Tαξιδέψτε με την Aegean Airlines -
Κλείστε αεροπορικά εισιτήρια από €25*
Κάντε κλικ >> εδώ
Ενοικίαση αυτοκινήτων στη Θάσο
Χωρίς Πιστωτική Κάρτα, Χωρίς Καμία Εγγύηση 
με Πλήρη Ασφάλεια 
με Μηδενική Απαλλαγή σε ΟΛΕΣ τις κρατήσεις

Δύο δραστήριοι Καβαλιώτες επιμένουν…Fysika δημιουργώντας την 1η έκθεση φυσικού κρασιού

Ο Μάνος Νικολάου από την «Oenosophy Wine Tours» και ο Στέργιος Τεκερίδης, μαζί με την Εύα Μπολολιά, από την ομάδα «Τανίνη Αγάπη Μου» αποφάσισαν να στήσουν μια έκθεση κρασιού έξω από τα συνηθισμένα.


Πρόκειται για γιορτή αφιερωμένη στα φυσικά κρασιά με τίτλο «Φυσικά Fysika» η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 6 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και την προσεχή άνοιξη στην Αθήνα.

Μέσα σε μία ημέρα, 38 οινοποιεία από όλη την επικράτεια με 80 διαφορετικά κρασιά, θα δώσουν την ευκαιρία για ένα γευστικό ταξίδι στους φίλους του κρασιού αλλά και σε όσους αποφασίζουν τώρα να μυηθούν σε αυτό το χώρο.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες παραγωγούς είναι και άνθρωποι του κρασιού από την Καβάλα, όπως το Κτήμα Αποστολίδη και το κτήμα Oenogenesis του Μπάκη Τσάλκου.

Μέσα στους 38 οινοποιούς, συναντά κανείς γνωστά ονόματα όπως η Χλόη Χατζηβαρύτη από τη Γουμένισσα, η Voi Vignes του Ιάσωνα Λίγα από τη Ραψάνη, η Οικογένεια Γεώργα από τα Σπάτα, το Κτήμα Αφιανές από την Ικαρία, το Knack Project του Χρήστου Κουλουριώτη από τα Μέγαρα κ.α.

Το ενδιαφέρον για τα φυσικά κρασιά είναι μια τάση που αποκτά όλο και μεγαλύτερο μέγεθος, όλο και περισσότερους υποστηρικτές. Τα φυσικά κρασιά έχουν μπει πλέον στους καταλόγους των πιο δημοφιλών wine bar.

Πρόκειται για βιολογικά κρασιά, βιοδυναμικά με ελάχιστα ή καθόλου πρόσθετα. Είναι αγνά, φιλικά προς το περιβάλλον και πάνω απ’ όλα πολύ νόστιμα!

Η έκθεση «Φυσικά Fysika» είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους οινόφιλους να έρθουν σε επαφή με γνωστούς παραγωγούς αλλά και με πολύ μικρά οινοποιεία, τα κρασιά των οποίων δεν βρίσκεις πάντα εύκολα στην αγορά.

Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση έχουν δύο Καβαλιώτες, ο Μάνος Νικολάου που δραστηριοποιείται σε όλη τη χώρα στον τομέα του οινικού τουρισμού, μέσω της Oenosophy που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, και ο Στέργιος Τεκερίδης που δραστηριοποιείται στην Αθήνα με το γνωστό wine bar “Τανίνη Αγάπη Μου” που αποτελεί σημείο αναφοράς για τους οινόφιλους.

Κάπως έτσι προέκυψε η ιδέα να γίνει μια έκθεση που θα φιλοξενείται από μια φορά το χρόνο σε κάθε μεγάλη πόλη.
Ο Νοέμβριος επιλέχθηκε για τη Θεσσαλονίκη μιας και η πόλη βρίσκεται ήδη σε γιορτινή ατμόσφαιρα με Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου που αποτελεί και αφορμή για να βρεθούν στην πόλη άνθρωποι από όλη τη χώρα αλλά και από το εξωτερικό.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες >> εδώ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 22-4-2024 έως 28-4-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 15-4-2024 έως 21-4-2024

«MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 8-4-2024 έως 14-4-2024

Η Tripadvisor απέκλεισε αριθμό ρεκόρ 2 εκατομμυρίων ψεύτικων κριτικών το 2023

Ορίστηκαν τα πρόστιμα για παρεμπόδιση πρόσβασης στη θάλασσα, τον αιγιαλό και την παραλία

Πρόγραμμα του Ποδηλατικού Διήμερου Θάσου στις 27 και 28 Απριλίου 2024

198 «Απάτητες παραλίες» σε όλη τη χώρα - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες όλες οι απαγορεύσεις

Καταγραφή του ίδιου φυσητήρα στη θαλάσσια τέφρο ανάμεσα στην Ικαρία, τη Σάμο και τη Χίο

Τι ισχύει για το δώρο Πάσχα των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα

KavalaNews.gr | online