Tαξιδέψτε με την Aegean Airlines -
Κλείστε αεροπορικά εισιτήρια από €25*
Κάντε κλικ >> εδώ
Ενοικίαση αυτοκινήτων στη Θάσο
Χωρίς Πιστωτική Κάρτα, Χωρίς Καμία Εγγύηση 
με Πλήρη Ασφάλεια 
με Μηδενική Απαλλαγή σε ΟΛΕΣ τις κρατήσεις

Πότε βρίσκετε τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια | Οι πιο συμφέρουσες ημέρες, ώρες, μήνες

Τα πρωινά της Τρίτης, είναι η καλύτερη ώρα για κρατήσεις φθηνών αεροπορικών εισιτηρίων στο διαδίκτυο, ενώ στην αντίπερα όχθη βρίσκονται τα μεσημέρια της Κυριακής, γύρω στη 1:00 μ.μ., όταν όλοι σερφάρουν στο διαδίκτυο.


Για παράδειγμα το κόστος των 57 ευρώ για ένα αεροπορικό εισιτήριο, το πρωί της Τρίτης, μπορεί να ανέλθει στα 69 ευρώ το μεσημέρι της Κυριακής.

Φυσικά, όπως πάντα, είναι φθηνότερο να αποδράσει κάποιος σε μήνες που είναι εκτός σεζόν και στις περιόδους αμέσως μετά τις διακοπές, ημερομηνίες με μεγάλο αριθμό κρατήσεων.

Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα της ψηφιακής μηχανής αναζήτησης ξενοδοχείων και πτήσεων στην Ευρώπη, Jetcost, η οποία εξετάζει μέσω μιας διαδικτυακής μελέτης τις καλύτερες εποχές της εβδομάδας για την εύρεση ταξιδιωτικών ευκαιριών, σύμφωνα με ανάλυση που πραγματοποιήθηκε σε χρήστες της σε 38 χώρες πέρυσι.

Τα Σαββατοκύριακα είναι πιο ακριβά
Τα στοιχεία δείχνουν ξεκάθαρα ότι η Τρίτη είναι γενικά η φθηνότερη ημέρα της εβδομάδας για να κλείσει κάποιος μια πτήση, με μέση τιμή τα 63 ευρώ, αν και το ποσοστό πέφτει στα 57 αν η αναζήτηση γίνει στις 2 το πρωί.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι, στον βασικό ναύλο οι τιμές τείνουν να αυξάνονται όσο πλησιάζει το Σαββατοκύριακο και οι προσφορές να εξαφανίζονται, οπότε είναι καλύτερο να αγοράζονται πτήσεις μεταξύ Δευτέρας και Τετάρτης.

Σε γενικές γραμμές, η μελέτη καθιστά σαφές ότι είναι προτιμότερο να γίνονται αγορές το βράδυ παρά το πρωί. 
Έτσι, οι πτήσεις στο χρονικό διάστημα που διαρκεί από τις 8:00 π.μ. έως τις 8:00 μ.μ. κοστίζουν περίπου 67 ευρώ, ενώ μεταξύ 8:00 μ.μ. και 8:00 π.μ. της επόμενης ημέρας, το ποσό πέφτει στα 63 ευρώ.

Όσον αφορά τους μήνες, ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι οι καλύτεροι για μια φθηνή πτήση εσωτερικού, αμέσως μετά τα Χριστούγεννα.

Το καλύτερο μέρος για απόδραση είναι κάποια χώρα στην Ευρώπη, αφού κατά τη διάρκεια αυτών των ημερομηνιών, οι πτήσεις κοστίζουν κατά μέσο όρο μεταξύ 102 και 106 ευρώ, ενώ τον Ιούνιο το ποσό αυτό είναι τουλάχιστον διπλάσιο.

Προκαταβολική κράτηση
Η δεύτερη καλύτερη εποχή του έτους για να βρει κάποιος φθηνές πτήσεις αντιστοιχεί στους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, δηλαδή μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Στην άλλη πλευρά της κλίμακας βρίσκονται ο Ιούνιος και ο Ιούλιος, οι ακριβότεροι μήνες του έτους, είτε πρόκειται για ταξίδια εσωτερικού, είτε για ευρωπαϊκά, είτε για υπερατλαντικά ταξίδια.

Το κόστος των τελευταίων διαμορφώνεται περίπου στα 600 ευρώ, αν η αγορά τους γίνει τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, και ανεβαίνει στα 755 τον Σεπτέμβριο και στα 923 τον Ιούνιο.

Όσον αφορά την ημερομηνία αγοράς των πτήσεων, η τιμή τους αυξάνεται σε αυτές που προηγούνται αμέσως πριν από την αναχώρηση. Ως εκ τούτου, είναι πιο συμφέρουσα η κράτηση το συντομότερο δυνατό, με ελάχιστη προθεσμία 15 ημέρες.

  Tαξιδέψτε με την Aegean Airlines -
Κλείστε αεροπορικά εισιτήρια από €25*
Κάντε κλικ >> εδώ

Ακόμη και έτσι, αν γίνει δύο μήνες πριν, οι τιμές θα είναι μειωμένες κατά περισσότερο από 10%.

Φυσικά, εκτός από την ημέρα της εβδομάδας για την αγορά ενός φθηνού αεροπορικού εισιτηρίου, υπάρχουν και άλλα… κόλπα για να επιτύχει κάποιος ευκαιρίες.

Για παράδειγμα, η επιλογή ενός αεροδρομίου διαφορετικού από τα επικρατέστερα, το οποίο κατά κανόνα βρίσκεται λίγο πιο μακριά από το κέντρο της πόλης, συμβάλλει στη μείωση της τιμής του αεροπορικού εισιτηρίου.

Αξίζει επίσης να ρίξει κάποιος μια ματιά στις προσφορές της τελευταίας στιγμής, καθώς πολλές αεροπορικές εταιρίες μειώνουν τις τιμές αν δεν πουλήσουν τις θέσεις όσο πλησιάζει η ημερομηνία της πτήσης.

πηγή 

Διαβάστε επίσης :

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 11-3-2024 έως 17-3-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 18-3-2024 έως 24-3-2024

Εκπτώσεις στα εισιτήρια των φέρι έως και 60% από τη Thassos Ferries (κόκκινα φέρι)

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 4-3-2024 έως 10-3-2024

Έως και 400 ευρώ το κουπόνι για το «Τουρισμός για Όλους» που ξεκίνησε σήμερα | Την 1η Απριλίου λήγουν οι υποβολές

Πληρότητα κοντά στο 100% σε Καβάλα και Θάσο για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας

Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής 31-3-2024

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού έρχεται στη Θάσο | Πρότζεκτ με συμμετοχή των κατοίκων για την τουριστική ανάκαμψη

Θάσος: ανησυχούν οι κάτοικοι της Καλλιράχης για το αν θα έχουν νερό το καλοκαίρι

“Κάτω τα χέρια από τις Αποθήκες Μεταλλείων στα Λιμενάρια Θάσου” ενημερωτική συγκέντρωση την Παρασκευή (15-3-24)

KavalaNews.gr | online