Τελευταία Νέα

Καλά φάγαμε , καλά ήπιαμε και ξεκουραστήκαμε τις άγιες μέρες του Πάσχα.
Πιάσαμε όλοι τον (βροχερό) Μάη. 
Τελείωσε ο ποδηλατικός γύρος του νησιού. 
Ξεκίνησαν τα πρώτα οργανωμένα γκρουπ από τις πρώην "ανατολικές" χώρες και σιγά σιγά θα ξεκινήσουν και οι πρώτες πτήσεις τσάρτερ από την Μεγάλη Βρετανία. 
Τι μας λείπει για να συμπληρώσει το παζλ ;

Οι απεργίες μας λείπουν... 

Στις 11 Μαΐου 2011 πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ  με την συμμετοχή της ΠΝΟ, κατά πάσα πιθανότητα θα λάβει μέρος και το Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Ν.Καβάλας. Θα φροντίσω να σας ενημερώσω το συντομότερο δυνατό.

Η απεργία στις 18 Μαΐου 2011 αναστέλλεται γιατί ικανοποιήθηκαν μερικά από τα αιτήματα των ναυτικών. Ρίξτε μια ματιά εδώ.

Όσο αφορά την επιβατική κίνηση των ημερών του Πάσχα αν και λίγο αργοπορημένα μπορείτε να την δείτε παρακάτω στους πίνακες που θα σας δείξω. 
Αύξηση της κίνησης στη Θάσο, πάνω από 13% σε σχέση με το 2010, παρατηρήθηκε κατά το πενθήμερο από τη Μεγάλη Πέμπτη έως και τη Δευτέρα του Πάσχα.Η συνολική διακίνηση των επιβατών πλησίασε τα 20.000 άτομα ενώ σε υψηλά ποσοστά κινήθηκε και η πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων που ήταν ανοιχτές για τις ημέρες του Πάσχα.

Πολύ καλή ήταν και η επιβατική κίνηση της φετινής Πρωτομαγιάς, αν και χαμηλότερη από τις προηγούμενες χρονιές. 

Πέρυσι η πρωτομαγιά έπεσε Σάββατο , αλλά απείχε έναν ολόκληρο μήνα από το Πάσχα. Η διακίνηση επιβατών την Πρωτομαγιά του 2010 ξεπέρασε τους 24.000 επιβάτες (σε 4 ημέρες, από Παρασκευή έως και Κυριακή). Αντίστοιχα, η διακίνηση επιβατών την Πρωτομαγιά του 2009 (είχε πέσει Παρασκευή) ήταν πάνω από 25.000 επιβάτες (σε 5 ημέρες, από Πέμπτη έως και Κυριακή). Η Πρωτομαγιά του 2009 απείχε περίπου 2 εβδομάδες από το Πάσχα εκείνης της χρονιάς. Σε κάθε περίπτωση, καλύτερη χρονιά θεωρείται η περσινή.
(πηγή ΘΑΣΙΑΚΗ και τοπικός τύπος)