Tαξιδέψτε με την Aegean Airlines -
Κλείστε αεροπορικά εισιτήρια από €25*
Κάντε κλικ >> εδώ
Ενοικίαση αυτοκινήτων στη Θάσο
Χωρίς Πιστωτική Κάρτα, Χωρίς Καμία Εγγύηση 
με Πλήρη Ασφάλεια 
με Μηδενική Απαλλαγή σε ΟΛΕΣ τις κρατήσεις

SOS από το FBI για την φόρτιση των κινητών σε δωρεάν σταθμούς φόρτισης αεροδρομίων και ξενοδοχείων

Προειδοποίηση προς τους ταξιδιώτες να αποφεύγουν την φόρτιση των κινητών τηλεφώνων τους σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης, εξέδωσε το FBI. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι εγκληματίες μπορεί να έχουν αφήσει σκόπιμα μολυσμένα καλώδια συνδεδεμένα σε σταθμούς φόρτισης.


Όπως υπογραμμίζει το FBI, η χρήση δημόσιων σταθμών φόρτισης, όπως είναι τα αεροδρόμια, τα ξενοδοχεία και τα εμπορικά κέντρα, είναι επικίνδυνη, καθώς οι συσκευές μας ενδέχεται να μολυνθούν με κακόβουλο λογισμικό, με αποτέλεσμα hackers να αποκτούν ευκολότερα πρόσβαση στο κινητό, το τάμπλετ ή το λάπτοπ μας.

Αυτή η παραπλανητική πρακτική ονομάζεται «juice jacking» και επιτρέπει σε παραβάτες να χρησιμοποιούν τα καλώδια USΒ για να φυτεύουν ιούς ή να υποκλέπτουν αριθμούς πιστωτικών καρτών και άλλα δεδομένα μέσα σε λίγα λεπτά.

Το Juice jacking είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιούν οι χάκερ από το 2021, αλλά το FBI είναι η πρώτη ομοσπονδιακή υπηρεσία που απηύθυνε σήμα κινδύνου.

Σύμφωνα με το FBI, εάν συνδέσουμε τη συσκευή μας σε δημόσιο σταθμό φόρτισης που έχει μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό, μπορεί να κλειδωθεί η ηλεκτρονική μας συσκευή ή να στείλει προσωπικές πληροφορίες, όπως κωδικούς πρόσβασης, διευθύνσεις, τραπεζικές πληροφορίες ή ακόμα και ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας του τηλεφώνου μας στους χάκερς.

“Αποφύγετε τους δημόσιους σταθμούς φόρτισης σε αεροδρόμια, ξενοδοχεία ή εμπορικά κέντρα”, ανέφερε σε tweet το γραφείο του FBI στο Ντένβερ. “Οι κακοποιοί έχουν βρει τρόπους να χρησιμοποιούν τις δημόσιες θύρες USB για να εισάγουν κακόβουλο λογισμικό και λογισμικό παρακολούθησης σε συσκευές. Να έχετε μαζί σας τον δικό σας φορτιστή και καλώδιο USB και να χρησιμοποιείτε αντί αυτού μια ηλεκτρική πρίζα” επίσης μπορείτε να έχετε μαζί σας καλώδιο USB μόνο για φόρτιση και όχι για μεταφορά δεδομένων

Στο σύνολό τους οι ειδικοί ενθαρρύνουν τους καταναλωτές να θεωρούν το τηλέφωνό τους σαν πιστωτική κάρτα και να λαμβάνουν παρόμοια προστατευτικά μέτρα.

“Δεν πας οπουδήποτε και αρχίζεις να βάζεις τη χρεωστική σου κάρτα”, δήλωσε στην Post ο εκτελεστικός διευθυντής του Κέντρου Κυβερνοασφάλειας του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Μπερναρντίνο, Tony Coulson.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 22-4-2024 έως 28-4-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 15-4-2024 έως 21-4-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 8-4-2024 έως 14-4-2024

«MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες

Ορίστηκαν τα πρόστιμα για παρεμπόδιση πρόσβασης στη θάλασσα, τον αιγιαλό και την παραλία

Η Tripadvisor απέκλεισε αριθμό ρεκόρ 2 εκατομμυρίων ψεύτικων κριτικών το 2023

Πρόγραμμα του Ποδηλατικού Διήμερου Θάσου στις 27 και 28 Απριλίου 2024

Καταγραφή του ίδιου φυσητήρα στη θαλάσσια τέφρο ανάμεσα στην Ικαρία, τη Σάμο και τη Χίο

Τι ισχύει για το δώρο Πάσχα των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα

198 «Απάτητες παραλίες» σε όλη τη χώρα - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες όλες οι απαγορεύσεις

KavalaNews.gr | online