Tαξιδέψτε με την Aegean Airlines -
Κλείστε αεροπορικά εισιτήρια από €25*
Κάντε κλικ >> εδώ
Ενοικίαση αυτοκινήτων στη Θάσο
Χωρίς Πιστωτική Κάρτα, Χωρίς Καμία Εγγύηση 
με Πλήρη Ασφάλεια 
με Μηδενική Απαλλαγή σε ΟΛΕΣ τις κρατήσεις

Ανάκαμψη του τουρισμού βλέπει ο πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων Καβάλας


Η έλλειψη προσωπικού στον κλάδο του τουρισμού είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή που αντιμετωπίζουν οι ξενοδοχεία και επιχειρήσεις.

«Υπάρχει δισταγμός στην κράτηση αλλά στο τέλος θα υπερισχύσει η θέληση των ανθρώπων να κάνουν διακοπές, αλλά αν δεν υπάρξει το ανθρώπινό δυναμικό δεν μπορείς να δουλέψεις», λέει στον ΚavalaNews 102.8 ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καβάλας, Αντώνης Μιτζάλης. 

«Δεν αφορά μόνο την Καβάλα και τη Θάσο, είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Έχουμε δύο χρόνια με κλειστά ή ημίκλειστα ξενοδοχεία και επιχειρήσεις και πολύς κόσμος έφυγε από τον κλάδο. Μετακινήθηκαν στα τρόφιμα, σούπερ μάρκετ, ντελίβερι, ή πήγαν στο εξωτερικό», λέει ο κ. Μιτζάλης.

«Δημιουργείται ένα κενό που δεν αναπληρώνεται σε μία σεζόν. Μπορεί να πάρει και τρία χρόνια για να βρεθεί κόσμος να απασχοληθεί σε αυτό», επισημαίνει. 

«Πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα αισιόδοξα. Είμαστε στην χρονιά της ανάκαμψης. Τα υγειονομικά μέτρα από 1η Μαΐου φεύγουν και αυτό θα δώσει ώθηση στον οδικό τουρισμού. Έχουμε καλά μηνύματα. Πέρα από τον πόλεμο στην Ουκρανία που δημιουργεί αλυσιδωτές αντιδράσεις, τα άλλα είναι θετικά», σημειώνει ο Αντώνης Μιτζάλης. 

Γιατί δεν βλέπουν κρατήσεις: «αυτό είναι σχετικό με τον πόλεμο. Για τρεις εβδομάδες τον Μάρτιο είχαμε κάμψη των κρατήσεων. Ο δισταγμός που υπήρχε αρχίζει να φεύγει. Από τα στοιχεία που έχουμε φαίνεται ότι δεν θα επηρεάσει. Είναι λογικό να είμαστε ανήσυχοι, αλλά θεωρώ ότι δεν θα είναι τόσο μεγάλη η επίπτωση».

Επίσης είπε πως «η αγορά της Πολωνίας δοκιμάζεται γιατί είναι κοντά στην Ουκρανία και δέχεται το μεγαλύτερο προσφυγικό κύμα, αλλά δεν έχουν ακυρωθεί πτήσεις».  

Ωστόσο και φέτος η περιοχή θα βασιστεί στον οδικό τουρισμό που φτάνει το 75% σε σχέση με όσους επιλέγουν το αεροπλάνο. 

Εκτίμησε ότι θα είμαστε κοντά στα νούμερα του 2019, αλλά όπως σημείωσε έχουν μειωθεί πτήσεις από τη Σκανδιναβική αγορά, ενώ λείπει και η Ρωσική αγορά. 

Όπως λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καβάλας: «Αυτό που θα επηρεάσει σίγουρα είναι η ακρίβεια. Θα επηρεάσει και από την πλευρά του κόστους και από την καταναλωτική δύναμη που θα έχουν οι ταξιδιώτες.  

Υπάρχει ο προβληματισμός ως προς τις τιμές: «ερχόμαστε σε ένα κύμα βίαιων ανατιμήσεων. Θα πρέπει ο καθένας να βρει τη χρυσή τομή. Αν το κόστος ανέβει υπέρμετρα μπορεί να μην κάνει κάποιος διακοπές μία εβδομάδα αλλά τρεις μέρες. Οι τιμές δεν έχουν αποκρυσταλλωθεί», λέει ο κ. Μιτζάλης. 

Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8 εδώ >> kavalanews.gr 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 22-4-2024 έως 28-4-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 15-4-2024 έως 21-4-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 8-4-2024 έως 14-4-2024

«MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες

Ορίστηκαν τα πρόστιμα για παρεμπόδιση πρόσβασης στη θάλασσα, τον αιγιαλό και την παραλία

Η Tripadvisor απέκλεισε αριθμό ρεκόρ 2 εκατομμυρίων ψεύτικων κριτικών το 2023

Πρόγραμμα του Ποδηλατικού Διήμερου Θάσου στις 27 και 28 Απριλίου 2024

Καταγραφή του ίδιου φυσητήρα στη θαλάσσια τέφρο ανάμεσα στην Ικαρία, τη Σάμο και τη Χίο

Τι ισχύει για το δώρο Πάσχα των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 1-4-2024 έως 7-4-2024

KavalaNews.gr | online