Ενοικίαση αυτοκινήτων στη Θάσο
Χωρίς Πιστωτική Κάρτα, Χωρίς Καμία Εγγύηση 
με Πλήρη Ασφάλεια 
με Μηδενική Απαλλαγή σε ΟΛΕΣ τις κρατήσεις

Η Apple ανακοίνωσε λειτουργία Emergency SOS παρόμοια με αυτή του EPIRB που υπάρχει στα πλοία

Στη τελευταία εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Καλιφόρνια, η Apple ανακοίνωσε ότι δημιούργησε μια δορυφορική επιλογή έκτακτης ανάγκης για το νέο iPhone 14 που το ονόμασε “Emergency SOS”, η οποία είναι παρόμοια με αυτή του EPIRB που υπάρχει στα εμπορικά πλοία.

iphone 14 emergency sos


To EPIRB είναι ένας φορητός ραδιοπομπός που τροφοδοτείται από μπαταρία και χρησιμοποιείται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για τον εντοπισμό πλοίων, αεροπλάνων και ατόμων που βρίσκονται σε κίνδυνο και χρειάζονται άμεση διάσωση. 

Ραδιοφάρος - EPIRB

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όπως η βύθιση πλοίου ή η συντριβή αεροπλάνου, ο πομπός ενεργοποιείται και αρχίζει να εκπέμπει ένα συνεχές ραδιοφωνικό σήμα το οποίο χρησιμοποιείται από τις ομάδες έρευνας και διάσωσης για τον γρήγορο εντοπισμό της έκτακτης ανάγκης και την παροχή βοήθειας. Αυτό είναι αξιόπιστο και λειτουργεί εξαιρετικά, αλλά απαιτεί μια ακριβή συσκευή με μια μικρή φορητή κεραία.

Για να λύσει αυτό το πρόβλημα η Apple, ενσωμάτωσε μια νέα δυνατότητα στο νέο iPhone 14 που ονομάζεται Emergency SOS μέσω δορυφόρου, η οποία δίνει την δυνατότητα αναμετάδοσης και εύρεσης της θέσης μέσω δορυφόρου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης όταν το WiFi και το κινητό δεν είναι διαθέσιμα.

Το SOS έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου λειτουργεί σε ανοιχτούς χώρους με λίγα δέντρα και επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν μηνύματα στο «σωστό πάροχο υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης». Είναι δωρεάν για δύο χρόνια και λειτουργεί στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Η δορυφορική συνδεσιμότητα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να μοιραστείτε την τοποθεσία σας με φίλους και συγγενείς στο Find My όταν κάνετε πεζοπορία ή κατασκήνωση σε απομακρυσμένες περιοχές.

πληροφορίες για το EPIRB από wikipedia

διαβάστε περισσότερα για το iPhone 14 και το iPhone 14 Plus εδώ >> dimigeo.gr


Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 26-9-2022 έως 2-10-2022

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 19-9-2022 έως 25-9-2022

Αλλαγές στα δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 16-9-2022

Καθάρισαν το βυθό και την ακτή της Σκάλας Ποταμιάς

Σε λειτουργία τα νέα διόδια της Καβάλας τις επόμενες ημέρες - δείτε τιμές

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 12-9-2022 έως 15-9-2022

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 29-8-2022 έως 4-9-2022

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 22-8-2022 έως 28-8-2022

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 5-9-2022 έως 11-9-2022

Θάσος: Εναρμονισμένο με το τοπίο το Δημοτικό Σχολείο Ραχωνίου από ψηλά

KavalaNews.gr | online