Tαξιδέψτε με την Aegean Airlines -
Κλείστε αεροπορικά εισιτήρια από €25*
Κάντε κλικ >> εδώ
Ενοικίαση αυτοκινήτων στη Θάσο
Χωρίς Πιστωτική Κάρτα, Χωρίς Καμία Εγγύηση 
με Πλήρη Ασφάλεια 
με Μηδενική Απαλλαγή σε ΟΛΕΣ τις κρατήσεις

Προσεχώς μόνο νερό στα κυλικεία των πλοίων (?)

Επιστροφή από Λιμένα για Κεραμωτή και η πείνα δεν αργεί να "ακουστεί".
Γιατί όταν πεινάς πρώτα ακούς το γουργουρητό της κοιλιάς και μετά νιώθεις εκείνο το γαργαλητό στο στομάχι σου.
Πιτόγυρο δεν προλαβαίνω να πάρω από τον Λιμένα οπότε λέω να
χτυπήσω το κάτιτις μου από το μπαρ του πλοίου.
Πτι μπερ ; Κρημ κράκερς ; μπισκοτοειδή με δείγματα σοκολάτας και αποξηραμένων φρούτων ;
Ε όχι !!! Θα πάρω κάτι άλλο να με "πιάσει"κιόλας.
Ένα τοστάκι (με διατιμημένη τιμή έως 1.80€ που "λένε" και οι αγορανομικές διατάξεις).
Παραγγέλνω ένα τοστάκι και ένα νεράκι, πληρώνω... και περιχαρής περιμένω ... τι περιμένω ;
Κανονικά θα περίμενα ένα τοστ ! αλλά μου έρχετε  ένα  τοστάκι στην κυριολεξία. Πιο μικρό ακόμα και από την χαρτοπετσέτα.
Φταίω εγώ που παρήγγειλα "τοστάκι" και όχι ΤΟΣΤ.
Όχι πως είχα ελπίδα να πάρω κάτι σε μεγαλύτερο μέγεθος αλλά έτσι για να έχω να λέω. Λοιπόν.. δύο φετούλες (φετούλες όμως από τις μικρούλες) ψωμί του τοστ, μία φετούλα κασεράκι (κίτρινο τυρί για τους νότιους) και μια φετούλα αλλαντικό άγνωστης προέλευσης. Νοστιμότατο βέβαια δεν έχω παράπονο. Ακριβούτσικο (1,80€) θα μου πεις, αλλά δεν φταίει το κυλικείο, αυτές είναι οι διατιμημένες τιμές.
Γυρίζοντας αργότερα στο σπίτι ανοίγω τον υπολογιστή, μπαίνω στο ίντερνετ να ρίξω και μια ματιά στις ειδήσεις. Ορίστε που πέφτω...

ΕΕΝ: Προσεχώς μόνο νερό στα πλοία...


Δεν ευθύνονται οι πλοιοκτήτριες εταιρίες για την επερχόμενη αύξηση  στις τιμές των προϊόντων που πωλούνται στα μπαρ των πλοίων τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας η οποία και υπενθυμίζει τις αλλαγές που θα επέλθουν στις τιμές λόγω ΦΠΑ.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:     

“Το επιβατηγό κοινό των πλοίων της επιβατηγού ναυτιλίας από 1ης Σεπτεμβρίου 2011 θα κληθεί να καταβάλλει 10% επιπλέον χρήματα για την αγορά κάθε πωλούμενου ¨αγαθού ¨ στα μπαρ των επιβατηγών πλοίων, λόγω της μετάταξης των προϊόντων αυτών από το μέχρι τώρα ισχύοντα Φ.Π.Α (13%)  στον υψηλότερο Φ.Π.Α ( 23% ).

Η προσπάθεια μας να συγκρατηθούν οι τιμές αυτές με την χρήση αυτομάτων πωλητών ειδών πρόχειρης εστίασης, νερού και αναψυκτικών απέβη άκαρπη, αφού αφενός δεν θα μείωνε το ποσοστό του Φ.Π.Α και αφετέρου θα είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην ανεργία κάποιοι ναυτικοί, που σήμερα εργάζονται στα μπαρ των πλοίων.

Ζητάμε την κατανόηση των επιβατών που διακινούνται με τα πλοία μας για την επιβαλλόμενη από το κράτος αναγκαία αύξηση των τιμών των πωλούμενων στα μπαρ των πλοίων ειδών. 

