Tαξιδέψτε με την Aegean Airlines -
Κλείστε αεροπορικά εισιτήρια από €25*
Κάντε κλικ >> εδώ
Ενοικίαση αυτοκινήτων στη Θάσο
Χωρίς Πιστωτική Κάρτα, Χωρίς Καμία Εγγύηση 
με Πλήρη Ασφάλεια 
με Μηδενική Απαλλαγή σε ΟΛΕΣ τις κρατήσεις

«Έρχεται» επαναφορά της άδειας ερασιτεχνικής αλιείας και ηλεκτρονικό μητρώο (βίντεο)

Την επαναφορά της άδειας για ερασιτεχνική αλιεία και την τήρηση ηλεκτρονικού μητρώου ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο του Συνεδρίου Αλιείας, Υδατοκαλλιέργειας και Θαλάσσιου Τουρισμού, «Γαλάζιοι Ορίζοντες».

Παλιό έντυπο ερασιτεχνικής ατομικής άδειας αλιείας

Στόχος να καταπολεμηθούν η παράνομη αλιεία και η μαύρη αγορά στον κλάδο.

«Θα βάλουμε κανόνες με το μητρώο ερασιτεχνικής αλιείας, για να ξέρουμε ποιος είναι ποιος. Αυτή η παραοικονομία με το πρόσχημα του ερασιτέχνη αλιέα θα τελειώσει. Οσο πιο γρήγορα έχετε κοινή φωνή και όραμα άλλο τόσο γρήγορα θα κινηθούμε κι εμείς. Θέλουμε να κάνουμε έργο, αλλά θέλουμε συνομιλητές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης, προτρέποντας τους εμπλεκόμενους φορείς να προχωρήσουν στη σύσταση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΥπΑΑΤ, Γιώργος Στρατάκος, σημείωσε ότι η άδεια ερασιτεχνικής αλιείας δεν θα εκχωρηθεί στο Λιμενικό, όπως είχε γίνει παλαιότερα, και θα έχει κλίμακες που θα αφορούν χωρο-χρονικές δυνατότητες. 

«Η ερασιτεχνική αλιεία απαιτεί την υιοθέτηση βιώσιμων πολιτικών και ειδικών μέτρων διαχείρισης αφενός ώστε να εξασφαλιστούν τα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά πλεονεκτήματα που προέρχονται από την ερασιτεχνική αλιεία και αφετέρου για να προστατευθούν οι θαλάσσιοι πόροι από την υπεραλίευση», επεσήμανε. 

Πρόσθεσε, δε, ότι για να αναπτυχθεί στην Ελλάδα μια αειφόρος ερασιτεχνική αλιεία, θα πρέπει να κινείται μέσα σε ορθά περιβαλλοντικά πλαίσια και να μην προκαλεί προβλήματα σε άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες της αλιείας.

Επίσης ο Τάσος Χάλαρης εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερασιτεχνικής Αλιείας ενημέρωσε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, για τα όσα προέκυψαν για τον κλάδο μετά τη συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα του αρμόδιου υπουργείου Ναυτιλίας κ. Στρατάκο.


Όπως αναφέρει ο Τάσος Χάλαρης το σημαντικό είναι ότι συστήνεται Μητρώο Άδειας, το οποίο θα αφορά σε όλους τους ερασιτέχνες αλιείς και θα κοστίζει περίπου 10-15 ευρώ διευκρινίζοντας ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη, ενώ, συζητείται να δοθεί η δυνατότητα τμηματικά για άδεια μικρότερης χρονικής διάρκειας, άρα και μικρότερου κόστους.

Το μητρώο θα είναι πανελλαδικού χαρακτήρα. Μία ακόμη αλλαγή είναι η ιχνηλασιμότητα. Αυτό το βήμα βρίσκεται σε στάδιο διεργασίας, ωστόσο θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους.

Οι ερασιτέχνες αλιείς που ψαρεύουν συγκεκριμένα είδη θα πρέπει να καταχωρηθούν σε ηλεκτρονικό σύστημα και να καταγράφουν τα αλιεύματα τους, σύμφωνα με τους νέους κανόνες για την πρόληψη της υπεραλίευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 17-6-2024 έως 23-6-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 10-6-2024 έως 16-6-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 3-6-2024 έως 9-6-2024

Οι Κριτικές Καταλυμάτων Επηρεάζουν τις Κρατήσεις: Νέα Έρευνα της Accor

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 27-5-2024 έως 2-6-2024

"Ελληνικές Παραλίες: Το Απόλυτο εργαλείο για Ασφαλή Κολύμβηση από το meteo.gr

mAiGreece: Η Καινοτόμος Εφαρμογή Chatbot με AI για Βελτίωση της Ταξιδιωτικής Εμπειρίας στην Ελλάδα

Αυξάνονται τα δρομολόγια στις τοπικές γράμμες φέρι από τη 1η Ιουνίου

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 20-5-2024 έως 26-5-2024

Γαλάζιες Σημαίες σε Θάσο και Καβάλα

KavalaNews.gr | online