Tαξιδέψτε με την Aegean Airlines -
Κλείστε αεροπορικά εισιτήρια από €25*
Κάντε κλικ >> εδώ
Ενοικίαση αυτοκινήτων στη Θάσο
Χωρίς Πιστωτική Κάρτα, Χωρίς Καμία Εγγύηση 
με Πλήρη Ασφάλεια 
με Μηδενική Απαλλαγή σε ΟΛΕΣ τις κρατήσεις

Η Airbnb προωθεί προσιτές διαμονές σε απλά δωμάτια - Η Θάσος στους κορυφαίους καλοκαιρινούς προορισμούς εσωτερικού

H διαμονή σε ένα δωμάτιο στο σπίτι του οικοδεσπότη, που ήταν και η αρχική ιδέα, που δημιούργησε την Airbnb, επιστρέφει και πάλι στην κεντρική πολιτική της πλατφόρμας. 

Θάσος - "Καλογερικό"

Η "επιστροφή στις ρίζες" κρίνεται αναγκαία, καθώς στην εποχή οικονομικής κρίσης, που βιώνει η ανθρωπότητα, η διαμονή στο σπίτι του οικοδεσπότη είναι εξαιρετικά προσιτή λύση.

Η πρωτοβουλία Airbnb Rooms καλύπτει περισσότερα από ένα εκατομμύριο ιδιωτικά υπνοδωμάτια με καταχωρίσεις που περιλαμβάνουν πρόσβαση σε κοινόχρηστο χώρο όπως η κουζίνα, το σαλόνι ή ο κήπος. 
Η «ολοκαίνουργια αντίληψη» της αρχικής ιδέας Airbnb έρχεται καθώς η εταιρεία αναμένει φέτος περισσότερες από 300 εκατομμύρια αφίξεις επισκεπτών μετά το τέλος της πανδημίας.

Όπως υπογραμμίζει, πάνω από το 80% των ιδιωτικών δωματίων προσφέρονται για κάτω από 100 $ τη βραδιά, με μέση τιμή τα 67 $ τη βραδιά.

Στόχος αυτής της πολιτικής είναι οι νεότεροι ταξιδιώτες της γενιάς Gen Z, που έχουν περιορισμένους προϋπολογισμούς και λαχταρούν να γνωρίσουν νέους φίλους και εμπειρίες στον τόπο του ταξιδιού.


Η εταιρεία δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι αυτή η ιδέα είναι πιο σημαντική από ποτέ. Στο τρέχον οικονομικό περιβάλλον, οι άνθρωποι θέλουν να ταξιδεύουν οικονομικά. Και μετά από χρόνια απομόνωσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αναζητούν τρόπους να συνδεθούν με τους ανθρώπους και να έχουν αυθεντικές εμπειρίες.
«Τώρα είναι η τέλεια στιγμή για να μείνετε σε ένα δωμάτιο στο σπίτι κάποιου άλλου. Αλλά για να το δοκιμάσουν ακόμα περισσότεροι άνθρωποι, πρέπει να αισθάνονται άνετα να μένουν με έναν οικοδεσπότη.»

Το «διαβατήριο οικοδεσπότη»
Έτσι, κάθε δωμάτιο Airbnb διαθέτει «διαβατήριο οικοδεσπότη», το οποίο βοηθά τους επισκέπτες να γνωρίσουν τον οικοδεσπότη τους πριν κάνουν κράτηση για τη διαμονή τους.
Το Host Passport παρέχει βασικές πληροφορίες για τον οικοδεσπότη και διασκεδαστικές λεπτομέρειες σχετικά με τα ενδιαφέροντα και τα χόμπι του. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να μάθουν ακόμη περισσότερα για τον οικοδεσπότη τους, όπως στοιχεία για την εργασιακή εμπειρία του, τις γλώσσες που μιλάει και άλλες πληροφορίες για το βιογραφικό και τα ενδιαφέροντά του.

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Brian Chesky δήλωσε: «Με την Airbnb Rooms, επιστρέφουμε στην ιδέα που ξεκίνησε τα πάντα – πίσω στο ιδρυτικό μας ήθος της κοινής χρήσης. Τα δωμάτια Airbnb είναι συχνά πιο προσιτά από τα ξενοδοχεία και είναι ο πιο αυθεντικός τρόπος για να γνωρίσετε μια πόλη. Αυτή είναι η ψυχή της Airbnb».

