Ενοικίαση αυτοκινήτων στη Θάσο
Χωρίς Πιστωτική Κάρτα, Χωρίς Καμία Εγγύηση 
με Πλήρη Ασφάλεια 
με Μηδενική Απαλλαγή σε ΟΛΕΣ τις κρατήσεις

Στην Ελλάδα το «Solar Wave»


Στα ελληνικά νερά ταξιδεύει από τις αρχές Οκτωβρίου το καταμαράν Solar Wave, το μοναδικό σκάφος παγκοσμίως που κινείται αποκλειστικά με την ενέργεια του ήλιου και του ανέμου, χωρίς εκπομπή ρύπων.

Με μοναδικό πλήρωμα το ζευγάρι Γερμανών ιστιοπλόων Michael Köhler και Heike Patzelt, το Solar Wave ξεκίνησε το ταξίδι του στις αρχές Απριλίου 2010 από τη Βόννη, διέσχισε το Ρήνο και το Δούναβη, βγήκε στη Μαύρη Θάλασσα και έπλευσε στο Αιγαίο Πέλαγος.
Με στόχο να αποδείξουν ότι ένα σκάφος μπορεί να διασχίσει τις θάλασσες και τους ωκεανούς του κόσμου μόνο με ηλιακή και αιολική ενέργεια, χωρίς να ρυπαίνει, οι δύο ιστιοπλόοι σκοπεύουν να κάνουν τον γύρο της Γης σε διάστημα δύο ετών πλέοντας κοντά και παράλληλα με τον Ισημερινό.
Μετά τη Μυτιλήνη, πρώτο σταθμό του σκάφους στην Ελλάδα, το Solar Wave βρίσκεται στη Χίο, όπου η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA) προγραμματίζει εκπαιδευτικές επισκέψεις στο σκάφος μαθητών-μελών του περιβαλλοντικού προγράμματος Παιδική HELMEPA.
Σκοπός αυτών και άλλων αντίστοιχων επισκέψεων που θα προγραμματιστούν από τη HELMEPA σε άλλους Ελληνικούς σταθμούς του ταξιδίου είναι να ευαισθητοποιηθούν οι νεότερες γενιές για το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής και να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται η δυνατότητα παραμονής του Solar Wave σε μαρίνα-μέλος της HELMEPA στην Αττική για το επόμενο χρονικό διάστημα ώστε να προβληθούν ευρύτερα οι στόχοι της αποστολής και να επωφεληθούν μέσω επισκέψεων στο σκάφος μαθητές, εκπαιδευτικοί και ομάδες νέων που συμμετέχουν στα προγράμματα «Παιδική HELMEPA» και «Ναυτίλοι».

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 15-8-2022 έως 21-8-2022

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 8-8-2022 έως 14-8-2022

Ταλαιπωρία για οικογένεια που επέλεξε τα ταξιδέψει από την Καβάλα για Θάσο – τρεις ώρες για ένα εισιτήριο

Έκκληση για φαγητό και νερό σε όσους επιχειρούν στη φωτιά – Πώς μπορείτε να βοηθήσετε

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 1-8-2022 έως 7-8-2022

Αναζωπύρωση στη φωτιά της Ποταμιάς στη Θάσο.

Εναέρια μέσα με το πρώτο φως στη μεγάλη πυρκαγιά στη Ποταμιά

Βελτιωμένη εικόνα του πύρινου μετώπου στη Θάσο

Μεγάλη ουρά στην Κεραμωτή με προορισμό τη Θάσο

Θάσιοι εθελοντές δασοπυροσβέστες στο πλευρό της Πυροσβεστικής

KavalaNews.gr | online