Tαξιδέψτε με την Aegean Airlines -
Κλείστε αεροπορικά εισιτήρια από €25*
Κάντε κλικ >> εδώ
Ενοικίαση αυτοκινήτων στη Θάσο
Χωρίς Πιστωτική Κάρτα, Χωρίς Καμία Εγγύηση 
με Πλήρη Ασφάλεια 
με Μηδενική Απαλλαγή σε ΟΛΕΣ τις κρατήσεις

Aντιδράσεις για την ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση τη μαρίνας των Λιμεναρίων

Έντονη είναι η αντίδραση της Λαϊκής Συσπείρωσης Θάσου στο ενδεχόμενο της παραχώρησης της μαρίνας των Λιμεναρίων σε ιδιώτη.


Όπως αναφέρει η δημοτική παράταξη στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Θάσου ισχυρίστηκε ότι ο δήμος δεν μπορεί να αναλάβει να ευπρεπίσει τον χώρο της μαρίνας.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει τα εξής:

«Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (29/5/2024) και με αφορμή την ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Θάσου για την μαρίνα Λιμεναρίων, η Δημοτική Αρχή αποκάλυψε τον κορμό της πολιτικής της.

Απέδειξε για ακόμα μια φορά, ότι ταυτίζεται πλήρως με τις οδηγίες των ΕΕ και των κυβερνήσεων, ότι η ιδιωτικοποίηση αποτελεί το βασικό της εργαλείο για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος των αναγκών και της ευημερίας του λαού στο νησί.

Συγκεκριμένα, από το στόμα του Δημάρχου και των αντιδημάρχων του, αναπτύχθηκε όλη η λογική του γιατί ο δήμος δεν μπορεί να αναλάβει να ευπρεπίσει τον χώρο της μαρίνας.

Η απουσία του απαραίτητου προσωπικού είναι γι’ αυτούς δεδομένη και ανεπίστρεπτη επομένως, όπως είπε ο δήμαρχος σε ακόμα μια επίδειξη της ευχέρειας που έχει να συνδυάζει τα παράλογα επιχειρήματα με τον κυνικό λόγο, θα παραχωρήσει τις εργασίες σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Συνεπακόλουθα, μπαίνει και το ερώτημα για το αν θα νοικιάσει και τις αποθήκες στα πλαίσια εκμετάλλευσης και συντήρησης που προβλέπει μια σύμβαση παραχώρησης.

Ο Δήμος Θάσου, ακολουθεί πιστά τα βήματα των ιδιωτικοποιήσεων που συμβαίνουν σε ολόκληρη την χώρα. Έργα που γίνονται με τα λεφτά του εργαζόμενου λαού, οδηγούνται στα νύχια των επιχειρηματιών για να ξαναπληρώνει ο λαός για τη χρήση του αλλά ακόμη και όταν δεν τα χρησιμοποιεί (αναπλήρωση απώλειας κέρδους από το κράτος στους παραχωρησιούχους βλπ διόδια αυτοκινητόδρομων) μετά απαξιώνει και στο τέλος εμφανίζει την ιδιωτικοποίηση ως λύση.

Ας αναλογιστεί ο κάθε άνθρωπος της λαϊκής οικογένειας, ποιο όφελος είχε από την ιδιωτικοποίηση του ρεύματος; Ποιο όφελος για τον λαό έφερε η απελευθέρωση των συγκοινωνιών; Ποιο όφελος έφερε η ιδιωτικοποίηση της υγείας; Αντίστοιχα αντιλαϊκή θα είναι και η ιδιωτικοποίηση της κάθε μαρίνας και κάθε δημόσιας υποδομής.

Δυστυχώς, για την δημοτική αρχή και για την πολιτική που στηρίζει με κάθε τρόπο, ο δημόσιος χώρος και υπηρεσίες είναι μόνο ευκαιρία για τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Έχει αποδειχθεί ότι αυτά τα συμφέροντα είναι μακριά και ενάντια στην λαϊκή οικογένεια. Όμως, αυτή η πολιτική δεν είναι μονόδρομος. Ο σεβασμός και αξιοποίηση του δημόσιου πλούτου δεν είναι αλλά μπορεί και πρέπει να γίνει πλούτος του λαού. Ο δρόμος που οδηγεί σε μια άλλη οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας περνάει από τη συμπόρευση με το ΚΚΕ και την οργάνωση της πάλης του λαού και στο νησί μας».


(δελτίο Τύπου)

(ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΑΣΟΥ)

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δρομολόγια φέρι Καβάλα - Πρίνος Θάσου & Κεραμωτή - Λιμένας Θάσου, ανά εταιρία από 22-7-2024 έως 28-7-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 15-7-2024 έως 21-7-2024

Θάσος : Λειψυδρία και παράπονα από επισκέπτες και μόνιμους κάτοικους του νησιού

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 8-7-2024 έως 14-7-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 1-7-2024 έως 7-7-2024

Παραμένουν σε επιφυλακή Καβάλα και Θάσος στον χάρτη επικινδυνότητας πρόκλησης πυρκαγιάς

Καιρός στη Θάσο: Ιστορικές Θερμοκρασίες για το Τετραήμερο 18-21 Ιουλίου 2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 17-6-2024 έως 23-6-2024

Το Ελληνικό Διαβατήριο στα πιο ισχυρά στον Κόσμο: Στην Κορυφή Η Σιγκαπούρη

Βραχυχρόνιες Μισθώσεις στην Ελλάδα: Οι Οικονομικότεροι και Πιο Ακριβοί Προορισμοί Airbnb

KavalaNews.gr | online