Tαξιδέψτε με την Aegean Airlines -
Κλείστε αεροπορικά εισιτήρια από €25*
Κάντε κλικ >> εδώ
Ενοικίαση αυτοκινήτων στη Θάσο
Χωρίς Πιστωτική Κάρτα, Χωρίς Καμία Εγγύηση 
με Πλήρη Ασφάλεια 
με Μηδενική Απαλλαγή σε ΟΛΕΣ τις κρατήσεις

Τουρισμός - Έρευνα : τι φοβούνται περισσότερο οι ταξιδιώτες ; Τέλος στον φόβο του COVID !

Ενώ οι φόβοι που σχετίζονται με τον COVID υποχωρούν, όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τις πολιτικές αναταραχές.


Όπως αποκαλύπτει η έρευνα Winter 2023 Traveler Safety and Sentiment της Global Rescue, η μεγαλύτερη ανησυχία των πιο έμπειρων ταξιδιωτών παγκοσμίως σχετικά με τα διεθνή ταξίδια είναι ο πιθανός τραυματισμός ή ασθένειά τους που δεν σχετίζεται με τον COVID.

Η έρευνα έδειξε ότι από τον Αύγουστο του 2022, ο φόβος σχετικά με τον COVID μειώθηκε κατά 61%, στο 13%, έναντι ποσοστού 33% στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού.

Παράλληλα, οι ανησυχίες των ταξιδιωτών γύρω από την πολιτική αστάθεια και την τρομοκρατία διπλασιάστηκαν το τελευταίο εξάμηνο, φτάνοντας στο 14% έναντι 8% στα τέλη του καλοκαιριού του 2022.

Σήμερα, πάνω από το ένα τρίτο των ταξιδιωτών (37%) δηλώνουν ότι ο μεγαλύτερος φόβος τους είναι να αρρωστήσουν –ή να τραυματιστούν - για λόγο που δεν σχετίζεται με τον COVID, και ακολουθεί η πολιτική αστάθεια (14%), η ακύρωση του ταξιδιού (12%), οι κλοπές (4%), οι φυσικές καταστροφές (3%) και η πυρηνική επίθεση (λιγότεροι από το 1%).

Όσον αφορά τα διεθνή ταξίδια, οι ταξιδιώτες έχουν άλλες ανησυχίες οι οποίες μπορεί να είναι λιγότερο σοβαρές από ασθένεια ή τραυματισμό αλλά ανησυχητικές - ειδικά καθώς τα ταξίδια επιστρέφουν στα προ πανδημίας επίπεδα, αλλά οι ελλείψεις προσωπικού στον ταξιδιωτικό κλάδο εξακολουθούν να υφίστανται.

Σχεδόν το ένα τέταρτο (23%) δήλωσε ότι η ασφάλεια των ξενοδοχείων και των καταλυμάτων είναι πιο σημαντική, ενώ το 10% ανησυχεί για την ασφάλεια των αυτοκινήτων και των ταξί. Κάποιοι επιδιώκουν να μάθουν εάν ο προορισμός είναι ασφαλής για οικογένειες (15%) ή για γυναίκες (11%) και το 10% επιθυμεί να μάθει εαν θα χρειαστεί σωματική προστασία. Η κλοπή ταυτότητας και η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο παραμένουν σημαντικές ανησυχίες για το 9% των ερωτηθέντων, ενώ λιγότεροι από το 3% ανησυχούν για την ασφάλεια ενοικίασης αυτοκινήτων ή την περιβαλλοντική ασφάλεια.


Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 29-4-2024 έως 5-5-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 22-4-2024 έως 28-4-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 15-4-2024 έως 21-4-2024

Πρόγραμμα του Ποδηλατικού Διήμερου Θάσου στις 27 και 28 Απριλίου 2024

Ευρωεκλογές: Μέχρι 29-4-2024 οι αιτήσεις για επιστολική ψήφο | μπορούν να ψηφίσουν και Έλληνες εκλογείς στην Ελλάδα

Προσωρινή ρύθμιση κυκλοφορίας στη Θάσο ενόψει του «Ποδηλατικού Γύρου»

5 ευρώ είσοδος για τη Βενετία από τις 25 Απριλίου

Θάσος: κουκουβάγια γέννησε μέσα σε νερόμυλο (βίντεο)

Ο Θάσιος αθλητής του Παναθηναϊκού, Πολυζώης Ρήγας, “αργυρός” στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΑμεΑ

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 1-4-2024 έως 7-4-2024

KavalaNews.gr | online