Tαξιδέψτε με την Aegean Airlines -
Κλείστε αεροπορικά εισιτήρια από €25*
Κάντε κλικ >> εδώ
Ενοικίαση αυτοκινήτων στη Θάσο
Χωρίς Πιστωτική Κάρτα, Χωρίς Καμία Εγγύηση 
με Πλήρη Ασφάλεια 
με Μηδενική Απαλλαγή σε ΟΛΕΣ τις κρατήσεις

Παρουσιάστηκε στη Μεγάλη Λέσχη (στη Καβάλα) το επετειακό λεύκωμα της Θασιακής Ένωσης «Θάσιοι και Καβαλιώτες αγωνιστές του ΄21»


Το επετειακό λεύκωμα με τίτλο: «Θάσιοι και Καβαλιώτες αγωνιστές του ΄21» που επιμελήθηκε η Θασιακή Ένωση Καβάλας με τη συνδρομή της Εταιρείας Θασιακών Μελετών και του ιστορικού Κωνσταντίνου Χιόνη παρουσιάστηκε το απόγευμα του Σαββάτου 2 Απριλίου στη Μεγάλη Λέσχη.


Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Θασιακής Ένωσης με αφορμή τον εορτασμό της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση το 1821, ενώ το λεύκωμα επιμελήθηκε και πλήρωσε για την έκδοση του αποκλειστικά ο Κωνσταντίνος Χιόνης

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Καβάλας. Προλόγισε ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας, Νίκος Τσιλογεώργης, ενώ για το βιβλίο μίλησαν ο δήμαρχος Καβάλας, Θεόδωρος Μουριάδης και ο ιστορικός, επίτιμος γυμνασιάρχης, Κωνσταντίνος Χιόνης.

Αναφέρθηκαν στη συμβολή της Καβάλας και της Θάσου στον Αγώνα της Επανάστασης, ενώ μίλησαν και για πρόσωπα και ιστορικά γεγονότα άγνωστα στο ευρύ κοινό.

Όπως είπε ο κ. Χιόνης δόθηκε ιδιαίτερη σημασία σε πηγές και μαρτυρίες οι οποίες αξιοποιήθηκαν για να έρθουν στο φως άγνωστες πτυχές της προσφοράς των κατοίκων της Θάσου και της Καβάλας στην Ελληνική Επανάσταση.

Ο δήμαρχος Καβάλας που είχε αναλάβει την παρουσίαση του βιβλίου τόνισε πως από την έρευνα του ιστορικού κ. Χιόνη διαπιστώθηκε ότι ένας σημαντικός αριθμός Θασίων και Καβαλιωτών θυσιάστηκαν ή έθεσαν σε μεγάλο κίνδυνο τις ζωές των μελών των οικογενειών τους, στην Ελληνική Επανάσταση.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι βουλευτές της ΝΔ, Γιάννης Πασχαλίδης και Μακάριος Λαζαρίδης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας, περιφερειακοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων της Θάσου και της Καβάλας.

Το βιβλίο θα διανεμηθεί στα σχολεία της Καβάλας και της Θάσου προκειμένου να μπορούν οι μαθητές να μάθουν την ιστορία των Θάσιων και των Καβαλιωτών αγωνιστών στην επανάσταση του 1821.


πηγή


Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 29-4-2024 έως 5-5-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 6-5-2024 έως 12-5-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 22-4-2024 έως 28-4-2024

Ευρωεκλογές: Μέχρι 29-4-2024 οι αιτήσεις για επιστολική ψήφο | μπορούν να ψηφίσουν και Έλληνες εκλογείς στην Ελλάδα

Ο Θάσιος αθλητής του Παναθηναϊκού, Πολυζώης Ρήγας, “αργυρός” στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΑμεΑ

Θάσος: κουκουβάγια γέννησε μέσα σε νερόμυλο (βίντεο)

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 15-4-2024 έως 21-4-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 8-4-2024 έως 14-4-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 1-4-2024 έως 7-4-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 1-5-2023 εως 7-5-2023

KavalaNews.gr | online