Tαξιδέψτε με την Aegean Airlines -
Κλείστε αεροπορικά εισιτήρια από €25*
Κάντε κλικ >> εδώ
Ενοικίαση αυτοκινήτων στη Θάσο
Χωρίς Πιστωτική Κάρτα, Χωρίς Καμία Εγγύηση 
με Πλήρη Ασφάλεια 
με Μηδενική Απαλλαγή σε ΟΛΕΣ τις κρατήσεις

Ο ελληνικός τουρισμός μπορεί ακόμη πιο ψηλά το 2024

Ο ελληνικός τουρισμός κατάφερε το 2023 να ξεπεράσει τις επιδόσεις του προπανδημικού έτους 2019 δείχνοντας ισχυρή ανθεκτικότητα.


Αντίστοιχη, όμως πορεία ανάκαμψης κατέγραψαν και οι περισσότεροι άμεσα ανταγωνιστικοί προς την Ελλάδα τουριστικοί προορισμοί με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτά της Τουρκίας και της Ισπανίας.

Ο τουριστικός κόσμος της χώρας, έχει πλέον στρέψει το βλέμμα του στο 2024. Το σίγουρο είναι ότι ο ανταγωνισμός θα ενταθεί. Προς όφελος του ελληνικού τουρισμού θα λειτουργήσει το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των διεθνών επισκεπτών κατατάσσει τη χώρα μας στους ασφαλείς προορισμούς. Η πολεμική σύρραξη στη Γάζα έχει προκαλέσει ήδη υστέρηση κρατήσεων ενόψει της σεζόν του 2024 σε προορισμούς που βρίσκονται στην εμπόλεμη ζώνη.

Στο πλαίσιο της ανακατανομής της τουριστικής ζήτησης λόγω της αρνητικής αυτής διεθνής συγκυρίας η Ελλάδα, φαίνεται ότι μέχρι στιγμής κερδίζει στο μέτωπο της διεκδίκησης υψηλότερου μεριδίου κρατήσεων. Αν και είναι νωρίς για την εξαγωγή ασφαλών εκτιμήσεων, όλα δείχνουν ότι ο ελληνικός τουρισμός μπορεί το 2024 να αναρριχηθεί σε υψηλότερα επίπεδα.

Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει ότι έχουν εκλείψει τα προβλήματα. Πάγιο αίτημα των τουριστικών φορέων της χώρας είναι η βελτίωση των δημοσίων υποδομών προς όφελος του κλάδου αλλά και των κατοίκων. Υπάρχουν πρωτοβουλίες τόσο από το υπουργείο Τουρισμού όσο και από άλλους φορείς προς αυτή την κατεύθυνση αλλά κρίνεται απαραίτητο να επιταχυνθούν οι ρυθμοί υλοποίησης. Επίσης, ζητούμενο παραμένει η διατήρηση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες και δράσεις. Μια προσεκτική ανάλυση των ιδιαιτεροτήτων που έχει ο κάθε κλάδος της τουριστικής οικονομίας θα δώσει απαντήσεις για την ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών.

Η έλλειψη εργαζομένων τόσο στον τουριστικό τομέα όσο και σε άλλους κλάδους της ελληνικής οικονομίας παραμένει ένα σημαντικό ζήτημα που αποκτά δομικά χαρακτηριστικά. Απαιτείται η υιοθέτηση ρηξικέλευθων λύσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου κατά το μοντέλο που έχουν ακολουθήσει και άλλες χώρες στο εξωτερικό με αντίστοιχα προβλήματα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μετά την πανδημία.

πηγή >> tornosnews.gr

Διαβάστε επίσης : 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 6-5-2024 έως 12-5-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 29-4-2024 έως 5-5-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 22-4-2024 έως 28-4-2024

Ευρωεκλογές: Μέχρι 29-4-2024 οι αιτήσεις για επιστολική ψήφο | μπορούν να ψηφίσουν και Έλληνες εκλογείς στην Ελλάδα

Ο Θάσιος αθλητής του Παναθηναϊκού, Πολυζώης Ρήγας, “αργυρός” στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΑμεΑ

Θάσος: κουκουβάγια γέννησε μέσα σε νερόμυλο (βίντεο)

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 8-4-2024 έως 14-4-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 15-4-2024 έως 21-4-2024

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 1-4-2024 έως 7-4-2024

KavalaNews.gr | online