Tαξιδέψτε με την Aegean Airlines -
Κλείστε αεροπορικά εισιτήρια από €25*
Κάντε κλικ >> εδώ
Ενοικίαση αυτοκινήτων στη Θάσο
Χωρίς Πιστωτική Κάρτα, Χωρίς Καμία Εγγύηση 
με Πλήρη Ασφάλεια 
με Μηδενική Απαλλαγή σε ΟΛΕΣ τις κρατήσεις

Καταγγελία περί οργανικών συνθέσεων στα πλοία βάζει η ΠΝΟ

Καταγγελία ότι δεν εφαρμόζονται οι οργανικές συνθέσεις στα πλοία, κάνει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) με επιστολή της στον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη. Η επιστολή έχει ως εξής:

Λιμάνι Πειραιά - φωτογραφία αρχείου

Προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

– Γραφ. κ. Υπουργού
– Γραφ. κ. Αρχηγού Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ.
– Διεύθυνση Ναυτικής Εργασίας

Κοιν.: Οργανώσεις Δύναμης ΠΝΟ

Θέμα: Μειωμένες – ειδικές οργανικές συνθέσεις
Όπως σας είναι γνωστό πάγια και σταθερή θέση της Ομοσπονδίας μας είναι η κατάργηση και τροποποίηση του Ν. 4150/2013 σε ό,τι αφορά τις ειδικές – μειωμένες οργανικές συνθέσεις και η ανάγκη για θεσμοθέτηση ενός νέου νομοθετικού πλαισίου το οποίο και να ανταποκρίνεται πλήρως στις σημερινές πραγματικές ανάγκες των πλοίων και της ναυτεργασίας ώστε να εξασφαλίζονται πλήρως οι ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και κυρίως η ασφάλεια των πλοίων, των επιβατών και του πληρώματος.

Έχουμε τονίσει επανειλημμένως και πάλι το υπογραμμίζουμε ότι η ασφάλεια των πλοίων, των δρομολογίων, και των επιβατών και του πληρώματος είναι και πρέπει να είναι υπεράνω κάθε πνεύματος επιχειρηματικής κερδοσκοπίας και δεν πρέπει για κανένα λόγο να θυσιάζεται στο βωμό της οποιασδήποτε σκοπιμότητας.

Στους συνεχείς κοινούς ελέγχους που πραγματοποιεί η Ομοσπονδία μας, δυστυχώς διαπιστώνονται κατά το πλείστον συνεχείς παραβάσεις του μέγιστου ορίου απασχόλησης των πληρωμάτων, με προεξάρχουσα θέση στις ειδικότητες των Θαλαμηπόλων, των Μαγείρων και των Οικονομικών Αξιωματικών.

Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν θεσμοθετηθεί παγκοσμίως πλείστες όσες αυξημένης ισχύος διατάξεις στις οποίες και τονίζεται ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι επιτρεπτό να παραβιάζονται τα καθοριζόμενα από τις διατάξεις αυτές όρια απασχόλησης, αφού με τις παραβιάσεις αυτές θίγονται μαθηματικά και άμεσα τα επίπεδα ασφαλείας με όλες τις δυσμενείς συνέπειες.

Το όλο θέμα των μειωμένων και ειδικών συνθέσεων έχει φτάσει στο απροχώρητο και είναι ανεπίτρεπτη και κυρίως επικίνδυνη η περαιτέρω συνέχιση της. Πρέπει επιτέλους να τερματιστεί αυτή η απαράδεκτη από κάθε άποψη κατάσταση πριν φτάσουμε στο σημείο να θρηνούμε νέα θύματα.
Η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει δημόσια και απαιτεί την άμεση επανεξέταση του θέματος των μειωμένων συνθέσεων και τον επαναπροσδιορισμό των οργανικών συνθέσεων των πλοίων όλων των κατηγοριών σύμφωνα με τις πραγματικές τους ανάγκες και την πλήρη εξασφάλιση της ασφάλειας των θαλασσίων συγκοινωνιών και την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Με τιμή,
Εμμανουήλ Τσικαλάκης
Γενικός Γραμματέας ΠΝΟ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 20-3-2023 έως 26-3-2023

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 13-3-2023 έως 19-3-2023

Πότε βρίσκετε τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια | Οι πιο συμφέρουσες ημέρες, ώρες, μήνες

Το Γυμνάσιο Λιμένα ολοκλήρωσε τις επισκέψεις του στην έκθεση “Η Αρχαία Θάσος αλλιώς”

Aνάβαση στα ορεινά του Ραχωνίου από το Θάσιο Ορειβατικό Σύλλογο

«Η Airbnb κατέστρεψε το χωριό μου» - Από εταιρία διακοπών... βιομηχανία εξόρυξης της τοπικής ομορφιάς των προορισμών

Λαικές αγορές Καβάλας : Αλλαγή ημέρας λόγω 25ης Μαρτίου

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 6-3-2023 έως 12-3-2023

Χωρίς μάσκα στα πλοία και στα ΜΜΜ - Δεν θα είναι υποχρεωτικό το rapid test σε εργαζόμενους

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 13-2-2023 έως 19-2-2023

KavalaNews.gr | online