Tαξιδέψτε με την Aegean Airlines -
Κλείστε αεροπορικά εισιτήρια από €25*
Κάντε κλικ >> εδώ
Ενοικίαση αυτοκινήτων στη Θάσο
Χωρίς Πιστωτική Κάρτα, Χωρίς Καμία Εγγύηση 
με Πλήρη Ασφάλεια 
με Μηδενική Απαλλαγή σε ΟΛΕΣ τις κρατήσεις

"Βούλιαξε" η Θάσος στο Διεθνές Ποδηλατικό Διήμερο


"Βούλιαξε" η Θάσος το Σαββατοκύριακο 30/4 και 1/5 από εκατοντάδες αθλητές από Ελλάδα και εξωτερικό για τους ποδηλατικούς αγώνες.

Ο λόγος για το Διεθνές Ποδηλατικό Διήμερο της Θάσου. Πρόκειται για ένα νέο ξεκίνημα μετά από διακοπή δύο ετών λόγω της πανδημίας, με νέα διαδρομή για το MTB Thassos Cup το οποίο συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια παρουσίας στα αγωνιστικά δρώμενα.

Φωτογραφίες, Βίντεο: MtbR Thassos Volunteers, Forum Thassos, MΤΒ Thassos, Νίκος Καΐδης.

Το ποδηλατικό διήμερο διοργάνωσε η Περιβαλλοντική Κίνηση Θάσου και η οργανωτική ομάδα ΜΤΒ THASSOS team.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 300 από διάφορες χώρες, κυρίως Βαλκανικές, ενώ μαζί με τους συμμετέχοντες στο νησί ήρθαν και συνοδοί που αυτόματα ο αριθμός των επισκεπτών διπλασιάστηκε.

«Είμαστε ευχαριστημένοι. Μας θυμούνται όλοι οι αθλητές και ήρθαν μετά από δύο χρόνια για να απολαύσουν τον ποδηλατικό γύρω Θάσου και την ορεινή ποδηλασία, που είναι ίσως η παλαιότερη που γίνεται στην Ελλάδα», λέει στον KavalaNews 102.8 ένας εκ των διοργανωτών, ο Νίκος Κίτρινος, ο οποίος μαζί με τον Γιάννη Ρεΐζη είναι η «καρδιά» των αγώνων.

Επίσης η διοργάνωση έφερε κόσμο όχι μόνο για τις δύο μέρες του αγώνα, αλλά και δέκα μέρες νωρίτερα με τους αθλητές να φτάνουν στο νησί ώστε να κάνουν προπονήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί, πως όταν ξεκίνησαν οι αγώνες πολλοί δεν περίμεναν ότι θα στεριώσει αλλά ο κόσμος το αγκάλιασε και έφτασε σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο.

«Η τοπική κοινωνία έχει υποστηρίξει τον θεσμό. Υπάρχει ένα δίκτυο εθελοντών που μεγαλώνει μαζί με την διοργάνωση. Επίσης πολλά παιδιά ασχολούνται με την ποδηλασία τα τελευταία χρόνια και συμμετέχουν στους αγώνες. Αν δεν ήταν αυτοί δεν θα μπορούσαν να γίνουν αγώνες», λέει ο κ. Κίτρινος.

Οι αθλητές ήταν κυρίως από Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία αλλά και κάποιοι από Αγγλία και Γερμανία.

⦁1ος αγώνας ο γύρος της Θάσου

Η πρώτη εκκίνηση δόθηκε στις 12:00 το μεσημέρι το Σαββάτου (30/4) από τον Ποτό για τον Λαϊκό Αγώνα Γύρου Θάσου, απόστασης 92 χλμ. και 1.200 υψομέτρου για 12η χρονιά. Η εντυπωσιακή κυκλική διαδρομή του γύρου καθώς και ο λαϊκός του χαρακτήρας, τον καθιέρωσε ως τον πολυπληθέστερο αγώνα του διημέρου. Ο αγώνας διεξήχθη υπό την επίβλεψη της Ε.Ο.Π.

⦁2ος αγώνας η ανάβαση της Αγίας Κυριακής

Το πρωί της Κυριακής, δόθηκε η εκκίνηση για τον κλασσικότερο ίσως αγώνας ορεινής ποδηλασίας στη Βόρεια Ελλάδα, με πολλές συμμετοχές από εξωτερικό και υψηλό βαθμό δυσκολίας. Πραγματοποιήθηκε για 15η χρονιά φέτος, με την εντυπωσιακή του εκκίνηση στην παραλία του Αγ. Αντωνίου το πρωί της Κυριακής (1 Μαΐου).

Η νέα διαδρομή των 55χλμ και των 1500μ. περίπου θετικής υψομετρικής, έδωσε συγκινήσεις και όμορφες εικόνες για τους συμμετέχοντες.

⦁5ος «Θεαγένειος Δρόμος»

Φέτος επίσης για 5η χρονιά θα γίνει ο «Θεαγένειος δρόμος» το Σαββατοκύριακο 7-8 Μαϊου.

Αφορά την κυκλική διαδρομή του νησιού συν το ακρωτήρι της Σαλιάρας, 104 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με την οργανωτική ομάδα του «Θεαγένειου Δρόμου»:

"Η εκκίνηση του αγώνα των 100χλμ. θα δοθεί το Σάββατο 07 Μαίου 2022 και ώρα 7.00 το πρωί από το φιλόξενο χώρο του Ξενοδοχείου ΑΕΟLΙS THASSOS PALACE το οποίο θα φιλοξενήσει την όλη εκδήλωση στις Αστρίς Θάσου και είναι ο κύριος χορηγός της διοργάνωσης.

Ο αγώνας των 20χλμ. θα ξεκινήσει από την Σκάλα Μαριών με κατεύθυνση προς Αστρίς στο χώρο τερματισμού του μεγάλου αγώνα των 100χλμ. Η εκκίνηση θα γίνει στις 13:00 το μεσημέρι τοι Σαββάτου 7 Μαίου".

πηγή και περισσότερες φωτογραφίες kavalanews.gr



Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 22-4-2024 έως 28-4-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 15-4-2024 έως 21-4-2024

«MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 8-4-2024 έως 14-4-2024

Η Tripadvisor απέκλεισε αριθμό ρεκόρ 2 εκατομμυρίων ψεύτικων κριτικών το 2023

Ορίστηκαν τα πρόστιμα για παρεμπόδιση πρόσβασης στη θάλασσα, τον αιγιαλό και την παραλία

Πρόγραμμα του Ποδηλατικού Διήμερου Θάσου στις 27 και 28 Απριλίου 2024

198 «Απάτητες παραλίες» σε όλη τη χώρα - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες όλες οι απαγορεύσεις

Καταγραφή του ίδιου φυσητήρα στη θαλάσσια τέφρο ανάμεσα στην Ικαρία, τη Σάμο και τη Χίο

Τι ισχύει για το δώρο Πάσχα των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα

KavalaNews.gr | online