ΘΑΣΟΣ VIII - FAIDRA - AYALAH

Τι "προβοκατόρικο" βρήκα στο ίντερνετ ;
Ε μα δεν θα το πιστέψει κανείς, αυτό το πλοίο τελικά δεν στέριωσε πουθενά. Ουπς... όχι στέριωσε αλλά   μάλλον δεν ήταν γραφτό του να ταξιδέψει σε ελληνικά νερά.

ΘΑΣΟΣ VIII
Δεν είναι άλλο από το "ΘΑΣΟΣ VIII" , βαρύς τους έπεσε ο αριθμός VIII (8) και μάλλον το έχουν ξεχάσει.

FAIDRA
Το βρήκα σε ένα μπλογκ και είπα να σας το αναδημοσιεύσω να μην ξεχνιόμαστε κιόλας. Ήταν η εποχή που η ΑΝΕΘ ήθελε να δρομολογήσει την ναυαρχίδα της σε μια πρωτοποριακή γραμμή (είχε όλη την καλή διάθεση πάντως) σε μια γραμμή που θα άφηνε εποχή. Πρίνος - Καβάλα - Λήμνος και επιστροφή. Ε μα θα μου πεις εκεί θα έμενε ; θα επέστρεφε.

Τέλοσπάντων , να μην ξύνω και εγώ παλιές πληγές , ειδικά τώρα που  η γραμμή Πρίνου - Καβάλας αρχίζει να πνέει τα λοίσθια. Έτσι φαίνεται τουλάχιστον, θα δείξει ο καιρός, ο Νοέμβριος δεν είναι και πολύ μακριά.

ΤΟ «AYLAH» ex «ΦΑΙΔΡΑ», «ΘΑΣΟΣ 8»

AYALAH
Κατασκευάστηκε για την Θάσο και τις άγονες του βορείου Αιγαίου. Δεν ταξίδεψε ποτέ στο νησί και λόγω χρεών έφυγε άδοξα για την Αίγινα και αργότερα για την Ιορδανία όπου δουλεύει ως και σήμερα. Το πλοίο ταξιδεύει ως κρουαζιερόπλοιο σε μια γραμμή δυο ωρών μεταξύ Aqaba και Nuweiba για την εταιρεια ABMARITIME.
Στο link που ακολουθεί μπορούμε να δούμε τους χώρους του πλοίου όπως είναι σήμερα.
http://www.abmaritime.com.jo/en/virtual-tours

αντιγραφή από το thesshipping.blogspot.com/