Tαξιδέψτε με την Aegean Airlines -
Κλείστε αεροπορικά εισιτήρια από €25*
Κάντε κλικ >> εδώ
Ενοικίαση αυτοκινήτων στη Θάσο
Χωρίς Πιστωτική Κάρτα, Χωρίς Καμία Εγγύηση 
με Πλήρη Ασφάλεια 
με Μηδενική Απαλλαγή σε ΟΛΕΣ τις κρατήσεις

Το πρώτο υδρογονοκίνητο επιβατηγό πλοίο στον κόσμο, κάνει ταξίδια στη Νορβηγία (βίντεο)

Η Νορβηγία, μια εταιρεία με δικά της πετρέλαια, και ενεργειακά αυτόνομη, είναι αυτή που πρωτοπορεί σε λύσεις μηδενικών εκπομπών άνθρακα.

M/F HYDRA

H χώρα με τις περισσότερες, σε ποσοστό 79,2% πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, έχει θέσει ως στόχο να πουλά μόνο ηλεκτρικά οχήματα έως το 2025!

Και δεν είναι μόνο αυτό, καθώς επιταχύνει την ανάπτυξη προς τους στόχους που έχουν τεθεί για τον τομέα των μεταφορών, με πλοία μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Πράγματι, η Νορβηγία παραμένει κορυφαίος παγκόσμιος παράγοντας όσον αφορά την πράσινη αλλαγή στις θαλάσσιες μεταφορές. Ηδη, από το 2000, η εταιρεία Norled λειτουργεί το MF Glutra, το πρώτο οχηματαγωγό που χρησιμοποιεί υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), με πολύ μειωμένες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, σε σύγκριση με το πετρέλαιο. Επίσης, το 2015, η εταιρεία λάνσαρε το πρώτο φέρι με μπαταρίες στον κόσμο, το MF Ampere. Αυτό οδήγησε σε μια επανάσταση των ηλεκτρικών πορθμείων στη Νορβηγία. Σήμερα, η χώρα έχει περίπου 70 ηλεκτρικά πλοία σε λειτουργία.

Το επόμενο βήμα ήταν το πρώτο πλοίο υδρογόνου στον κόσμο, με κυψέλες καυσίμου, κι αυτό είναι το MF Hydra, που μεταφέρει επιβάτες και οχήματα μεταξύ Χέλμελαντ και Νέβικ, με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Το πλοίο προμηθεύεται υγρό υδρογόνο από τη Linde (NYSE: LIN) ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την προμήθεια υγρού υδρογόνου στο πρώτο επιχειρησιακό πλοίο υδρογόνου στον κόσμο για αυτοκίνητα και επιβάτες στη Νορβηγία. Πέρα από την παροχή καθαρού υγρού υδρογόνου, η Linde ανέπτυξε, σχεδίασε και εγκατέστησε το σύστημα ελέγχου-διαχείρισης καυσίμου, τη χερσαία εγκατάσταση ανεφοδιασμού φορτηγών σε πλοίο, ενσωματωμένη δεξαμενή αποθήκευσης και εξοπλισμό επεξεργασίας καυσίμου.

«Το υγρό υδρογόνο μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο ως καύσιμο μηδενικών εκπομπών για τη ναυτιλία και ανυπομονούμε να δούμε τη χρήση αυτής της τεχνολογίας να αναπτύσσεται ραγδαία σε όλο τον κόσμο», ανέφερε η Χάιντι Γόλντεν, διευθύνουσα σύμβουλος της Norled.

Καταλήγοντας, η Linde υλοποιεί έργα καθαρού υδρογόνου σε μια σειρά εφαρμογών και βιομηχανιών και αναπτύσσει τις εφαρμογές υδρογόνου σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας του. Μάλιστα, λειτουργεί και στην Ελλάδα.



Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 15-4-2024 έως 21-4-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 22-4-2024 έως 28-4-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 8-4-2024 έως 14-4-2024

Ορίστηκαν τα πρόστιμα για παρεμπόδιση πρόσβασης στη θάλασσα, τον αιγιαλό και την παραλία

Πρόχειρος πλειοδοτικός διαγωνισμός από το Λιμεναρχείο Καβάλας

Η Tripadvisor απέκλεισε αριθμό ρεκόρ 2 εκατομμυρίων ψεύτικων κριτικών το 2023

Έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες στο Ντουμπάι | δείτε τα απίστευτα βίντεο

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 1-4-2024 έως 7-4-2024

«MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες

972.893 αιτήσεις για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024» | Πότε γίνετε η κλήρωση

KavalaNews.gr | online