Tαξιδέψτε με την Aegean Airlines -
Κλείστε αεροπορικά εισιτήρια από €25*
Κάντε κλικ >> εδώ
Ενοικίαση αυτοκινήτων στη Θάσο
Χωρίς Πιστωτική Κάρτα, Χωρίς Καμία Εγγύηση 
με Πλήρη Ασφάλεια 
με Μηδενική Απαλλαγή σε ΟΛΕΣ τις κρατήσεις

Διαμαρτυρία Ενιαίου Συνδικάτου Ναυτεργατών Καβάλας - Θάσου

ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ  Ν.  ΚΑΒΑΛΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18/11/2013

Για μια ακόμα φορά δεκάδες από μας σερνόμαστε στα δικαστήρια κατηγορούμενοι για παρακώλυση συγκοινωνιών, όπως ονομάζουν πλέον την πραγματική συμμετοχή στην απεργία, όταν θέλουν να την τιμωρήσουν.

Χωρίς την παραμικρή απόκλιση από την πρακτική τους των τελευταίων ετών, Ν.Ε.Κ. και
Λιμενική Αρχή της Θάσου, κλιμακώνουν την ποινική διαδικασία και δύο ακόμη δίκες στήνονται σε βάρος μας, και οι δύο για να τιμωρηθεί η συμμετοχή μας σε απεργίες της Π.Ν.Ο. και κυρίως η μη εκτέλεση στη διάρκεια των απεργιών αυτών δρομολογίων, πράγμα που όπως φαίνεται, αποτελεί κακό παράδειγμα και σκάνδαλο για τον λεγόμενο ιδιωτικό τομέα και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις του τόπου μας, όπου, παρά την ύπαρξη «μεγάλων» και «ισχυρών» σωματείων, δεν κουνιέται φύλλο. 

Ήδη στην πρώτη δίκη καταδίκασαν τον περασμένο Απρίλη 12 από μας σε ένα μήνα φυλακή, προμηνύοντας τι θα γίνει σε κάθε μία από τις επόμενες και πολυάριθμες δίκες –κι από τότε, παρά τις επανειλημμένες μας ενέργειες (μέχρι και στον Γ.Γ. του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Αθ. Μπούσιο φθάσαμε ), εφαρμόζεται η ίδια πατέντα, με την διαφορά ότι πλέον την πρωτοβουλία της δίωξης δεν την παίρνει ο Μητσόπουλος, αλλά η ίδια η λιμενική αρχή με τα σήματα που στέλνει στην Εισαγγελία για άδειο λιμάνι με ταυτόχρονη δήθεν παρεμπόδιση της φόρτωσης κι αυτό την ώρα που το πλήρωμα του κάθε απεργοσπαστικού πλοίου απολαμβάνει από μέσα την κατάσταση και δεν κάνει τίποτε απολύτως, απρόθυμο να κάνει οτιδήποτε για να φορτώσει ή να λύσει ή για το πλοίο. 

Θάσος και Καβάλα γνωρίζουν πια καλά ότι κανείς δεν κατεβαίνει στα λιμάνια του νησιού για μετακίνηση προς Κεραμωτή και Καβάλα όταν υπάρχει απεργία- ωστόσο οι λιμενικοί και στη συνέχεια η Εισαγγελία συνεχίζουν να μιλούν για παρακώλυση συγκοινωνιών, την ώρα που πρόκειται για το συνταγματικό δικαίωμα της απεργίας και μερικούς από εκείνους που συνεχίζουν να το τιμούν στην πράξη, πιο νόμιμοι στον τομέα αυτό από τον καθένα.

Νεαροί λιμενικοί, περαστικοί από την Θάσο, που είναι αμφίβολο αν γνωρίζουν προσωπικά έστω και έναν από μας, αναγκάζονταν να δίνουν στους ανωτέρους τους, εξεταζόμενοι ως μάρτυρες στη δίκη που ξεκίνησε η υπηρεσία τους, κατεβατά ολόκληρα από ονόματα ναυτικών και άλλων ατόμων, χωρίς σε καμία περίπτωση να αποδίδουν σε οποιονδήποτε από αυτούς την παραμικρή συγκεκριμένη πράξη εκτός από την παρουσία τους στο λιμάνι –κι ωστόσο αυτό είναι για τους αρμόδιους αρκετό για να κλιμακωθεί σε βάρος μας η δίωξη.

Αυτή την φορά καλούμαστε να απολογηθούμε ως κατηγορούμενοι, παρά τις γραπτές εξηγήσεις που δώσαμε, 25 άτομα, ανάμεσα στους οποίος και η δημοτική σύμβουλος Χαρίκλεια Κυριατζίδου, για 105 συνολικά παρακωλύσεις, από μία ως 10 κατά άτομο.

Κι όλ' αυτά την ώρα που με τα δρομολόγια που καθορίζουν ερήμην του λαού της περιοχής πρωταγωνιστούν σε πραγματικές παρακωλύσεις της μετακίνησης από και προς την Θάσο, μόνο και μόνο επειδή όπως ισχυρίζονται δεν τους συμφέρει οικονομικά.

Παραδίδουμε για μια ακόμα φορά στην ευρύτερη κοινή γνώμη, στα άλλα σωματεία και το Ε.Υ.Κ., κυρίως όμως στους εργαζόμενους κι όλο το λαό της Θάσου, την κατάσταση και καλούμε τους πάντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να σκεφτούν αν πρέπει να μείνουν αμέτοχοι ή να μας συνδράμουν.

Καλούμε ιδιαίτερα τον Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας να μελετήσει το θέμα μας και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.
                     
   Ο     Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ                      Ο  Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ

    ΜΑΛΑΜΙΔΗΣ  Μ.                                ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ  Χ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 25-3-2024 έως 31-3-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 18-3-2024 έως 24-3-2024

Εκπτώσεις στα εισιτήρια των φέρι έως και 60% από τη Thassos Ferries (κόκκινα φέρι)

Για πρώτη φορά επαγγελματίες από όλη τη Θάσο συνασπίζονται σε ένα ενιαίο σύλλογο

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 11-3-2024 έως 17-3-2024

Οι χώρες με τις ακριβότερες βίζες στο κόσμο | Ανάμεσά τους και η Ελλάδα

Υψώθηκε η μεγάλη Ελληνική Σημαία στη Χίο για την 25η Μαρτίου (φωτογραφίες και βίντεο)

Αυτές είναι οι πιο φιλικές χώρες στον κόσμο

Το 59% των Ευρωπαίων συμμετείχε στα social media το 2023 | Τι συμβαίνει με Ελλάδα

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 26-2-2024 έως 3-3-2024

KavalaNews.gr | online