Καβαλιώτης έρχεται από την Γερμανία στην Καβάλα με ποδήλατο, τρέξιμο και κολύμπι

Ο Καβαλιώτης Χρόνης Μυλωνάς έρχεται με ποδήλατο, από το Μόναχο στην Θεσσαλονίκη, έπειτα τρέχοντας στην Καβάλα και θα καταλήξει κολυμπώντας στο μνημείο του Πόντιου Μαχητή για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή. 

Πιο συγκεκριμένα με αφορμή τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ο Καβαλιώτης Χρόνης Μυλωνάς ετοιμάζει έναν μοναχικό αγώνα δρόμου, με ποδήλατο, με τρέξιμο αλλά και κολυμπώντας με αφετηρία από το Μόναχο και τελικό προορισμό το άγαλμα του Πόντιου Μαχητή στην Καβάλα.

Πρόκειται για «μία αυτόνομη και μοναχική προσπάθεια συνολικής απόστασης 2.080 χιλιομέτρων, αφιερωμένη εις μνήμη και τιμή», λέει ο Χρόνης Μυλωνάς.  

Όπως αναφέρει: «Η προσπάθεια θα είναι μικτή ποδήλατο- τρέξιμο- κολύμπι και έχει να κάνει με την ένωση τεσσάρων σημείων».

Τα 1.900 χιλιόμετρα είναι με ποδήλατο, από το μνημείο της Γενοκτονίας των Ποντίων στην εκκλησία των Αγίων Πάντων στο Μόναχο της Γερμανίας έως την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονος στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης όπου βρίσκεται το μνημείο της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Στη συνέχεια 180 χιλιόμετρα τρέξιμο έως το Κοκκινόχωμα Καβάλας όπου βρίσκεται η πλατεία Γενοκτονίας Μικρασιατών και Ελλήνων του Πόντου.

Έπειτα 6 χιλιόμετρα με κολύμπι από το Παληό Καβάλας έως το άγαλμα του Πόντιου Μαχητή.     

Επίσης σε αυτόν εδώ τον σύνδεσμο διαρκείας 6 ημερών που θα ανανεώνει συνεχώς θα μπορούν όλοι να βλέπουν απευθείας την εξέλιξη της διαδρομής.                                     
«Ευχαριστώ πολύ το φίλο μου Παναγιώτη Αραμπατζή και την οικογένειά του όπου προσφέρθηκε και με βοήθησε οικονομικά και υλικοτεχνικά στο εγχείρημα μου», λέει ο Χρόνης Μυλωνάς.         
πηγή και περισσότερες φωτογραφίες εδώ >> kavalanews.gr                                   

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 16-5-2022 έως 22-5-2022

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 9-5-2022 έως 15-5-2022

Καλοκαίρι παρέα… με τις μωβ μέδουσες φέτος - Οδηγός αντιμετώπισης

Οι Λειψοί λένε όχι στις ξαπλώστρες

Προειδοποίηση για έντονα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε Καβάλα και Θάσο την Τετάρτη 18-5-22

Τίθενται σε λειτουργία τα διόδια στη Καβάλα - ανατιμήσεις στα διόδια Μουσθένης και Ιάσμου

Τέλος οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους

Άλλαξε χρώμα η θάλασσα στη Καβάλα μετά το μπουρίνι

Αυξήσεις έως 60% στις τιμές εισιτηρίων από και προς τη Θάσο

“Μαγικό” ηλιοβασίλεμα στη Θάσο από τον φακό του Τόνι Κοζέλι

KavalaNews.gr | online