Tαξιδέψτε με την Aegean Airlines -
Κλείστε αεροπορικά εισιτήρια από €25*
Κάντε κλικ >> εδώ
Ενοικίαση αυτοκινήτων στη Θάσο
Χωρίς Πιστωτική Κάρτα, Χωρίς Καμία Εγγύηση 
με Πλήρη Ασφάλεια 
με Μηδενική Απαλλαγή σε ΟΛΕΣ τις κρατήσεις

Γερμανία: Σε ισχύ απο 1η Μαΐου το νέο εισιτήριο για τις δημόσιες συγκοινωνίες

Από την 1η Μαΐου θα τεθεί σε ισχύ το νέο εισιτήριο για τις δημόσιες συγκοινωνίες στη Γερμανία με σταθερή μηνιαία χρέωση 49 ευρώ.


Εκτός από τους Γερμανούς πολίτες, όμως, θα μπορούν να επωφεληθούν και οι ξένοι επισκέπτες.

Το εισιτήριο των 49 ευρώ της Γερμανίας, γνωστό και ως Deutschlandticket, είναι ο διάδοχος του εισιτηρίου των 9 ευρώ και κύριος στόχος του είναι να κάνει τα μέσα μαζικής μεταφοράς πιο ελκυστικά για όλους και να προσφέρει οικονομική “ανάσα” ενόψει της απότομης αύξησης των τιμών, επισημαίνει το SchengenVisaInfo. Com.

Το εισιτήριο θα είναι διαθέσιμο ως ψηφιακή συνδρομή που μπορεί να ακυρωθεί ανά πάσα στιγμή.

Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι ξένοι ταξιδιώτες που σκοπεύουν να επισκεφθούν τη Γερμανία μετά την 1η Μαΐου και θέλουν να μετακινηθούν σε διάφορα μέρη της χώρας χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς, μπορούν να αγοράσουν το εισιτήριο κατά την άφιξή τους, να το χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Γερμανία και στη συνέχεια να ακυρώσουν τη συνδρομή τους όταν φύγουν από τη χώρα.

Το εισιτήριο μπορεί πλέον να αγοραστεί από την ιστοσελίδα και την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα της Deutsche Bahn καθώς και από μεταφορικές εταιρείες σε όλη τη χώρα.

Οι τουρίστες που αγοράζουν το εισιτήριο των 49 ευρώ θα μπορούν να χρησιμοποιούν όλα τα λεωφορεία και τα τρένα που λειτουργούν σε μικρές και μεσαίες αποστάσεις. Όσον αφορά τις μεταφορές μεγάλων αποστάσεων και τα ταξίδια πρώτης θέσης, έχει διευκρινιστεί ότι εξαιρούνται της προσφοράς.

«Το Deutschlandticket ισχύει σε εθνικό επίπεδο και οι ταξιδιώτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλα τα λεωφορεία και τα τρένα των δημόσιων περιφερειακών και τοπικών συγκοινωνιών σε όλη τη Γερμανία. Εξαιρούνται οι μεταφορές μεγάλων αποστάσεων και τα ταξίδια πρώτης θέσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση της γερμανικής κυβέρνησης.

Οι γερμανικές αρχές υπογράμμισαν ότι το εισιτήριο των 49 ευρώ δεν μπορεί να μεταβιβαστεί από το ένα άτομο στο άλλο, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε ξένος επισκέπτης θα πρέπει να αγοράσει το δικό του εισιτήριο.

Όλοι οι επισκέπτες καθώς και οι πολίτες της χώρας που αγοράζουν το εισιτήριο θα πρέπει να αποδείξουν την ταυτότητά τους σε περίπτωση ελέγχων και το εισιτήριο πρέπει να αγοράσουν όλοι όσοι είναι άνω των έξι ετών. Από την άλλη, όσοι είναι κάτω των έξι ετών μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τα ομοσπονδιακά κράτη είναι υπεύθυνα για τη χρηματοδότηση του εισιτηρίου και η γερμανική κυβέρνηση έχει ήδη αποφασίσει να χορηγεί 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως για να τους αποζημιώσει για την απώλεια.


Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 15-4-2024 έως 21-4-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 22-4-2024 έως 28-4-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 8-4-2024 έως 14-4-2024

Ορίστηκαν τα πρόστιμα για παρεμπόδιση πρόσβασης στη θάλασσα, τον αιγιαλό και την παραλία

Πρόχειρος πλειοδοτικός διαγωνισμός από το Λιμεναρχείο Καβάλας

Η Tripadvisor απέκλεισε αριθμό ρεκόρ 2 εκατομμυρίων ψεύτικων κριτικών το 2023

«MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες

Έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες στο Ντουμπάι | δείτε τα απίστευτα βίντεο

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 1-4-2024 έως 7-4-2024

Καταγραφή του ίδιου φυσητήρα στη θαλάσσια τέφρο ανάμεσα στην Ικαρία, τη Σάμο και τη Χίο

KavalaNews.gr | online