Η φιλοσοφία των Airbnb Rooms και του Host Passport στοχεύει στην ενίσχυση της ανθρώπινης σύνδεσης και της κοινοτική πτυχής του ταξιδιού, προσφέροντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να μείνουν με ντόπιους οικοδεσπότες και να τους γνωρίσουν σε προσωπικό επίπεδο.

Airbnb και Airbnb Δωμάτια στην Ελλάδα – Οι τάσεις αναζητήσεων των Ελλήνων το 1ο τρίμηνο 2023

Και στην Ελλάδα υπάρχει πληθώρα επιλογών στην κατηγορία ιδιωτικά δωμάτια, προσφέροντας στους επισκέπτες της αίσθηση της φιλοξενίας μέσα από προσιτές τιμές. 
Οι διανυκτερεύσεις σε ιδιωτικές καταχωρήσεις δωματίων στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά περίπου 50 τοις εκατό πέρσι σε σχέση με το 2021. 
Η μέση τιμή του δωματίου είναι στα 81 ευρώ όταν παγκόσμια είναι 100 δολάρια, με την ποιότητα να παραμένει υψηλή καθώς το 80% των διαμονών που αξιολογήθηκαν σε ιδιωτικό δωμάτιο στην Ελλάδα έλαβαν την υψηλότερη βαθμολογία πέντε αστέρων.

Οι κορυφαίες κατηγορίες κρατήσεων για τους επισκέπτες από την Ελλάδα είναι: 
Παραλία,
Εμβληματικές πόλεις, 
Δωμάτια, 
Εθνικά πάρκα και Σκι. 

Παρακάτω παρατίθενται στοιχεία για τις αναζητήσεις των Ελλήνων σε προορισμούς εντός και εκτός Ελλάδας το 1ο τρίμηνο του 2023. Οι επισκέπτες από την Ελλάδα αναζητούν ήλιο, αξιοθέατα και πεζοπορίες με τις πέντε κορυφαίες κατηγορίες κρατήσεων αυτό το καλοκαίρι, όπως Παραλία, Εμβληματικές πόλεις, Παραθαλάσσια, Κυκλαδίτικα σπίτια, και Εθνικά πάρκα.

Οι κορυφαία καλοκαιρινοί προορισμοί εσωτερικού με αναζήτηση από επισκέπτες από την Ελλάδα το 1ο τρίμηνο 2023
1. Γάιος
2. Λήμνος
3. Σκύρος
4. Τήνος
5. Σχοινούσα
6. Κίμωλος
7. Ανάφη
8. Περιφερειακή Ενότητα Θάσου
9. Αρεόπολη
10. Μυτιλήνη

Οι κορυφαία καλοκαιρινοί διεθνείς προορισμοί με αναζήτηση από Έλληνες επισκέπτες το 1ο τρίμηνο 2023
1. Βαλέτα, Μάλτα
2. Βιέννη, Αυστρία
3. Ρώμη, Ιταλία
4. Βαρκελώνη, Ισπανία
5. Μαδρίτη, Ισπανία
6. Λισαβόνα, Πορτογαλία
7. Παρίσι, Γαλλία
8. Μιλάνο, Ιταλία
9. Άμστερνταμ, Ολλανδία
10. Βενετία, Ιταλία

Διαβάστε επίσης : 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 22-4-2024 έως 28-4-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 15-4-2024 έως 21-4-2024

«MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 8-4-2024 έως 14-4-2024

Η Tripadvisor απέκλεισε αριθμό ρεκόρ 2 εκατομμυρίων ψεύτικων κριτικών το 2023

Ορίστηκαν τα πρόστιμα για παρεμπόδιση πρόσβασης στη θάλασσα, τον αιγιαλό και την παραλία

Πρόγραμμα του Ποδηλατικού Διήμερου Θάσου στις 27 και 28 Απριλίου 2024

Καταγραφή του ίδιου φυσητήρα στη θαλάσσια τέφρο ανάμεσα στην Ικαρία, τη Σάμο και τη Χίο

Τι ισχύει για το δώρο Πάσχα των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα

198 «Απάτητες παραλίες» σε όλη τη χώρα - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες όλες οι απαγορεύσεις

KavalaNews.gr | online