ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – 1 ΜΑΪΟΥ 2011 ΣΤΗΝ ΘΑΣΟ


Ποδηλατικό Διήμερο 2010 (αρχείο)
Η Περιβαλλοντική Κίνηση Θάσου, σε συνεργασία με τους ντόπιους ποδηλάτες, συνδιοργανώνει τους φετινούς ποδηλατικούς αγώνες στην Θάσο. Συγκεκριμένα το Σάββατο 30 Απριλίου θα διεξαχθεί για τρίτη χρονιά ο Γύρος Θάσου,
αγώνας δρόμου 95 περίπου χιλ.  που  διεξάγεται περιμετρικά του νησιού.
Την Κυριακή 1 Μαΐου θα διεξαχθεί, για 7η συνεχή χρονιά, ο Διεθνής Λαϊκός Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας (MTB THASSOS CUP). Επιπλέον φέτος θα διοργανωθεί αγώνας δρόμου για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών, οι λεπτομέρειες διεξαγωγής θα ανακοινωθούν προσεχώς.
Ο Διεθνής Λαϊκός Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας Θάσου (THASSOSMOUNTAIN BIKE CUP), διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2005 με την συμμετοχή 58 αθλητών από 5 χώρες. Χρόνο με το χρόνο ο αγώνας άρχισε να καθιερώνεται στις συνειδήσεις των αθλητών, με αποτέλεσμα ο αριθμός  των συμμετεχόντων να αυξάνεται σταθερά. Έτσι πέρυσι έφτασε να αριθμεί 250 αθλητές από την Ελλάδα, Γερμανία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία.
Το αθλητικό αυτό γεγονός σήμερα έχει γίνει θεσμός και ένα ραντεβού που δίνεται κάθε χρόνο όλων όσων αγαπούνε το ποδήλατο, το βουνό και γενικότερα την δραστηριότητα στην φύση. Ο ποδηλατικός αγώνας της Θάσου συμβάλλει στην ανάπτυξη της ποδηλασίας και την διάδοση του αθλήματος στην Μακεδονία και Θράκη.
Θα θέλαμε επίσης να τονίσουμε την σπουδαιότητα που έχει το γεγονός αυτό και σ’ έναν άλλο τομέα, στην προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού της περιοχής μας. Πέρυσι υπολογίζεται ότι το διήμερο των αγώνων επισκέφτηκαν το νησί περίπου 500 άτομα με τις όποιες θετικές οικονομικές παραμέτρους προκύπτουν σε μια περίοδο χαμηλής τουριστικής κίνησης. Γεγονός που είναι παραπάνω από καλοδεχούμενο ειδικά σε περιόδους οικονομικής ύφεσης . Δεν θα πρέπει επίσης να παραβλέψουμε την άμεση και έμμεση διαφήμιση που γίνεται, διότι οι ευχαριστημένοι επισκέπτες είναι πάντα κομιστές θετικών μηνυμάτων.
Περισσότερες πληροφορίες:          www.mtb-thassos.com


αναδημοσίευση από http://thassos-nature.gr