Ανακοίνωση για απεργία από το συνδικάτο ναυτεργατών Καβάλας

ENIAIO ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η - Κ Α Λ Ε Σ Μ Α


ΤΡΙΤΗ 10 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΑΠΡΙΛΗ


ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΕΛΤΕΣ


Οι ναυτεργάτες της Θάσου, όλοι οι ναυτικοί του νομού Καβάλας, χαιρετίζουμε την απόφαση της να Π.Ν.Ο. να κλιμακώσει επιτέλους τον αγώνα που άρχισε πρόσφατα.

Η βαρβαρότητα των εφοπλιστών και της κυβέρνησης, τα ίδια το προβλήματα που βιώνουν οι οικογένειές μας, το νησί της Θάσου κι όλα τα νησιά της χώρας, επιβάλλουν την κλιμάκωση των αγώνων και κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η απεργία και οι άλλες κινητοποιήσεις της βδομάδας που έρχεται θα διεξαχθούν ακόμα πιο μαζικά, πιο μαχητικά και πιο αποτελεσματικά από κάθε άλλη φορά.

Το κεφάλαιο και η συγκυβέρνηση προσπαθούν να διαλύσουν τον κλάδο μας : Τσακίζουν τα συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Μέσα από την κατάργηση του Οίκου Ναύτη, κτυπούν το δικαίωμα στη δωρεάν Υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Με την άρση του καμποτάζ ( απελευθέρωση )
παραδίδουν τις εσωτερικές θαλάσσιες συγκοινωνίες και τον καθορισμό δρομολογίων και τιμών στα ευρωενωσιακά και διεθνή εφοπλιστικά μονοπώλια, εγκαταλείποντας τα νησιά και αφανίζοντας τους ναυτεργάτες σαν συγκροτημένο κλάδο και κίνημα. Η συνεχής μείωση των τοπικών δρομολογίων, η κατάργηση ιδιαίτερα της γραμμής του Πρίνου και οι μειώσεις προσωπικού, επιβεβαιώνουν τα παραπάνω και προαναγγέλλουν αυτά που έρχονται, όπως η οριστική κατάργηση της υποχρεωτικής 10μηνης επάνδρωσης και δρομολόγησης των πλοίων, που άλλωστε παραβιάζονταν συστηματικά. 

 Ξέρουμε ότι στον αγώνα μας δεν είμαστε μόνοι. Μια μεγάλη κατάκτηση, «καρφί στο μάτι» όλων των συμβιβασμένων συνδικαλιστών, ιδιαίτερα του υποταγμένου Εργατικού Κέντρου και των μεγάλων συνδικάτων που ακόμα και σήμερα σέρνονται πίσω από την συγκυβέρνηση, είναι ότι κάθε φορά που κινητοποιούμαστε σύσσωμο το νησί και οι λαϊκές δυνάμεις της Καβάλας μας υποστηρίζουν, ότι όταν χρειάζεται προσέρχονται και μπαίνουν στην μάχη της περιφρούρησης οι πιο ώριμες και αποφασισμένες ταξικές δυνάμεις, το ίδιο το ΠΑΜΕ.

  Το ίδιο θα επαναληφθεί και τώρα και το μέτωπο της παλλαϊκής υποστήριξης δεν θα το επηρεάσουν και πολύ περισσότερο δεν θα το διασαλεύσουν οι μεθοδεύσεις απο όπου και αν προέρχονται. Οι παραδοσιακές «δηλώσεις αποκήρυξης» της απεργίας καθώς και η παραπλάνηση/εξαπάτηση που ασκείται δεν είναι ιδιοτυπία , αλλά αποτελεί το ταξικό καθήκον κάποιων, στη γενικότερη προσπάθεια υπονόμευσης των πανελλαδικών ναυτεργατικών αγώνων. Καθώς επίσης και στην δημιουργία και το φούντωμα της υστερίας που για μια ακόμη φορά τροφοδοτούν τα «μεγάλα» και πολλά μικρά Μ.Μ.Ε., που με επικεφαλής την ίδια την Υπουργό Ανάπτυξης στοχεύουν στον λεγόμενο «κοινωνικό αυτοματισμό». Ένα να ξέρουν : τώρα ως λαός και εργατική τάξη, ως θασίτες και καβαλιώτες έχουμε μεγαλύτερη πείρα κι αυτά δεν έχουν πέραση.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
-Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ-                                               -Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ-