Tαξιδέψτε με την Aegean Airlines -
Κλείστε αεροπορικά εισιτήρια από €25*
Κάντε κλικ >> εδώ
Ενοικίαση αυτοκινήτων στη Θάσο
Χωρίς Πιστωτική Κάρτα, Χωρίς Καμία Εγγύηση 
με Πλήρη Ασφάλεια 
με Μηδενική Απαλλαγή σε ΟΛΕΣ τις κρατήσεις

Μέγιστο αριθμό δωματίων για κάθε καμαριέρα ξενοδοχείου αποφάσισαν οι Βαλεαρίδες

Τον μέγιστο αριθμό δωματίων που μπορεί να καθαρίζει κάθε καμαριέρα στα ξενοδοχεία από αυτό το Καλοκαίρι καθορίζουν οι Βαλεαρίδες Νήσοι, ένα πρωτοποριακό μέτρο στην Ισπανία, που επιδιώκει να ρυθμίσει τον εργασιακό φόρτο των 20.000 και πλέον καμαριέρων, οι γνωστές kellys, που εργάζονται στα καταλύματα της περιοχής.

Τα ξενοδοχεία στις Βαλεαρίδες Νήσους θα πρέπει να καθορίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της υψηλής τουριστικής περιόδου τον μέγιστο αριθμό δωματίων και εργασιών που μπορούν να αναλάβουν οι καμαριέρες τους, χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τους.

Για τη διαμόρφωση των εργασιών αυτών, τα καταλύματα θα εφαρμόσουν μια πρωτοποριακή μεθοδολογία στην Ισπανία, που έχει σχεδιαστεί από την Εκτελεστική Αρχή των Βαλεαρίδων, σε συνεργασία με τα συνδικάτα και τις ενώσεις εργοδοτών ξενοδοχείων, η οποία θα επιβάλει ένα ανώτατο όριο στον ημερήσιο φόρτο εργασίας κάθε καθαρίστριας και θα βάλει τέλος σε μια ιστορική ζήτηση…

Ο φόρτος εργασίας καθορίζεται με βάση μια πληθώρα παραγόντων, όπως, για παράδειγμα, η κατηγορία του ξενοδοχείου, η ηλικία της καμαριέρας, το μέγεθος των δωματίων, το αν διαθέτουν ή όχι εγκαταστάσεις όπως βεράντα, καθώς και τα υλικά με τα οποία είναι κατασκευασμένα τα δωμάτια, καθώς ορισμένα, όπως το γυαλί, απαιτούν περισσότερη εργασία.

Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να συστήσουν μια ομάδα εργασίας αποτελούμενη από εργαζόμενους και μέλη της διοίκησης, η οποία θα καθορίσει μια ασφαλή μέθοδο εργασίας, με βάση την ανάλυση όλων αυτών των παραγόντων. Η Επιθεώρηση Εργασίας μπορεί να παρέμβει για να διασφαλίσει ότι η μέθοδος εργασίας έχει προσδιοριστεί με ορθό τρόπο.

Η κυβερνήτης των Βαλεαρίδων, Francina Armengol, επιμένει ότι αυτή η μεθοδολογία είναι υποχρεωτική για τις τουριστικές εγκαταστάσεις από τη φετινή σεζόν, καθώς συμπεριλήφθηκε στις ρυθμίσεις της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας για τον ξενοδοχειακό και επισιτιστικό κλάδο.

“Η πρωτοβουλία αυτή μας καθιστά για άλλη μια φορά πρωτοπόρους σε αυτό που μας κάνει πιο δίκαιους: να εργαζόμαστε για την επαγγελματική υγεία των καμαριέρων”, δήλωσε η πρόεδρος της κυβέρνησης των Βαλεαρίδων.

Η κα. Armengol υπενθύμισε ότι αυτά τα μέτρα για την επαγγελματική υγεία έρχονται να προστεθούν σε άλλα που έχουν υιοθετηθεί στο παρελθόν, όπως η υποχρέωση όλων των ξενοδοχείων των Βαλεαρίδων Νήσων να αντικαταστήσουν τα κρεβάτια τους, περίπου 300.000, με άλλα που μπορούν να ανυψωθούν για να διευκολύνουν την εργασία αυτών των εργαζομένων.

Η ανάλυση του φόρτου εργασίας περιλαμβανόταν ήδη στην τριμερή συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της κυβέρνησης και των οικονομικών και κοινωνικών φορέων, η οποία αργότερα αποτυπώθηκε στη συλλογική σύμβαση εργασίας των Βαλεαρίδων Νήσων μεταξύ εργοδοτών και συνδικάτων.

Η αλλαγή των κλινών και η ρύθμιση του φόρτου εργασίας των kellys έχει συμφωνηθεί με τους εργοδότες, σε συνδυασμό με την αύξηση των μισθών κατά 8,5% για δύο χρόνια, επιπλέον της προηγούμενης κατά 17%. Η συνολική αύξηση θα ανέλθει σε 25,5% σε διάστημα επτά ετών.

πηγή

Διαβάστε επίσης :


Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 18-9-2023 έως 24-9-2023

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 25-9-2023 έως 1-10-2023

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 11-9-2023 έως 17-9-2023

Δυσάρεστο τέλος είχαν οι διακοπές τουριστών στη Γαλλία

Φωτιά στην Ποταμιά - Θάσου κοντά στο καταφύγιο | Τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.

Μειώνονται από τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 τα δρομολόγια σε όλες τις τοπικές γραμμές φέρι

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 4-9-2023 έως 10-9-2023

Σχεδόν 1,5 εκατομμύριο επιβάτες μετακινήθηκαν φέτος το καλοκαίρι από και προς τη Θάσο

Έρευνα: Πιο ακριβά τα Airbnb από τα ξενοδοχεία! Τιμές-φωτιά στη Σαντορίνη

Θάσος | Συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού για αειφόρο τουριστική ανάπτυξη

KavalaNews.gr | online