Τέλος θα θέλαμε να  τους γνωρίζουμε ότι για τις αυξήσεις που θα παρατηρηθούν από 1ης Σεπτεμβρίου 2011, οι μόνες που δεν ευθύνονται είναι οι πλοιοκτήτριες εταιρίες”.


Δηλαδή τι θέλουν να μας πουν οι ποιητές ...;
Ότι δεν βγαίνουν με αυτές τις τιμές ; ή ότι όλα τα υπόλοιπα είδη στα κυλικεία τους που δεν έχουν πλαφόν στις τιμές τους τα πωλούν σε "νορμάλ" τιμές ;
Ας τα κλείσουν λοιπόν τα κυλικεία και ας βάλουν μόνο αυτόματους πωλητές νερού. Η λύση για εμάς τους ταξιδιώτες είναι εξαιρετικά απλή. Δεν θα πεινάσουμε ποτέ όσο βρισκόμαστε εν πλώ και θα μας βγει πολύ φθηνότερα. 
Πριν το ταξίδι μας ή ακόμα καλύτερα και από την προηγούμενη ημέρα περνάμε από το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς μας. Μπισκοτάκια , πτιμ μπερ , πτι φουρ,  παστέλια, μαντολάτα κτλ σε πολύ χαμηλές τιμές. Μετά μια βόλτα από τον φούρνο της γειτονιάς μας και "χτυπάμε" τυρόπιτες κουρού , σφολιάτες κτλ. Αν διψάσουμε εν πλώ θα αγοράσουμε ευχαρίστως ένα κρύο νεράκι από τον αυτόματο πωλητή και όλα "μέλι γάλα". 
Οι σκληροπυρηνικοί και αυτοί που έχουν μεγάλο ταξίδι πολλών ωρών για το αγαπημένο τους νησάκι  μπορούν να προμηθευτούν και ισοθερμικό τσαντάκι ώμου (ενδεικτικά από εδώ για να δείτε έστω τις τιμές) και αφού περάσουν από το σούπερ μάρκετ ας αγοράσουν και κανένα νεράκι ή κανένα αναψυκτικό ή και μπύρες αν αντέχει το στομάχι τους. Στο ισοθερμικό τσαντάκι μπορούμε να βάλουμε εναλλακτικά και φρέσκα φρούτα.
Όπως οι γυναίκες κουβαλούν το νεσεσέρ τους με ευλάβεια ας κουβαλούν οι άντρες το ισοθερμικό τσαντάκι με τα είδη πρώτης ανάγκης.  
Για καφεδάκι προτείνω το γνωστό σε όλους μας "σπαστό" από το κοντινότερο μας περίπτερο ή ακόμα και σεϊκεράκι από το σπίτι  μας.

Δύσκολες ώρες που περνάνε και οι Επιχειρήσεις Ναυτιλίας .... Είναι ακριβά τα εισιτήρια των πλοίων, χαμήλωσαν τις ταχύτητες των πλοίων τους για εξοικονόμηση καυσίμων, έχουν μειωθεί και τα δρομολόγια κατά πολύ, ας μην κλαίγονται και από πάνω οι πλοιοκτήται και οι εφοπλισταί για τις τιμές των κυλικείων τους.  

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 25-3-2024 έως 31-3-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 18-3-2024 έως 24-3-2024

Εκπτώσεις στα εισιτήρια των φέρι έως και 60% από τη Thassos Ferries (κόκκινα φέρι)

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 1-4-2024 έως 7-4-2024

Αυξάνονται τα δρομολόγια στις τοπικές γράμμες φέρι από τη 1η Απριλίου

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 11-3-2024 έως 17-3-2024

Οι χώρες με τις ακριβότερες βίζες στο κόσμο | Ανάμεσά τους και η Ελλάδα

Για πρώτη φορά επαγγελματίες από όλη τη Θάσο συνασπίζονται σε ένα ενιαίο σύλλογο

Οι πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο | Η θέση της Ελλάδας | To σερί της Φινλανδίας

Υψώθηκε η μεγάλη Ελληνική Σημαία στη Χίο για την 25η Μαρτίου (φωτογραφίες και βίντεο)

KavalaNews.gr | online