Ο ζωγράφος, μουσικός, ρεμπέτης και πολυτάλαντος ψαράς της Θάσου!


Ένας πολυτάλαντος ψαράς από τη Θάσο, δεν ασχολείται μόνο με το ψάρεμα αλλά και με την κλασική μουσική και το ρεμπέτικο τραγούδι και είναι πάνω απ’ όλα… αυτοδίδακτος.

Πρόκειται για τον Νίκο Αργυρόπουλο, ο οποίος γεννήθηκε στην Καβάλα από γονείς Μικρασιάτες και μεγάλωσε στη Θάσο και την Αθήνα, με ακούσματα κλασικής μουσικής και φλαμένκο.

Στην Ιταλία, όπου βρέθηκε αργότερα για σπουδές, αγάπησε το ρεμπέτικο και ξεκίνησε να παίζει μπουζούκι και να τραγουδάει.

Με τον Βαμβακάρη να έχει στοιχειώσει μέσα του, επιστρέφοντας στην Ελλάδα, βρήκε σε ένα παλαιοπωλείο το πορτραίτο μιας γυναίκας, της οποίας το –γεμάτο συναισθήματα– πρόσωπο τον κάνει να πιστέψει πως θα μπορούσε να είναι η Φραγκοσυριανή του Μάρκου.

Έτσι, το 1984 άνοιξε στα Εξάρχεια τη «Φραγκοσυριανή», στέκι που άφησε εποχή στη νεότερη αναβίωση του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού, όπου μέχρι το ’93 γινόταν κάθε βράδυ λαϊκό προσκύνημα ως το πρωί, με σημαντικόυς καλλιτέχνες να έχουν περάσει από το πάλκο του μαγαζιού, όπως η Σωτηρία Μπέλλου, η Ελένη Τσαλιγοπούλου κ.ά.

Σε αυτή την περίοδο, ο κ. Αργυρόπουλος, εκτός από τα τραγούδια των μεγάλων λαϊκών δημιουργών, δεν έπαψε ποτέ να σκαλίζει και τα δικά του τραγούδια.

Το 1993 όμως εγκατέλειψε την Αθήνα για τα Λιμενάρια της Θάσου, τόπο καταγωγής του, όπου άνοιξε μία ταβέρνα.

Εκτός από αυτό το στέκι, είναι επίσης ψαράς και δάσκαλος πολεμικών τεχνών sodokan, ύστερα από άπειρα επαγγέλματα που χρειάστηκε να εξασκήσει για να μεγαλώσει τα παιδιά του (κτίστης, εποχικός πυροσβέστης κ.ά.).

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 16-5-2022 έως 22-5-2022

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 9-5-2022 έως 15-5-2022

Καλοκαίρι παρέα… με τις μωβ μέδουσες φέτος - Οδηγός αντιμετώπισης

Οι Λειψοί λένε όχι στις ξαπλώστρες

Προειδοποίηση για έντονα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε Καβάλα και Θάσο την Τετάρτη 18-5-22

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 2-5-2022 έως 8-5-2022

Τίθενται σε λειτουργία τα διόδια στη Καβάλα - ανατιμήσεις στα διόδια Μουσθένης και Ιάσμου

Προσθήκη της Θάσου στα προγράμματα διακοπών για τους Αυστριακούς ταξιδιώτες

Άλλαξε χρώμα η θάλασσα στη Καβάλα μετά το μπουρίνι

KavalaNews.gr | online