Tαξιδέψτε με την Aegean Airlines -
Κλείστε αεροπορικά εισιτήρια από €25*
Κάντε κλικ >> εδώ
Ενοικίαση αυτοκινήτων στη Θάσο
Χωρίς Πιστωτική Κάρτα, Χωρίς Καμία Εγγύηση 
με Πλήρη Ασφάλεια 
με Μηδενική Απαλλαγή σε ΟΛΕΣ τις κρατήσεις

Πρωτοβουλία κατοίκων του Θεολόγου - Θάσου για τις αδέσποτες γάτες


Ο Νταν Αντριαν Ντράγκαν και η Γκαμπριέλα Πόπλιουκ είναι δύο Ρουμάνοι που ζουν στον
Θεολόγο Θάσου από τον Φεβρουάριο του 2020.

Άφησαν τις καριέρες τους στα μέσα ενημέρωσης της Ρουμανίας και εγκαταστάθηκαν στο νησί γιατί πήραν στα σοβαρά τον στόχο βελτίωσης και ανάπτυξης της μεγαλύτερης κοινότητας ξένων επισκεπτών του νησιού, του Forum Thassos.

Από την πρώτη στιγμή που εγκαταστάθηκαν και εργάστηκαν στη Θάσο, παρατήρησαν το μεγάλο πρόβλημα με τις γάτες, τον υπερπληθυσμό σε ορισμένες περιοχές αλλά και τα περιστατικά με φόλες που ασυνείδητοι ρίχνουν στα ζώα, με αποτέλεσμα τον μαρτυρικό τους θάνατο.

Έτσι αποφάσισαν να δράσουν, ενεργοποιώντας την μεγάλη κοινότητα Forum Thassos στην οποία είναι εγγεγραμμένοι χιλιάδες Ρουμάνοι πολίτες.

Μέσα σε ένα μικρό διάστημα, μέσα στην άνοιξη, κατάφεραν να συγκεντρώσουν σε δύο διαδοχικές καμπάνιες ένα ποσό που ξεπερνά αθροιστικά τα 1.500€.

Τα χρήματα δόθηκαν από περισσότερους από 40 πολίτες της Ρουμανίας οι οποίοι έρχονται τακτικά για διακοπές, γνώριζαν την κατάσταση και ευαισθητοποιήθηκαν από το κάλεσμα των δύο Ρουμάνων που είναι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού.

Τα χρήματα της πρώτης εκστρατείας κατανεμήθηκαν στους δύο μεγάλους τοπικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της προστασίας ζώων στο νησί, την Animal Care Thassos (ACT) και τον Φιλοζωικό Οικολογικό Σύλλογο (ΦΟΣ).

Και στους δύο φορείς πρωταγωνιστούν και πάλι αλλοδαποί που είτε έχουν εγκατασταθεί μόνιμα στο νησί, είτε έχουν στενούς δεσμούς με αυτό.

Από τις καμπάνιες του Forum Thassos κατανεμήθηκαν επίσης και ποσά από 100 έως 300€ σε ντόπιους ώστε να αγοράσουν τροφή και περισσότερο για να προχωρήσουν σε στειρώσεις γατών, γύρω από τα σπίτια τους.

Πρόκειται για περιοχές όπως Σκάλα Μαριών, Πευκάρι, Ποτός, Θεολόγος, όπου ο αριθμός των αδέσποτων γάτων είναι πολύ μεγάλος.

Τέλος, ένα μέρος των χρημάτων δαπανήθηκαν και για την αγορά τροφής για γάτες στις περιοχές Λιμένα, Σκάλα Ποταμιάς, Σκάλα Μαριών και Ποτού, το χρονικό διάστημα πριν ανοίξει η τουριστική περίοδος.

"Πιστεύουμε ότι η δηλητηρίαση των γατών δεν είναι λύση. Θέλουμε να βοηθήσουμε το νησί και τις άστεγες γάτες στειρώνοντας όσες περισσότερες μπορούμε. Ελπίζουμε επίσης οι ντόπιοι να εμπλακούν περισσότερο και να βοηθήσει και ο Δήμος" λένε ο Νταν και η Γκαμπριέλα από το ForumThassos.



πηγή περισσότερες φωτογραφίες >> Kavalanews.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 15-4-2024 έως 21-4-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 22-4-2024 έως 28-4-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 8-4-2024 έως 14-4-2024

Ορίστηκαν τα πρόστιμα για παρεμπόδιση πρόσβασης στη θάλασσα, τον αιγιαλό και την παραλία

«MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες

Η Tripadvisor απέκλεισε αριθμό ρεκόρ 2 εκατομμυρίων ψεύτικων κριτικών το 2023

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 1-4-2024 έως 7-4-2024

Πρόχειρος πλειοδοτικός διαγωνισμός από το Λιμεναρχείο Καβάλας

Καταγραφή του ίδιου φυσητήρα στη θαλάσσια τέφρο ανάμεσα στην Ικαρία, τη Σάμο και τη Χίο

198 «Απάτητες παραλίες» σε όλη τη χώρα - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες όλες οι απαγορεύσεις

KavalaNews.gr | online