Ο ζωγράφος, μουσικός, ρεμπέτης και πολυτάλαντος ψαράς της Θάσου!
Ένας πολυτάλαντος ψαράς από τη Θάσο, δεν ασχολείται μόνο με το ψάρεμα αλλά και με την κλασική μουσική και το ρεμπέτικο τραγούδι και είναι πάνω απ’ όλα… αυτοδίδακτος.
Πρόκειται για τον Νίκο Αργυρόπουλο, ο οποίος γεννήθηκε στην Καβάλα από γονείς Μικρασιάτες και μεγάλωσε στη Θάσο και την Αθήνα, με ακούσματα κλασικής μουσικής και φλαμένκο.
Στην Ιταλία, όπου βρέθηκε αργότερα για σπουδές, αγάπησε το ρεμπέτικο και ξεκίνησε να παίζει μπουζούκι και να τραγουδάει.
Με τον Βαμβακάρη να έχει στοιχειώσει μέσα του, επιστρέφοντας στην Ελλάδα, βρήκε σε ένα παλαιοπωλείο το πορτραίτο μιας γυναίκας, της οποίας το –γεμάτο συναισθήματα– πρόσωπο τον κάνει να πιστέψει πως θα μπορούσε να είναι η Φραγκοσυριανή του Μάρκου.
Έτσι, το 1984 άνοιξε στα Εξάρχεια τη «Φραγκοσυριανή», στέκι που άφησε εποχή στη νεότερη αναβίωση του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού, όπου μέχρι το ’93 γινόταν κάθε βράδυ λαϊκό προσκύνημα ως το πρωί, με σημαντικόυς καλλιτέχνες να έχουν περάσει από το πάλκο του μαγαζιού, όπως η Σωτηρία Μπέλλου, η Ελένη Τσαλιγοπούλου κ.ά.
Σε αυτή την περίοδο, ο κ. Αργυρόπουλος, εκτός από τα τραγούδια των μεγάλων λαϊκών δημιουργών, δεν έπαψε ποτέ να σκαλίζει και τα δικά του τραγούδια.
Το 1993 όμως εγκατέλειψε την Αθήνα για τα Λιμενάρια της Θάσου, τόπο καταγωγής του, όπου άνοιξε μία ταβέρνα.
Εκτός από αυτό το στέκι, είναι επίσης ψαράς και δάσκαλος πολεμικών τεχνών sodokan, ύστερα από άπειρα επαγγέλματα που χρειάστηκε να εξασκήσει για να μεγαλώσει τα παιδιά του (κτίστης, εποχικός πυροσβέστης κ.ά.).