Ποδηλατοπορεία στην Καβάλα

Στο πλαίσιο του εορτασμού της « Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο», ο Δήμος Καβάλας, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο ΄΄ΚΥΚΛΟΤΡΟΝ΄΄, διοργανώνει ποδηλατοπορεία στην Καβάλα.


Η ποδηλατοπορεία θα γίνει την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010.
Σημείο εκκίνησης η παραλία της Καβάλας ΝΟΚ και ώρα εκκίνησης η 18:30 μμ. Οι ποδηλάτες θα ακολουθήσουν την εξής διαδρομή:
«παραλία Καβάλας ΝΟΚ - παραλιακά προς το κέντρο - οδός Ομονοίας (προς Αγ. Παύλο) – Δαγκλή - Ερυθρού Σταυρού - Χρ.Σμύρνης – Τενέδου - κλειστό Καλαμίτσας - Επιστροφή στην παραλία ΝΟΚ και τερματισμός στην κεντρική Πλατεία Καβάλας».
Μετά το τέλος της ποδηλατοπορείας προπονητής της ποδηλασίας θα εξηγήσει για λίγα λεπτά τη σημασία του ποδηλάτου ως μεταφορικού μέσου και το ρόλο του στη διατήρηση της ανθρώπινης υγείας.
Η εκδήλωση θα κλείσει με την κλήρωση κάποιων ποδηλάτων.

Πάρτε τα ποδήλατά σας, φορέστε τα κράνη σας και ελάτε μαζί μας! Αν πάλι σας αρέσει το περπάτημα και δεν έχετε ποδήλατο, φορέστε τα αθλητικά σας παπούτσια και ακολουθήστε μας.
Ας χρησιμοποιήσουμε το αυτοκίνητό μας λιγότερο και ας ποδηλατήσουμε, ας περπατήσουμε περισσότερο!

Στη χώρα μας έχουμε σε λιγότερο από 11.000.000 κατοίκους 5.000.000 αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.
Σχεδόν ένα όχημα για κάθε δύο Έλληνες!
1.500.000 νέα αυτοκίνητα σε λιγότερο από 5 χρόνια…
«Μια ουρά αυτοκινήτων από την Αθήνα ως το Τόκιο με εισιτήριο επιστροφής!¨», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της η Greenpeace.
Εγγραφές συμμετοχής θα γίνονται στη γραμματεία στο χώρο της εκκίνησης μία ώρα πριν από την έναρξη.