Tαξιδέψτε με την Aegean Airlines -
Κλείστε αεροπορικά εισιτήρια από €25*
Κάντε κλικ >> εδώ
Ενοικίαση αυτοκινήτων στη Θάσο
Χωρίς Πιστωτική Κάρτα, Χωρίς Καμία Εγγύηση 
με Πλήρη Ασφάλεια 
με Μηδενική Απαλλαγή σε ΟΛΕΣ τις κρατήσεις

Γιατί νοικιάζουν τα σπίτια τους μέσω Airbnb - Έρευνα της Airbnb


Το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης και η κάλυψη των βασικών αναγκών, ωθεί χιλιάδες ανθρώπους να ενοικιάζουν τα σπίτια τους στην Airbnb, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας που διεξήγαγε η πλατφόρμα σε οικοδεσπότες και επισκέπτες σε όλο τον κόσμο.

Τα ευρήματα μεταξύ δεκάδων χιλιάδων οικοδεσποτών και επισκεπτών που χρησιμοποίησαν την πλατφόρμα πέρυσι, παρέχουν πληροφορίες για το πώς οι οικοδεσπότες χρησιμοποιούν το εισόδημά τους από την Airbnb, σε μια εποχή που ο πληθωρισμός είναι στα “ύψη”, αλλά και πώς οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την πλατφόρμα εν μέσω μιας ταξιδιωτικής “επανάστασης”.

Καθώς οι εξωτερικές δυνάμεις ώθησαν τον πληθωρισμό σε υψηλότερα επίπεδα στις ΗΠΑ, αλλά και σε όλο τον κόσμο πέρυσι, το εισόδημα που αποκτήθηκε μέσω της φιλοξενίας συνέβαλε στην αντιμετώπιση των υψηλότερων τιμών. 

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί προσφέρουν τον χώρο τους για ενοικίαση μέσω της Airbnb:

⦁Περίπου το 35% των οικοδεσποτών παγκοσμίως δήλωσε ότι ένας από τους λόγους για τους  είναι για να κερδίσουν χρήματα για να βοηθήσουν στην κάλυψη του αυξανόμενου κόστους διαβίωσης.

⦁Σχεδόν το 40% δήλωσε ότι το κάνει για να κερδίσει χρήματα για τη διαβίωσή του.

⦁Πάνω από το 40% δήλωσε ότι το κάνει για να κερδίσει επιπλέον χρήματα.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO), ο Δείκτης Τιμών Τροφίμων αυξήθηκε σταθερά πέρυσι, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών τον Μάρτιο του 20222. Με φόντο τις υψηλότερες τιμές των καθημερινών αγαθών, σχεδόν οι μισοί (46%) από τους οικοδεσποτών παγκοσμίως δήλωσαν ότι χρησιμοποιούν το εισόδημα που κερδίζουν από τη φιλοξενία για να αγοράσουν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, που έχουν γίνει ακριβότερα.

Οι οικοδεσπότες χρησιμοποιούν επίσης το εισόδημα που κερδίζουν από την Airbnb για να βοηθήσουν στην πληρωμή μιας εκ των πιο βασικών αναγκών -τη στέγαση. Σχεδόν το 45% των οικοδεσποτών παγκοσμίως δήλωσε ότι το εισόδημα που κέρδισε μέσω της φιλοξενίας τους βοήθησε να παραμείνουν στο σπίτι τους το 2021, και από αυτή την ομάδα, πάνω από το 20% δήλωσε ότι η φιλοξενία τους βοήθησε να αποφύγουν την κατάσχεση ή την έξωση.

Πέρα από την πληρωμή του ενοικίου και των υποθηκών τους, ένα μεγάλο ποσοστό των οικοδεσποτών (53%) ανέφερε ότι χρησιμοποιούν τα χρήματα που κερδίζουν από τη φιλοξενία για να βελτιώσουν το σπίτι τους -ίσως για την πολυπόθητη νέα στέγη ή την πολυπόθητη νέα κουζίνα.

