ΑΠΕΡΓΙΑ στις 23-11-2010


Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία αύριο Τρίτη, 23 Νοεμβρίου από τις 06:00 το πρωΐ μέχρι τις 06:00 το πρωΐ της Τετάρτης 24 Νοεμβρίου σε όλες τις κατηγορίες πλοίων αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) στην οποία θα λάβει μέρος και το τοπικό σωματείο ναυτεργατών Καβάλας - Θάσου γεγονός που θα δημιουργήσει προβλήματα στην τοπική γραμμή.
(φωτό από παλαιότερη κινητοποίηση στην Θάσο)

Η ΠΝΟ διεκδικεί την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων για τους ναυτικούς που απασχολούνται στα ακτοπλοϊκά-επιβατηγά πλοία, πορθμεία εσωτερικού, μεσογειακά φορτηγά πλοία και ακτοπλοϊκά φορτηγά πλοία κάτω των 500 κόρων ολικής χωρητικότητας. Επίσης ζητά τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των Ελλήνων ναυτεργατών όλων των ειδικοτήτων, την αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας για τη δεκάμηνη απασχόληση στα ακτοπλοϊκά-επιβατηγά πλοία, αλλά και την δημιουργία ανεξάρτητου ταμείου ανεργίας για τους ναυτικούς.

Η απόφαση για την απεργία, που θα διαρκέσει από τις 06:00 το πρωί της Τρίτης 23/11 ως τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης 24/11, ελήφθη στη συνεδρίαση της διοίκησης της ΠΝΟ, δεδομένου ότι εκπνέουν οι συλλογικές συμβάσεις, δημιουργώντας αβεβαιότητα στους ναυτεργάτες.

Σημειώνεται ωστόσο ότι κατά την έναρξη της απεργίας, δεν θα συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν τα πλοία επιβατηγά-οχηματαγωγά της γραμμής Ελλάδας-Ιταλίας.