Tαξιδέψτε με την Aegean Airlines -
Κλείστε αεροπορικά εισιτήρια από €25*
Κάντε κλικ >> εδώ
Ενοικίαση αυτοκινήτων στη Θάσο
Χωρίς Πιστωτική Κάρτα, Χωρίς Καμία Εγγύηση 
με Πλήρη Ασφάλεια 
με Μηδενική Απαλλαγή σε ΟΛΕΣ τις κρατήσεις

Oι κίνδυνοι από την "selfie του αεροδρομίου" | Πώς θα μείνετε ασφαλείς

Οι ταξιδιώτες που μοιράζονται με ανυπομονησία τα σχέδια των διακοπών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί άθελά τους να προσκαλούν τους χάκερ να τους χαλάσουν τις διακοπές τους, προειδοποιεί μια νέα έρευνα.


Οι ειδικοί στον τομέα της κυβερνοασφάλειας στο NordVPN αποκαλύπτουν ότι περίπου το 85% των ταξιδιωτών ανησυχούν ότι θα παραβιαστούν ενώ ταξιδεύουν, με τον κίνδυνο να εντείνεται για όσους μοιράζονται ελεύθερα τις πληροφορίες για τις διακοπές τους στο διαδίκτυο.

Ένα μοντέρνο φαινόμενο μεταξύ των ταξιδιωτών, γνωστό ως “selfie του αεροδρομίου”, εμφανίζει συνήθως μια κάρτα επιβίβασης και διαβατήριο στη φωτογραφία. Αν και φαίνονται αβλαβείς, αυτές οι εικόνες εκθέτουν στην πραγματικότητα προσωπικές πληροφορίες που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι χάκερ.

«Ακόμη και αν στην εικόνα είναι ορατός μόνο ο γραμμωτός κώδικας του αεροπορικού σας εισιτηρίου, οι χάκερ μπορούν να τον σαρώσουν και να βρουν πληροφορίες όπως το πλήρες όνομα του ταξιδιώτη, τον αριθμό κράτησης, το αρχείο ονόματος επιβάτη και μερικές φορές ακόμη και στοιχεία επικοινωνίας», λέει ο Adrianus Warmenhoven, ένας ειδικός στον κυβερνοχώρο στο NordVPN .

Προειδοποιεί περαιτέρω ότι αυτά τα κλεμμένα δεδομένα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να προκαλέσουν όλεθρο στα σχέδια διακοπών ενός ταξιδιώτη μέσω ενεργειών όπως η ακύρωση πτήσεων επιστροφής, η εξαγωγή χρημάτων από κάρτες πληρωμής ή ακόμη και η κλοπή ταυτότητας.

Μόλις σαρωθεί ο γραμμωτός κώδικας της κάρτας επιβίβασης, οι χάκερ μπορούν να διεισδύσουν στον λογαριασμό αεροπορικής εταιρείας ενός επιβάτη, να κλέψουν συσσωρευμένα χιλιόμετρα ή να αλλάξουν λεπτομέρειες για επερχόμενες πτήσεις. Ακόμη και οι λιγότερο συχνοί ταξιδιώτες είναι ευάλωτοι, καθώς οι χάκερ μπορεί να μεταμφιεστούν ως εκπρόσωποι αεροπορικών εταιρειών και να αποσπάσουν ευαίσθητα στοιχεία πιστωτικής κάρτας μέσω μιας κλήσης με το πρόσχημα των επιβεβαιώσεων πτήσης.

Επιπλέον, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου μπορούν να χρησιμοποιήσουν κλεμμένες πληροφορίες κάρτας επιβίβασης, σε συνδυασμό με δεδομένα που συλλέγονται από πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, για να υποδυθούν τον ταξιδιώτη όταν επικοινωνούν με την αεροπορική εταιρεία. Τέτοιες ακριβείς πληροφορίες θα μπορούσαν ενδεχομένως να πείσουν ακόμη και τα πιο ασφαλή ταξιδιωτικά γραφεία ή αεροπορικές εταιρείες να αποκαλύψουν τις εμπιστευτικές πληροφορίες των πελατών τους.

Αυτός ο πλούτος δεδομένων μπορεί στη συνέχεια να πωληθεί στον σκοτεινό ιστό ή να χρησιμοποιηθεί για την κλοπή της ταυτότητας του θύματος, επιτρέποντας έτσι στον χάκερ να διαπράξει απάτη, όπως το άνοιγμα λογαριασμών πιστωτικών καρτών ή η πραγματοποίηση μη εξουσιοδοτημένων αγορών.

Ωστόσο, υπάρχουν ασφαλείς τρόποι για να μοιράζεστε φωτογραφίες διακοπών στο διαδίκτυο , διαβεβαιώνει ο Warmenhoven. Οι ταξιδιώτες ενθαρρύνονται να δημοσιεύουν φωτογραφίες μετά την επιστροφή τους από τις διακοπές τους. Οι ρυθμίσεις απορρήτου στους λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει επίσης να γίνουν αυστηρότερες για να διασφαλιστεί ότι οι αναρτήσεις είναι ορατές μόνο σε φίλους και όχι σε ολόκληρο τον πληθυσμό του Διαδικτύου.

Επιπλέον, συνιστάται στους ταξιδιώτες να μην μοιράζονται ποτέ προσωπικές πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να είναι προσεκτικοί με το δωρεάν δημόσιο Wi-Fi. “Οι χρήστες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν συνδέονται σε αυτά τα δίκτυα, επειδή παρακολουθούνται εύκολα”, προειδοποιεί ο Warmenhoven, προτείνοντας ότι η εγκατάσταση ενός VPN όπως το NordVPN είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για ασφαλή χρήση του δημόσιου Wi-Fi.

Καθώς οι απειλές στον κυβερνοχώρο συνεχίζουν να εξελίσσονται, οι ταξιδιώτες πρέπει να είναι όλο και πιο προσεκτικοί σχετικά με τα ψηφιακά αποτυπώματα που αφήνουν πίσω τους. Η άσκηση διακριτικότητας όταν μοιράζεστε τις λεπτομέρειες των διακοπών σας στο Διαδίκτυο θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά στη διασφάλιση διακοπών πραγματικά χωρίς άγχος.

Άλλα δημοφιλή και αξιόπιστα VPN είναι τα Surfshark , Atlas VPN

πηγή >> tourismtoday.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 6-5-2024 έως 12-5-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 29-4-2024 έως 5-5-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 22-4-2024 έως 28-4-2024

Ευρωεκλογές: Μέχρι 29-4-2024 οι αιτήσεις για επιστολική ψήφο | μπορούν να ψηφίσουν και Έλληνες εκλογείς στην Ελλάδα

Ο Θάσιος αθλητής του Παναθηναϊκού, Πολυζώης Ρήγας, “αργυρός” στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΑμεΑ

Θάσος: κουκουβάγια γέννησε μέσα σε νερόμυλο (βίντεο)

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 15-4-2024 έως 21-4-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 8-4-2024 έως 14-4-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 1-4-2024 έως 7-4-2024

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»

KavalaNews.gr | online