Tαξιδέψτε με την Aegean Airlines -
Κλείστε αεροπορικά εισιτήρια από €25*
Κάντε κλικ >> εδώ
Ενοικίαση αυτοκινήτων στη Θάσο
Χωρίς Πιστωτική Κάρτα, Χωρίς Καμία Εγγύηση 
με Πλήρη Ασφάλεια 
με Μηδενική Απαλλαγή σε ΟΛΕΣ τις κρατήσεις

Επιπλέον χρεώσεις σε ηλικιωμένους ταξιδιώτες αποκαλύπτει οργανισμός προστασίας καταναλωτών στη Βρετανία

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ταξιδιώτες αντιμετωπίζουν πρόσθετο κρυφό κόστος και περιορισμένες επιλογές όταν αγοράζουν υπηρεσίες διακοπών, όπως ταξιδιωτική ασφάλιση και ενοικίαση αυτοκινήτου, σύμφωνα με το Which?.

Η υπηρεσία παρακολούθησης καταναλωτών έλαβε στοιχεία από το moneysupermarket.com που δείχνουν ότι από την πανδημία, το ποσό που πληρώνουν οι ηλικιωμένοι ταξιδιώτες έχει αυξηθεί δυσανάλογα σε σύγκριση με άλλες ηλικιακές ομάδες.

⦁Για ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο μονού ταξιδιού που καλύπτει μια εβδομάδα στην Ισπανία, τα άτομα ηλικίας 25-54 ετών πλήρωναν κατά μέσο όρο περίπου 7,98 λίρες το 2019, ενώ τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, πλήρωσαν κατά μέσο όρο 10,65 λίρες, αύξηση 33%.

⦁Αντίστοιχα, το ποσό που καταβάλλεται από την ηλικιακή ομάδα 85+ αυξήθηκε 169%, από 40,15 λίρες το 2019, σε 107,99 λίρες το 2022. Όσοι ανήκουν στην κατηγορία 75-84 ετών (Silent Generation) είδαν το κόστος των συμβολαίων να αυξάνεται κατά μέσο όρο 60%.

Το Which τόνισε επίσης ότι και οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων έχουν τους περιορισμούς ηλικίας στα έγγραφα όρων και προϋποθέσεων. Ακόμη και εκείνες οι εταιρείες που δέχονται ηλικιωμένους οδηγούς συχνά απαιτούν απαγορευτικό όγκο γραφειοκρατίας ή προσθέτουν αμοιβές.

Παράλληλα το Which βρήκε επίσης στοιχεία για τους ηλικιωμένους ταξιδιώτες που τιμωρήθηκαν λόγω ψηφιακού αποκλεισμού.

Όσοι ανήκουν σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες που ενδέχεται να μην διαθέτουν τεχνολογικές δεξιότητες, πιθανότατα θα καταλήξουν να πληρώσουν περισσότερα.

Η Saga, η οποία προσφέρει ασφάλιση αποκλειστικά σε άτομα άνω των 50 ετών, χρεώνει έως και 30% λιγότερο για όσους κάνουν κράτηση μέσω Διαδικτύου.

Αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των British Airways, Ryanair και easyJet χρεώνουν περισσότερο τους πελάτες για να τροποποιήσουν μια τηλεφωνική κράτηση, ενώ οι επιβάτες της Ryanair θα πληρώσουν επιπλέον 55 λίρες για να κάνουν check in στο αεροδρόμιο. Ακόμη και η ανανέωση διαβατηρίου κοστίζει 9,50 λίρες περισσότερο εάν χρησιμοποιηθεί η έντυπη εφαρμογή.

Όπως εξηγεί ο Guy Hobbs, ταξιδιωτικός αναλυτής του Which «νομικά, οι εταιρείες έχουν συχνά το δικαίωμα να προσαρμόζουν τις τιμές και τις πολιτικές τους με βάση την ηλικία, εάν έχουν δικαιολογημένο λόγο.

Ωστόσο, βλέπουμε όλο και περισσότερες περιπτώσεις όπου τα αποτελέσματα για τους μεγαλύτερους πελάτες φαίνονται δυσανάλογα και άδικα. 

πηγή >> tourismtoday.gr

Διαβάστε επίσης :

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 28-11-2022 έως 4-12-2022

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 21-11-2022 έως 27-11-2022

Το φέρι ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΙΙ που πέρασε από Θάσο "ταξιδεύει" για Μεξικό

"Έρχεται" το ηλεκτρονικό εισιτήριο στην ακτοπλοΐα

Καταγγελία από το Θεολόγο Θάσου: δεν είχαν νερό ούτε στο φούρνο για να ζυμώσουν ψωμί

Κατασκευή κυκλικών κόμβων σε Παναγία και Ποταμιά στη Θάσο

Δεν έχουν υποχρέωση οι ναυτιλιακές εταιρίες στη Θάσο να κάνουν βάρδιες επιφυλακής για τις διακομιδές ασθενών

Αναστέλλονται τα δρομολόγια της γραμμής Θεσσαλονίκη - Σμύρνη

Η εξέλιξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θάσου τα τελευταία 60 χρόνια σε φωτογραφίες (1)

Τι αναζητούν οι ταξιδιώτες από ενοικιαζόμενα καταλύματα και boutique ξενοδοχεία

KavalaNews.gr | online