ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΩΝ ΡΕΚΟΡ ΣΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΘΑΣΟΥ


(κλικ για μεγέθυνση)
(MTB &  R THASSOS CUP)

Με νέα ρεκόρ γιόρτασαν οι φίλοι της ποδηλασίας την Πρωτομαγιά στην Θάσο.

Το Σάββατο 30/4 δόθηκε η εκκίνηση του 3ου ΓΥΡΟΥ ΘΑΣΟΥ με ρεκόρ συμμετοχών, οι οποίες ξεπέρασαν τις 110.

 Κατά την διέλευση των ποδηλάτων από διάφορους οικισμούς του νησιού, δεχόταν τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα των συγκεντρωμένων κατοίκων και επισκεπτών,
που εκπλήσσονταν ευχάριστα από το πλήθος και το εντυπωσιακό πέρασμα των  αθλητών. Παρόμοια ήταν και η συμπαράσταση την δεύτερη ημέρα, κατά την διάρκεια του αγώνα βουνού, από πολλούς θεατές που βρέθηκαν σε διάφορα σημεία της όμορφης διαδρομής.            
                                                                                            
Νικητής στην κούρσα αναδείχθηκε μετά από έντονο συναγωνισμό ο Βολιώτης Νικολάου Ελευθέριος της  ‘Βόλος Bike’ o οποίος ήτανε πρώτος μεταξύ μιας ομάδας ποδηλατών που τερμάτισαν όλοι με χρόνο 3 ώρες 30 λεπτά και 1 δεύτερο. Δεύτερος ήρθε ο Ρουμάνος Ionascu Marius της ‘Galati DHS Team’ και τρίτος ο επίσης Βολιώτης Μελίσσης Γρηγόρης της ‘Βόλος Bike’. Στις γυναίκες νικήτρια, ήτανε η Σαρηβασιλείου Ζωή του ‘ΤΑΛΩΣ ΧΑΝΙΩΝ’ με χρόνο 3.42.55, δεύτερη τερμάτισε η Σπάρταλη Ειρήνη με χρόνο 3.45.18 της ομάδας ‘1000 Δέντρα & Ποδηλατόραμα’ και με τον ίδιο χρόνο τερμάτισε τρίτη η Fodor Elena από την Ρουμανία.

Την Κυριακή 1/5 δόθηκε, για έβδομη χρονιά ο ορεινός αγώνας (MTB THASSOS CUP) με περισσότερες από 140 συμμετοχές. Tα χρονόμετρα «έσπασαν» καθώς ο Βέλγος Wutter Cleppe της VIVELO TEAM BULGARIA,  συνέτριψε τον περσινό χρόνο κατά 21 λεπτά και τερμάτισε πρώτος με χρόνο 2.34.55. Δεύτερος τερμάτισε ο Ρουμάνος  Daniel Rosioru της TEAM EMMEDUESPORT με χρόνο 2.51.50 και τρίτος ο αθλητής της SCOTT-DRASIBIKE ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ  Μολά Χαρούμ με χρόνο 2.56.20.

Στις γυναίκες, η Διακάκη Ελένη από την Θεσ/νίκη της ομάδας ‘Ροδήλιος’ ήτανε η μεγάλη νικήτρια καθώς πέρασε την γραμμή του τερματισμού μετά από 3.38.10. Την ακολούθησαν στην δεύτερη θέση η Βουλγάρα Anelyia Doneva Karagyozyan της ΑLEX NIKOLOV VARNA TEAM και χρόνο 4.03.15. Λίγα δευτερόλεπτα μετά και με χρόνο 4.03.56 η Ρουμάνα Fodor Elena τερμάτισε στην τρίτη θέση.
Ρουμάνικη επικράτηση φέτος στους νικητές του διημέρου, καθώς ο  Daniel Rosioru της TEAM EMMEDUESPORT ήτανε ο μεγάλος νικητής με συνολικό χρόνο 6.23.33.

Ο Μολά Χαρούμ της SCOTT-DRASIBIKE ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ με χρόνο 6.26.21 και ο επίσης Ρουμάνος Ionascu Marius της Galati Team με χρόνο 6.26.26 ήτανε αντίστοιχα ο δεύτερος και τρίτος.                                                                                                                
 Άξιο αναφοράς είναι ότι οι πρώτοι νικητές της γενικής κατηγορίας τόσο στον  ΓΥΡΟ ΘΑΣΟΥ όσο και στο ΜΤΒ THASSOS CUP κέρδισαν μία διήμερη διαμονή all inclusive στο SAN ANTONIO BEACH προσφορά του ιδιοκτήτη και ο νικητής του διημέρου ένα τεχνικό jacket προσφορά του RAID STORE KAVALAS. Κύριος Χορηγός του ΜΤΒ&R ΤΗASSOS CUP 2011 για άλλη μια χρονιά ήταν το κατάστημα RED ZEPPELIN το οποίο κάλυψε σημαντικό μέρος των εξόδων προσφέροντας στους συμμετέχοντες αναμνηστικό t-shirt. Οικονομικά την διοργάνωση στήριξαν επίσης τα καταστήματα SARIKOS BIKES Ξάνθη, ACTION BIKES Θεσ/νικη, ΠΟΔΗΛΑΤΟΡΑΜΑ Θεσ/νικη, ΒIKE CENTER Χρυσούπολη, επίσης πολλοί τοπικοί επιχειρηματίες οι οποίοι στήριξαν θερμά αυτό το αθλητικό γεγονός. Ενεργειακή υποστήριξη παρείχε η SQUEEZY, χορηγός επικοινωνίας ήτανε το ΕΝΑ CHANEL της Καβάλας και αρωγοί μεταφοράς οι δύο Ναυτιλιακές Εταιρίες Θάσου, οι οποίες προσέφεραν έκπτωση στους ποδηλάτες που επισκέφθηκαν το νησί.

 Διοργανωτές και φέτος οι ντόπιοι ποδηλάτες Κίτρινος Νίκος και Ρείζης Γιάννης μαζί με την ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΑΣΟΥ, οι οποίοι αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν για την άψογη συνεργασία τους, την Αστυνομική  Διεύθυνση Θάσου, το Κέντρο Υγείας Πρίνου, την Διασωστική Ομάδα Καβάλας, την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Θάσου,  την ομάδα enduro FLAT TEAM, την επιχείρηση SAN ANTONIO BEACH για την φιλοξενία και τέλος τους εθελοντές που έχουν πλέον αγκαλιάσει την διοργάνωση και κάθε χρόνο αυξάνονται προσφέροντας τον καλύτερο εαυτό τους όπου και αν τους ζητηθεί.


αποτελεσματα mtb 2011 -