Συμφωνία για μείωση των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
αναδημοσίευση
Σε συμφωνία με τους ακτοπλόους για μείωση της τιμής των εισιτηρίων, σε ποσοστό ανάλογο με τις μειώσεις ή καταργήσεις που θα υπάρξουν στις κρατήσεις υπέρ τρίτων,
κατέληξε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων,
Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης.

«Η κυβέρνηση με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον θα προχωρήσει αμέσως στην κατάργηση όλων αυτών των φόρων, ενώ οι εταιρείες από την πλευρά τους δεσμεύτηκαν ότι δεν θα καρπωθούν αυτή τη μείωση με ενδεχόμενες αυξήσεις στα εισιτήρια ώστε φέτος όλοι οι πολίτες να ταξιδέψουν στα νησιά μας με μειωμένες τιμές», υπογράμμισε ο Γιάννης Διαμαντίδης.

Νωρίτερα, ο υπουργός είχε συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας.

Ο πρόεδρος της ΕΕΝ Απόστολος Βεντούρης αναφερόμενος στην πρόθεση του υπουργείου να μειώσει συνολικά τις κρατήσεις υπέρ τρίτων, ανέφερε ότι είναι πολύ θετικό το μέτρο και ότι άμεσα θα μειωθεί και η τιμή του εισιτηρίου για τους επιβάτες.

«Έχουν αρχίσει να μας ακούν αλλά βέβαια η ακτοπλοΐα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και χρειάζονται μέτρα, γρήγορα και θεσμικά», είπε ο πρόεδρος της ΕΕΝ.

===============================================

οι δύο τοπικές ναυτιλιακές εταιρίες τι θα πράξουν άραγε ; 
Πρόσφατα (από 1η Απριλίου) ανακοίνωσαν νέες αυξήσεις στα ναύλα αλλά διατηρούν ακόμα τις εκπτώσεις τις Πρωτοχρονιάς. Μην ξεχνάμε βέβαια ότι και την Πρωτοχρονιά είχαν ανεβάσει τις τιμές των ναύλων. Μέσα στο 2011 δύο αυξήσεις στα ήδη ακριβά για την διαδρομή εισιτήρια. 


Θα διατηρήσουν τις ίδιες τιμές ; Θα τις ανεβάσουν ; ή το ποιο απίθανο να τις μειώσουν ;
Θα δείξει .. το καλοκαίρι είναι κοντά.