Tαξιδέψτε με την Aegean Airlines -
Κλείστε αεροπορικά εισιτήρια από €25*
Κάντε κλικ >> εδώ
Ενοικίαση αυτοκινήτων στη Θάσο
Χωρίς Πιστωτική Κάρτα, Χωρίς Καμία Εγγύηση 
με Πλήρη Ασφάλεια 
με Μηδενική Απαλλαγή σε ΟΛΕΣ τις κρατήσεις

Παρέμβαση δημάρχου Θάσου στο Σ.Α.Σ. για τη μη υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών του νησιού

ΔΗΜΟΣ ΘΑΣΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θάσος 24/10/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Παρέμβαση δημάρχου Θάσου στο Σ.Α.Σ. για τη μη υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών του νησιού

Με αφορμή την αυριανή προγραμματισμένη συνεδρίαση (Πέμπτη 25 Οκτωβρίου) του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί το θέμα της έγκρισης δρομολογίων για τους χειμερινούς μήνες στις πορθμειακές γραμμές Καβάλας – Πρίνου και Κεραμωτής – Λιμένα, ο δήμαρχος Θάσου, Κωνσταντίνος με παρέμβασή του ζητά τα μέλη του συμβουλίου να λάβουν υπ’ όψιν τα παρακάτω ζητήματα για την αποφυγή προβλημάτων στη μετακίνηση των δημοτών. Συγκεκριμένα στην επιστολή του αναφέρει:

«Κύριοι,

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.) που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012, πρόκειται να συζητηθεί το θέμα της «έγκρισης δρομολογίων από 01-11-12 έως 30-4-13 γραμμής Καβάλας – Πρίνου και Κεραμωτής – Θάσου» (26ο θέμα).
Ο Δήμος Θάσου, με γνώμονα τις ανάγκες των δημοτών και την εύρυθμη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας, ζητά να λάβετε υπόψη σας για τον καθορισμό των δρομολογίων τα εξής:

· Κάθε ημέρα και ιδιαίτερα Τρίτες, Πέμπτες και Σάββατα μετακινούνται δημότες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ιδίως καρκινοπαθείς και νεφροπαθείς, για τις απαραίτητες θεραπείες. Θα πρέπει να υπάρχουν επαρκή δρομολόγια τις μεσημεριανές ώρες για να μπορούν να επιστρέψουν στο νησί χωρίς περαιτέρω ταλαιπωρία.

· Για την ομαλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας Πρίνου, της μοναδικής για το νησί μονάδας για Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας των δημοτών, θα πρέπει να υπάρχουν δρομολόγια που να επιτρέπουν την επιστροφή του ασθενοφόρου στο νησί όταν υπάρχουν διακομιδές. Κατά συνέπεια προτείνεται το τελευταίο δρομολόγιο από την Κεραμωτή να είναι στις 19:30.

· Τις εργάσιμες ημέρες μετακινούνται μαθητές από τη Θάσο στο ΕΠΑΛ Χρυσούπολης και είναι απαραίτητο να υπάρχει δρομολόγιο στις 7:00 π.μ. προς την Κεραμωτή, ώστε να διασφαλιστεί η έγκαιρη άφιξη τους στο σχολείο.


· Τις εργάσιμες ημέρες μετακινείται σημαντικός αριθμός δημοσίων υπαλλήλων (δάσκαλοι και καθηγητές, υπάλληλοι τραπεζών, Δ.Ο.Υ., Δήμου Θάσου, κλπ.) και είναι απαραίτητο να υπάρχει δρομολόγιο για την επιστροφή τους περίπου στις 15:00.

· Για λόγους τουριστικής ανάπτυξης του νησιού δεν θα πρέπει να υπάρχει ελλιπής πρόσβαση στο νησί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Ειδικά δε η γραμμή του Πρίνου θα πρέπει να έχει δρομολόγια και την Κυριακή.

Εν κατακλείδι θα πρέπει να σημειωθεί ότι για λόγους εύρυθμης λειτουργίας δεν πρέπει να υπάρχουν μεγάλα κενά μεταξύ των δρομολογίων και θεωρείται απαραίτητο να υπάρχουν τουλάχιστον δέκα (10) δρομολόγια τις εργάσιμες ημέρες στη γραμμή Κεραμωτής – Θάσου και επτά (7) το Σαββατοκύριακο και αντίστοιχα τουλάχιστον τέσσερα (4) δρομολόγια καθημερινά στη γραμμή Καβάλας – Πρίνου. Θεωρούμε δε ιδιαίτερο σημαντικό να μην υποβαθμιστεί η γραμμή Καβάλας – Πρίνου και οι ναυτιλιακές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Κεραμωτής – Θάσου, να αναλαμβάνουν την κάλυψη δρομολογίων στην γραμμή Καβάλας – Πρίνου.


Παρακαλούμε για τις δικές ενέργειες.


Ο Δήμαρχος Θάσου


Χατζηεμμανουήλ Κωνσταντίνος»

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 22-4-2024 έως 28-4-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 15-4-2024 έως 21-4-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 8-4-2024 έως 14-4-2024

«MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες

Ορίστηκαν τα πρόστιμα για παρεμπόδιση πρόσβασης στη θάλασσα, τον αιγιαλό και την παραλία

Η Tripadvisor απέκλεισε αριθμό ρεκόρ 2 εκατομμυρίων ψεύτικων κριτικών το 2023

Πρόγραμμα του Ποδηλατικού Διήμερου Θάσου στις 27 και 28 Απριλίου 2024

Καταγραφή του ίδιου φυσητήρα στη θαλάσσια τέφρο ανάμεσα στην Ικαρία, τη Σάμο και τη Χίο

Τι ισχύει για το δώρο Πάσχα των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 1-4-2024 έως 7-4-2024

KavalaNews.gr | online