Δελτίο τύπου Ενιαίου Συνδικάτου Ναυτεργατών Ν.Καβάλας

EΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Το Προεδρείο της Διοίκησης του Σωματείου μας την περασμένη Παρασκευή 22-2-2013 «κατέβηκε στον Πειραιά» και εκτέλεσε ένα πρόγραμμα συναντήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την προβολή των ζητημάτων-διεκδικήσεων αιχμής που μας απασχολούν σε τοπικό επίπεδο.
Κυρίως θέσαμε το θέμα των αλλεπάλληλων και συνεχιζόμενων διώξεων σε βάρος των μελών του Σωματείου που μετέχουμε στις περιφρουρήσεις των απεργιών και στάσεων εργασίας, ζητώντας από τις μεν Π.Ν.Ο., Π.Ε.Ν.Ε.Ν. και Π.Ε.Μ.Ε.Ν., με εκπροσώπους των οποίων συναντήθηκε, να παρέμβουν σε κάθε κατεύθυνση προκειμένου αυτές να σταματήσουν αμέσως και να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στο δικαστικό μέρος, από δε την ηγεσία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και συγκεκριμένα από τον Γ.Γ. κ. Αθανάσιο Μπούσιο, την παρέμβασή του προς το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, ώστε να σταματήσει η πρακτική της αποστολής στην εισαγγελία, κάθε φορά που υπάρχει κινητοποίηση στο λιμάνι, επιβαρυντικών για τους απεργούς σημάτων με παράλληλη υποβολή μηνύσεων από τον εφοπλιστή Μητσόπουλο…
Θυμίζουμε εδώ ότι πρόσφατα έγιναν δύο αστικές δίκες για το αίτημα του τελευταίου να αποζημιωθεί για τις δήθεν προσβολές και ζημίες που υπέστη σε μία μόνο απεργία, εκείνη της 11ης-3-2010, με το ποσό των 100.000 και πλέον ευρώ, ενώ εκκρεμούν πολυάριθμες διώξεις, μία τουλάχιστο για κάθε κινητοποίηση, με πρώτη αυτήν της 22ας-04-2013.
Ακόμα στον Γ. Γραμματέα του Υπουργείου, που είναι ταυτόχρονα πρόεδρος του Σ.Α.Σ.,      ( γνωμοδοτικό Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών ), θέσαμε το θέμα της αύξησης και της καλύτερης διάρθρωσης των τοπικών δρομολογίων, έτσι που να εξασφαλίζονται οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας και να εξυπηρετείται καλύτερα η νότια Θάσος. Προέκυψε δε ότι το Σ.Α.Σ., αν υπάρξουν σχετικά αιτήματα, θα ξαναδεί το θέμα. Θυμίζουμε εδώ ότι, σύμφωνα και με σχετικά πρόσφατη γνώμη του Σ.Α.Σ., την απόφαση για τα δρομολόγια από 1-5-2013 έως 31-10-2013, θα την πάρει ο τοπικός λιμενάρχης. Σημειώνουμε δε ότι το θέμα αυτό επηρεάζεται και επιβαρύνεται από την απόφαση της κυβέρνησης να εγκρίνει την είσοδο στην εκμετάλλευση της γραμμής «φιλέτο»,  ( Λιμένα Θάσου-Κεραμωτής ), από δύο ακόμα εταιρείες, με έδρα την Σαλαμίνα και την Χαλκίδα.
Στις συναντήσεις με τον Γραμματέα του Υ.Ε.Ν. και άλλα στελέχη του ίδιου Υπουργείου συμμετείχε και ο Γραμματέας της Π.Ε.Ν.Ε.Ν. Κροκίδης Νικόλαος. 
 
ΛΙΜΕΝΑΣ ΘΑΣΟΥ
25-2-2013
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