Tαξιδέψτε με την Aegean Airlines -
Κλείστε αεροπορικά εισιτήρια από €25*
Κάντε κλικ >> εδώ
Ενοικίαση αυτοκινήτων στη Θάσο
Χωρίς Πιστωτική Κάρτα, Χωρίς Καμία Εγγύηση 
με Πλήρη Ασφάλεια 
με Μηδενική Απαλλαγή σε ΟΛΕΣ τις κρατήσεις

Ανακοίνωση Ενιαίου Συνδικάτου Ναυτεργατών νομού Καβάλας


φωτό αρχείου
Η ανακοίνωση που παραδόθηκε στο δήμαρχο Θάσου, Κώστα Χατζηεμμανουήλ από τα μέλη του Ενιαίου Συνδικάτου Ναυτεργατών νομού Καβάλας, την περασμένη Πέμπτη, αναφέρει τα εξής:

«Όπως ασφαλώς γνωρίζετε οι δυο εταιρίες που εκμεταλλεύονται τις γραμμές θαλάσσιας συγκοινωνίας του νησιού με τον
ηπειρωτικό νομό Καβάλας, εφαρμόζουν τα τελευταία χρόνια χωρίς να υπολογίζουν καθόλου τις απόψεις και τις αντιδράσεις του λαού του νησιού και των φορέων του, μια σκληρή γραμμή περιορισμού των δρομολογίων. Ορατός στόχος είναι να διεξάγονται δρομολόγια για τις ανάγκες του Λιμένα προς την Κεραμωτή και μάλιστα με δυο μόνο πλοία, ένα της κάθε εταιρίας, στα οποία θα απασχολούνται το πολύ 16 ναυτικοί. Και όλα αυτά παρά το ότι έχουν προ καιρού καταγραφεί οι αρνητικές αποκλειστικά συνέπειες από τις μειώσεις των τελευταίων χρόνων όχι μόνο στο επίπεδο απασχόλησης του ναυτεργατικού δυναμικού αλλά και στην ίδια την εικόνα και την ελκυστικότητα του ίδιου του νησιού.

Πρόκειται για αυτοκτονική τακτική που προκύπτει από το ότι οι διοικούντες στις εταιρίες και ιδιαίτερα της ΑΝΕΘ, που ιδρύθηκε ως εταιρία λαϊκής βάσης και παραμένει πολυμετοχική, προτάσσουν τα κέρδη τους έναντι των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας και των ναυτεργατών.

Η περίοδος δε αυτή είναι κρίσιμη δεδομένου ότι τώρα υποβάλλουν οι εταιρίες στα αρμόδια κρατικά όργανα, συγκεκριμένα στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, συντονισμένα και εναρμονισμένα και φυσικά χωρίς να έρθουν σε επαφή με τη δημοτική αρχή και το σωματείο ως έχουν υποχρέωση, το πρόγραμμα των δρομολογίων που θα ισχύσουν την επόμενη περίοδο και μέχρι τα τέλη του 2011. Δεν γνωρίζουμε ποιές προτάσεις υποβλήθηκαν, όμως έχουμε ενημερωθεί ότι θα πουληθεί το «Θάσος 5» της ΑΝΕΘ χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα αντικατασταθεί από άλλο πιο σύγχρονο πλοίο.

Από την άλλη πρέπει να σας υπενθυμίσουμε ότι εναντίον των μελών της διοίκησης του σωματείου μας, μεγάλου μέρους των μελών μας, μελών του ΠΑΜΕ, καθώς και του νομικού μας προστάτη, έχουν υποβληθεί μηνύσεις και εκκρεμούν ποινικές διώξεις για παρακώληση συγκοινωνιών λόγω της παρουσίας μας στο λιμάνι για την επιτυχία των στάσεων εργασίας και των απεργιών που κάναμε την περασμένη άνοιξη. Παράλληλα ζητούν από εμάς αποζημίωση 90.000 ευρώ για τις ζημιές που δήθεν υπέστησαν οι διώκτες μας πιστεύοντας ότι είναι σε θέση να μας τρομοκρατήσουν. Για να εκδικηθούν ξεχνούν τις ταλαιπωρίες και τις θυσίες στις οποίες αγόγγυστα υποβαλλόμαστε οι ναυτικοί όταν πρέπει να εξυπηρετηθεί το νησί και αν οι Θάσιοι  και οι ίδιοι βγάζουν ένα πρόσωπο που δεν ταιριάζει στη μικρή μας κοινωνία και τις παραδόσεις της.

Εμείς οι ναυτεργάτες της Θάσου δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε άλλες μειώσεις. Είναι αλήθεια ότι στο πρόσφατο παρελθόν, παρά τις προσπάθειες κι ενώ αφήσαμε τις πρωτοβουλίες στους άλλους φορείς, δεν καταφέραμε τελικά να ανατρέψουμε τη συρρίκνωση των δρομολογίων και φυσικά εμείς πρώτοι υπεστήκαμε τις συνέπειες με μείωση των θέσεων εργασίας. Αυτοί τη φορά όμως είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε περισσότερο και πιο αποτελεσματικά για το συμφέρον ολόκληρης της Θάσου. Με το παρών χωρίς να θέτουμε την απόφαση μας για αγώνες υπό αίρεση, ανταποκρινόμαστε στο καθήκον μας να ενημερώσουμε τη δημοτική αρχή του νησιού, το όργανο που παρά το πλαίσιο μέσα στο οποίο λειτουργεί, θέλει – θέλουμε να πιστεύουμε – να εκφράζει τα συμφέροντα των εργαζομένων και τις αναπτυξιακές ανάγκες όλου του νησιού.

Σας καλούμε λοιπόν να πάρετε πρωτοβουλία να τεθούν τα παραπάνω άμεσα υπόψη του δημοτικού συμβουλίου, να γίνει συζήτηση και να ληφθεί απόφαση για τη στήριξή μας, να καταγγελθούν οι διώξεις και να ανακληθούν και να σταματήσει κάθε διαδικασία συρρίκνωσης του στόλου και μείωσης των δρομολογίων, ώστε να μπούμε στο δρόμο μιας άλλης ακτοπλοΐας, που ανήκει στην κοινωνία και την υπηρετεί.

Γνώστες αυτής της ανακοίνωσης είναι όλες οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου που συνεδρίασε εκτάκτως την ίδια ημέρα και αποφασίστηκε να μπει στα θέματα κατά προτεραιότητα στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου.


Διαβάστε επίσης :
Και ξαφνικά η γραμμή Καβάλας - Πρίνου έγινε ζημιογόνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 15-4-2024 έως 21-4-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 22-4-2024 έως 28-4-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 8-4-2024 έως 14-4-2024

Ορίστηκαν τα πρόστιμα για παρεμπόδιση πρόσβασης στη θάλασσα, τον αιγιαλό και την παραλία

Πρόχειρος πλειοδοτικός διαγωνισμός από το Λιμεναρχείο Καβάλας

Η Tripadvisor απέκλεισε αριθμό ρεκόρ 2 εκατομμυρίων ψεύτικων κριτικών το 2023

Έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες στο Ντουμπάι | δείτε τα απίστευτα βίντεο

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 1-4-2024 έως 7-4-2024

«MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες

Καταγραφή του ίδιου φυσητήρα στη θαλάσσια τέφρο ανάμεσα στην Ικαρία, τη Σάμο και τη Χίο

KavalaNews.gr | online