Θάσος: οι μαθητές του 1ου δημοτικού είδαν από κοντά την παραγωγική διαδικασία των τοπικών προϊόντων
Μια εξαιρετική εμπειρία είχαν οι μαθητές/τριες της Δ΄ τάξης του δημοτικού σχολείου Θάσου στον Λιμένα. Συνοδευόμενα από τη δασκάλα τους Πόπη Μαργιού, επισκέφθηκαν το Μουσείο του Μελισσοκομικού συνεταιρισμού, καθώς και το Βιολογικό Ελαιοτριβείο - Μουσείο στο Ραχώνι στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα την Υγιεινή Διατροφή και τα Τοπικά Προϊόντα.
Τα παιδιά στο μουσείο του μελιού ξενάγησε ο πρόεδρος του μελισσοκομικού συνεταιρισμού Κώστα Παναγιωτόπουλο
Είδαν βήμα, βήμα πώς παράγεται και συσκευάζεται το μέλι, έμαθαν για τη γύρη, την πρόπολη και το βασιλικό πολτό και περιηγήθηκαν στο μουσείο όπου εντυπωσιάστηκαν από τα πλούσια εκθέματα.
Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο ελαιοτριβείο από τον ιδιοκτήτη του Αργύρη Τυρολόγο ο οποίος περιέγραψε στα παιδιά όλα τα στάδια παραγωγής λαδιού και την λεπτομερή ξενάγηση στο μουσείο που λειτουργεί στο χώρο τού ελαιοτριβείου. Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από τη διαδικασία παραγωγής και τη μυρωδιά του φρέσκου λαδιού και ενημερώθηκαν για την εξέλιξη των μηχανημάτων στην πορεία των χρόνων.
Ήταν μια υπέροχη εμπειρία για τους μαθητές, γεμάτη με εικόνες, γεύσεις και μυρωδιές!!!
Τα παιδιά στο μουσείο του μελιού ξενάγησε ο πρόεδρος του μελισσοκομικού συνεταιρισμού Κώστα Παναγιωτόπουλο
Είδαν βήμα, βήμα πώς παράγεται και συσκευάζεται το μέλι, έμαθαν για τη γύρη, την πρόπολη και το βασιλικό πολτό και περιηγήθηκαν στο μουσείο όπου εντυπωσιάστηκαν από τα πλούσια εκθέματα.
Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο ελαιοτριβείο από τον ιδιοκτήτη του Αργύρη Τυρολόγο ο οποίος περιέγραψε στα παιδιά όλα τα στάδια παραγωγής λαδιού και την λεπτομερή ξενάγηση στο μουσείο που λειτουργεί στο χώρο τού ελαιοτριβείου. Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από τη διαδικασία παραγωγής και τη μυρωδιά του φρέσκου λαδιού και ενημερώθηκαν για την εξέλιξη των μηχανημάτων στην πορεία των χρόνων.
Ήταν μια υπέροχη εμπειρία για τους μαθητές, γεμάτη με εικόνες, γεύσεις και μυρωδιές!!!
Διαβάστε επίσης :