Οι οικοδεσπότες δήλωσαν, επίσης, ότι αναμένουν ότι το εισόδημα που αποκτούν μέσω της φιλοξενίας να αυξηθεί, με περίπου το 30% να δηλώνει ότι αναμένει να εξαρτηθεί περισσότερο από το εισόδημα του οικοδεσπότη μέσα στο επόμενο έτος.

Οι επισκέπτες ανακαλύπτουν νέα μέρη και διαμένουν περισσότερο

Η πανδημία έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ταξιδεύουν, με εκατομμύρια ανθρώπους να είναι πλέον πιο ευέλικτοι όσον αφορά τον τόπο διαμονής και εργασίας τους.

Σε μια τάση που ξεκίνησε πέρυσι και συνεχίστηκε το πρώτο τρίμηνο του 2022, οι επισκέπτες μένουν περισσότερο -ουσιαστικά ζουν στα Airbnb. Οι μακροχρόνιες διανυκτερεύσεις έφτασαν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα το 1ο τρίμηνο του 2022, υπερδιπλασιάζοντας το μέγεθός τους από το 1ο τρίμηνο του 2019, και συνεχίζουν να αντιπροσωπεύουν περίπου μία στις πέντε κρατήσεις διανυκτερεύσεων. Επιπλέον, σχεδόν οι μισές από τις διανυκτερεύσεις που κλείστηκαν το 1ο τρίμηνο του 2022 ήταν για μία εβδομάδα και περισσότερο.

Το 2022, η Airbnb εγκαινίασετο Airbnb Categories, ένα επανασχεδιασμένο περιβάλλον εργασίας χρήστη, που διευκολύνει τους επισκέπτες να ανακαλύψουν εκατομμύρια μοναδικά μέρη για τη διαμονή τους που δεν γνώριζαν ότι υπάρχουν, συμβάλλοντας στην εξάπλωση του τουρισμού εκτός των τυπικών προορισμών.

Ξεκίνησε, επίσης, το Split Stays, ένα καινοτόμο στοιχείο που μοιράζει τα ταξίδια των επισκεπτών μεταξύ δύο τόπων διαμονής όταν ψάχνουν για μια εβδομάδα ή περισσότερο. Με το Split Stays, οι επισκέπτες βλέπουν συνήθως περίπου 40% περισσότερες καταχωρίσεις, όταν αναζητούν μεγαλύτερης διάρκειας διαμονή.

Τα τελευταία στοιχεία καταδεικνύουν το επίπεδο στο οποίο οι επισκέπτες ανακαλύπτουν νέα μέρη για να ταξιδέψουν λόγω της Airbnb. Αυτό αντικατοπτρίζεται επίσης από το γεγονός ότι, από τον Μάρτιο του 2020, περισσότερες από 8.100 πόλεις και κωμοπόλεις, σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν λάβει τις πρώτες κρατήσεις τους αυτό το καλοκαίρι. Οι επισκέπτες δε, έχουν ήδη προγραμματίσει διαμονή σε περισσότερες από 72.000 πόλεις και κωμοπόλεις ανά τον κόσμο.


Διαβάστε επίσης :

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 15-4-2024 έως 21-4-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 8-4-2024 έως 14-4-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 1-4-2024 έως 7-4-2024

Αυξάνονται τα δρομολόγια στις τοπικές γράμμες φέρι από τη 1η Απριλίου

972.893 αιτήσεις για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024» | Πότε γίνετε η κλήρωση

Πρόχειρος πλειοδοτικός διαγωνισμός από το Λιμεναρχείο Καβάλας

Το Αιγαίο αποτελεί σημαντικό τόπο αναπαραγωγής για τον ερυθρό τόνο

Κοντά στους 32 °C η θερμοκρασία την Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Ενδοοικογενειακή βία: η αστυνομία δημιούργησε «safe house» και στην Καβάλα – μυστική η τοποθεσία

Έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες στο Ντουμπάι | δείτε τα απίστευτα βίντεο

KavalaNews.gr | online