Tαξιδέψτε με την Aegean Airlines -
Κλείστε αεροπορικά εισιτήρια από €25*
Κάντε κλικ >> εδώ
Ενοικίαση αυτοκινήτων στη Θάσο
Χωρίς Πιστωτική Κάρτα, Χωρίς Καμία Εγγύηση 
με Πλήρη Ασφάλεια 
με Μηδενική Απαλλαγή σε ΟΛΕΣ τις κρατήσεις

Ο Θάσιος Ορειβατικός σύλλογος στα ορεινά του χωριού της Παναγίας - Φωτογραφίες

Την Κυριακή (05/03) ο Θάσιος Ορειβατικός σύλλογος είχε μία ακόμη εκπαιδευτική εξόρμηση, αυτή τη φορά στα ορεινά του χωριού της Παναγίας.


Σχετική ανακοίνωση του ΘΑΣ.Ο.Σ. αναφέρει τα εξής:

“Ακόμα μία εκπαιδευτική εξόρμηση πραγματοποίησε ο ΘΑΣ.Ο.Σ. της Κυριακή 5 Μαρτίου.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε περπάτημα μέσα σε ρεματιά, ώστε να εξοικειωθούν τα μέλη του συλλόγου με τις ‘’παγίδες’’ που κρύβονται μέσα σ’ αυτές, όπως οι ρίζες που προεξέχουν, οι λακκούβες και οι ριπές που καλύπτονται από ξεραμένα φύλλα καθώς επίσης και οι χορταριασμένες πέτρες που είναι ιδιαίτερα ολισθηρές.

Στη συνέχεια, ακολούθησε περπάτημα στις πλαγιές του βουνού με μεγάλη κλίση, ώστε να μάθουν να διατηρούν την ισορροπία του σώματος κρατώντας το κέντρο βάρους χαμηλά. Πραγματοποίησαν περάσματα από μικρά μονοπάτια (σύρματα), καθώς και σηματοδότηση με φυσικά υλικά (πέτρες- ξύλα).

Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές γι΄ αυτό το εκπαιδευτικό περπάτημα με έντονη υγρασία, ολισθηρές πέτρες, βρεγμένα χόρτα και περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους λόγω ομίχλης. Η ξεκούραση έγινε μέσα στην σπηλιά ‘’των ανταρτών’’ για προστασία από τη βροχή και χαλάζι και η επιστροφή πραγματοποιήθηκε μέσα από το καστανόδασος του χωριού της Παναγίας.

Όλα τα παιδιά ανταποκρίθηκαν και ολοκλήρωσαν με επιτυχία και ασφάλεια αυτό το δύσκολο, ιδιόμορφο αλλά και όμορφο ορεινό περπάτημα.”

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 20-3-2023 έως 26-3-2023

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 13-3-2023 έως 19-3-2023

Πότε βρίσκετε τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια | Οι πιο συμφέρουσες ημέρες, ώρες, μήνες

Το Γυμνάσιο Λιμένα ολοκλήρωσε τις επισκέψεις του στην έκθεση “Η Αρχαία Θάσος αλλιώς”

Aνάβαση στα ορεινά του Ραχωνίου από το Θάσιο Ορειβατικό Σύλλογο

«Η Airbnb κατέστρεψε το χωριό μου» - Από εταιρία διακοπών... βιομηχανία εξόρυξης της τοπικής ομορφιάς των προορισμών

Λαικές αγορές Καβάλας : Αλλαγή ημέρας λόγω 25ης Μαρτίου

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 6-3-2023 έως 12-3-2023

Χωρίς μάσκα στα πλοία και στα ΜΜΜ - Δεν θα είναι υποχρεωτικό το rapid test σε εργαζόμενους

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 13-2-2023 έως 19-2-2023

KavalaNews.gr | online