιμήσεις ότι τα φθηνά αεροπορικά εισιτήρια αποτελούν παρελθόν στις αερομεταφορές.


Η Easyjet λάνσαρε την καμπάνια «Big Orange Sale», προσφέροντας έκπτωση 20% σε επιλεγμένες πτήσεις.

Η Ουγγρική Wizz Air προσφέρει πτήσεις έναντι 24,99 ευρώ, ενώ η Ryanair προσέφερε εισιτήρια από 19,99 ευρώ στα τέλη Αυγούστου.

Παράλληλα, νέες εκπτωτικές καμπάνιες αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η ισχυρή ζήτηση μετά την πανδημία σε συνδυασμό με τη μειωμένη προσφορά, οδήγησαν σε πλήρεις πτήσεις και σε εκτόξευση των τιμών. Σύμφωνα με το αποκαλούμενο ως Παρατηρητήριο αεροπορικών εταιριών low cost («Low Cost Monitor») που δημοσιεύει το Γερμανικό Αεροδιαστημικό Κέντρο (DLR), η τάση αυτή ήταν ιδιαίτερα έντονη την περίοδο μετά την πανδημία.

Μια πτήση της Ryanair την Άνοιξη του 2019 κόστιζε, κατά μέσο όρο, περίπου 60 ευρώ, ενώ την Άνοιξη του 2023 123 ευρώ. Η Easyjet ανέβασε επίσης τις τιμές, από 56 ευρώ σε 103 ευρώ ενώ και η Wizz Air ακολούθησε την ίδια τάση αύξηση στα 150 ευρώ, έναντι 50 ευρώ το 2019.

Η Eurowings η οποία δεν αυτοπροσδιορίζεται πια ως αμιγώς low cost εταιρία και ξεκίνησε ήδη πριν από τη πανδημία να ανεβάζει τις τιμές της, η μέση αξία εισιτηρίου ανέβηκε ελαφρώς (από 106 ευρώ το 2019 σε 118 ευρώ το 2023).

Είναι αλήθεια ότι οι τιμές εισιτηρίων που άλλοτε ξεκινούσαν από 9,99 ευρώ ανήκουν στο παρελθόν, και μια πτήση εκτός προσφοράς και σε δημοφιλή προορισμό πιθανόν να συνεχίσει να είναι ακριβή το φθινόπωρο.

Ωστόσο, μεσοπρόθεσμα, οι επιβάτες θα μπορούν να εντοπίζουν ελαφρώς φθηνότερες τιμές.
Αυτό οφείλεται στο ότι η έκρηξη της ζήτησης του καλοκαιριού ολοκληρώνεται και πολλές αεροπορικές εταιρίες υπολογίζουν ότι όπως και κάθε χρόνο, οι ταξιδιώτες θα πετούν λιγότερο το φθινόπωρο και το χειμώνα. Βάσει των εμπειριών αυτών, οι εταιρίες επιδιώκουν να χρησιμοποιούν τα αεροσκάφη τους στη βάση ελκυστικών προσφορών.

Άλλος ένας παράγοντας για τη μείωση των τιμών είναι η αύξηση του κόστους ζωής. Μέχρι σήμερα οι προϋπολογισμοί ταξιδιών δεν έχουν περιοριστεί εξαιτίας της κρίσης, όμως δεν είναι βέβαιο ότι αυτό θα συνεχιστεί και σε βάθος χρόνου.

Σε πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου IFAK που διεξήχθη για λογαριασμό του ραδιοφωνικού σταθμού RPR1, ένας στους τέσσερις ταξιδιώτες δήλωσαν ότι είχαν ήδη κάνει τους πρώτους συμβιβασμούς στις διακοπές τους. 
Μεταξύ άλλων, απέφυγαν τους ακριβούς προορισμούς, ταξίδευαν για μικρότερο χρονικό διάστημα και εξοικονομούσαν χρήματα στη διαμονή. Δεδομένου ότι ο πληθωρισμός στη Γερμανία παραμένει υψηλός, όλο και περισσότεροι πολίτες αναμένεται να αναγκαστούν να παραλείψουν τις διακοπές τους το 2024, σε μεγαλύτερο βαθμό από τα προηγούμενα χρόνια.

Παράλληλα, η προσφορά μεγαλώνει, με την Ομοσπονδιακή Ένωση της Γερμανικής Βιομηχανίας Αερομεταφορών (BDL) να υπολογίζει ότι, ο αριθμός των θέσεων που πρόκειται σύντομα να προσφέρονται από και προς τη Νότια Ευρώπη θα προσεγγίσει τα επίπεδα προ πανδημίας.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της θυγατρικής της Lufthansa, Discover Airlines, Bernd Bauer, επετεύχθη σημείο αιχμής και το 2024 προβλέπεται επιβράδυνση για το 2024 καθώς η προσφορά θα είναι αυξημένη.

Η μικρότερη ζήτηση σε συνδυασμό με την αυξημένη προσφορά οδηγούν τις τιμές σε καθοδική πορεία, και αυτό το σενάριο αναμένεται να επικρατήσει και στις αερομεταφορές, ακόμα κι αν οι αυξημένες χρεώσεις των αεροδρομίων ή το κόστος εναέριας κυκλοφορίας πιθανόν να αποτρέψουν έναν καταστροφικό πόλεμο τιμών όπως τα χρόνια πριν από την πανδημία.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 17-6-2024 έως 23-6-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 10-6-2024 έως 16-6-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 3-6-2024 έως 9-6-2024

Οι Κριτικές Καταλυμάτων Επηρεάζουν τις Κρατήσεις: Νέα Έρευνα της Accor

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 27-5-2024 έως 2-6-2024

"Ελληνικές Παραλίες: Το Απόλυτο εργαλείο για Ασφαλή Κολύμβηση από το meteo.gr

mAiGreece: Η Καινοτόμος Εφαρμογή Chatbot με AI για Βελτίωση της Ταξιδιωτικής Εμπειρίας στην Ελλάδα

Αυξάνονται τα δρομολόγια στις τοπικές γράμμες φέρι από τη 1η Ιουνίου

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 20-5-2024 έως 26-5-2024

Γαλάζιες Σημαίες σε Θάσο και Καβάλα

KavalaNews.gr | online