Tαξιδέψτε με την Aegean Airlines -
Κλείστε αεροπορικά εισιτήρια από €25*
Κάντε κλικ >> εδώ
Ενοικίαση αυτοκινήτων στη Θάσο
Χωρίς Πιστωτική Κάρτα, Χωρίς Καμία Εγγύηση 
με Πλήρη Ασφάλεια 
με Μηδενική Απαλλαγή σε ΟΛΕΣ τις κρατήσεις

Οι πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο | Η θέση της Ελλάδας | To σερί της Φινλανδίας

Παγκόσμια ημέρα ευτυχίας 20 Μαρτίου και η ευτυχία φαίνεται να είναι σκανδιναβική υπόθεση, αφού σύμφωνα με τα ευρήματα της Έκθεσης Παγκόσμιας Ευτυχίας (World Happiness Report), για άλλη μια φορά, οι σκανδιναβικές χώρες συγκεντρώνουν τις υψηλότερες βαθμολογίες, με τη Φινλανδία να διατηρεί την πρώτη θέση της κατάταξης για επτά συνεχή χρόνια. 


Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα τοποθετείται στην 64η θέση, σε σύνολο 143 χωρών, χάνοντας 8 θέσεις, σε σύγκριση με την κατάταξη του 2023.

Η Φινλανδία είναι και πάλι η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση που σηματοδοτεί τη Διεθνή Ημέρα Ευτυχίας των Ηνωμένων Εθνών στις 20 Μαρτίου.

Οι σκανδιναβοί γείτονες της Φινλανδίας απέσπασαν επίσης σταθερά υψηλές βαθμολογίες με τη Δανία (Νο 2), την Ισλανδία (Νο 3) και τη Σουηδία (Νο 4) να συναντώνται στην πρώτη πεντάδα και τη Νορβηγία (Νο 7) να κατατάσσεται άνετα στην πρώτη δεκάδα.

Δεδομένου του πολέμου με τη Χαμάς, μάλλον αποτελεί έκπληξη η θέση του Ισραήλ στο Νο. 5, αν και η χώρα βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα από το 2022. Οι συντάκτες της έκθεσης επισημαίνουν ότι η κατάταξη βασίζεται σε μέσο όρο τριετίας, ο οποίος συχνά αποδυναμώνει την επίδραση “κατακλυσμιαίων γεγονότων, που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια ενός συγκεκριμένου έτους”.

Η Ολλανδία (Νο 6), το Λουξεμβούργο (Νο 8), η Ελβετία (Νο 9) και η Αυστραλία (Νο 10) συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Στον αντίποδα, το Αφγανιστάν παραμένει η χώρα με τη χαμηλότερη κατάταξη στον κόσμο όσον αφορά την ευτυχία, ενώ στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται επίσης ο Λίβανος, το Λεσότο, η Σιέρα Λεόνε και το Κονγκό.

Η έκθεση βασίζεται σε δεδομένα παγκόσμιας έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερες από 140 χώρες και αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Gallup, του Ερευνητικού Κέντρου Ευημερίας της Οξφόρδης, του Δικτύου Λύσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και μιας συντακτικής επιτροπής.

Η κατάταξη βασίζεται σε έξι παράγοντες: Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, την κοινωνική μέριμνα, το προσδόκιμο υγιούς ζωής, την ελευθερία, τη γενναιοδωρία και την απουσία διαφθοράς.

Η φετινή έκθεση είναι η πρώτη που περιλαμβάνει ξεχωριστές κατατάξεις ανά ηλικιακή ομάδα και φέρνει άσχημα νέα για την ικανοποίηση από τη ζωή των νέων σε ορισμένα μέρη του κόσμου.

Η ευτυχία έχει υποχωρήσει τόσο απότομα μεταξύ των νέων στη Βόρεια Αμερική, ώστε οι νέοι εκεί είναι πλέον λιγότερο ευτυχισμένοι από τους ηλικιωμένους. Αυτές οι χαμηλές βαθμολογίες συνέβαλαν στο να βγουν οι Ηνωμένες Πολιτείες από την πρώτη 20άδα του συνολικού καταλόγου για πρώτη φορά από τότε που δημοσιεύθηκε η έκθεση το 2012.

Ωστόσο, η πτώση της κατάταξης των ΗΠΑ και άλλων χωρών οφείλεται επίσης στο γεγονός ότι άλλα κράτη -ιδίως αρκετά στην Ανατολική Ευρώπη- παρουσίασαν ευπρόσδεκτη αύξηση της ευτυχίας.

Οι 20 πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου το 2024
1. Φινλανδία
2. Δανία
3. Ισλανδία
4. Σουηδία
5. Ισραήλ
6. Ολλανδία
7. Νορβηγία
8. Λουξεμβούργο
9. Ελβετία
10. Αυστραλία
11. Νέα Ζηλανδία
12. Κόστα Ρίκα
13. Κουβέιτ
14. Αυστρία
15. Καναδάς
16. Βέλγιο
17. Ιρλανδία
18. Τσεχία
19. Λιθουανία
20. Ηνωμένο Βασίλειο
πηγή >> money-tourism.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 22-4-2024 έως 28-4-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 15-4-2024 έως 21-4-2024

«MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 8-4-2024 έως 14-4-2024

Πρόγραμμα του Ποδηλατικού Διήμερου Θάσου στις 27 και 28 Απριλίου 2024

Ορίστηκαν τα πρόστιμα για παρεμπόδιση πρόσβασης στη θάλασσα, τον αιγιαλό και την παραλία

Προσωρινή ρύθμιση κυκλοφορίας στη Θάσο ενόψει του «Ποδηλατικού Γύρου»

198 «Απάτητες παραλίες» σε όλη τη χώρα - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες όλες οι απαγορεύσεις

5 ευρώ είσοδος για τη Βενετία από τις 25 Απριλίου

Ο Θάσιος αθλητής του Παναθηναϊκού, Πολυζώης Ρήγας, “αργυρός” στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΑμεΑ

KavalaNews.gr | online