Tαξιδέψτε με την Aegean Airlines -
Κλείστε αεροπορικά εισιτήρια από €25*
Κάντε κλικ >> εδώ
Ενοικίαση αυτοκινήτων στη Θάσο
Χωρίς Πιστωτική Κάρτα, Χωρίς Καμία Εγγύηση 
με Πλήρη Ασφάλεια 
με Μηδενική Απαλλαγή σε ΟΛΕΣ τις κρατήσεις

Απεργίες Τέλος για καλοκαίρι !!!

αναδημοσίευση από www.theseanation.gr

Ραντεβού μετά τον Δεκαπενταύγουστο δίνουν οι συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας με τους καταπέλτες των πλοίων της ακτοπλοΐας, αφού η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε πριν από λίγο να μην προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις εντός των θερινών διακοπών.
Η διοίκηση της Ομοσπονδίας έχει απορρίψει την πρόταση της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας για υπογραφή τριετούς Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους ναυτικούς που απασχολούνται στα πλοία της ακτοπλοΐας και η σταθερή θέση που συνεχίζει να διατυπώνει η Ένωση επί του θέματος αυτού προκάλεσε την αντίδραση της ΠΝΟ η οποία και οδηγήθηκε στην συζήτηση για το αν θα πρέπει να απαντήσει με απεργία ή όχι στην Ένωση.

Το μείζον ζήτημα που προκύπτει από την πρόταση της Ένωσης είναι πως με την υπογραφή τριετούς σύμβασης που προτείνει με αυξήσεις υψηλότερες από εκείνες που προβλέπει η Σ.Σ.Εργασίας της ΓΣΕΕ οι οποίες – ας σημειωθεί – βρίσκονται εκτός των ορίων που έχει θέσει το Μνημόνιο της Τρόικας με την Ελληνική κυβέρνηση, διασφαλίζουν μια εν δυνάμει εργασιακή ειρήνη που επιτρέπει στις επιχειρήσεις της ακτοπλοΐας να αντιμετωπίσουν με μια μεγαλύτερη άνεση και ευελιξία τα του οίκου της.

Η σημερινή κατάσταση της Ελληνικής ακτοπλοΐας επιβάλλει εκ των πραγμάτων μια συνολική επανατοποθέτηση όλων των άμεσα εμπλεκομένων σε ένα ανοικτό διάλογο για την επόμενη μέρα ενός κλάδου της εθνικής οικονομίας που πέρα από την «εικόνα» των διακοπών Ελλήνων και ξένων, ας μη λησμονούμε πως προσφέρει και ένα τεράστιο εθνικό και κοινωνικό έργο.

Η πιθανή κατάρρευση της οποιασδήποτε ακτοπλοϊκής εταιρίας υπό το βάρος των δυσμενών στοιχείων που συνοδεύουν την δραστηριότητα στην διάρκεια των τελευταίων ετών δεν ωφελεί κανέναν.

Ούτε την ίδια την εταιρία και τους ανθρώπους της, ούτε τους ναυτικούς που θα μείνουν άνεργοι, ούτε το κράτος που θα δει νησιά του Αιγαίου Πελάγους χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση, ούτε το νησιώτη που ζει από την ακτοπλοΐα με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, αλλά ούτε τέλος και εκείνους που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της για λίγες μέρες ξεκούρασης.

Αντίθετα παρατεταμένες και αναίτιες απεργιακές κινητοποιήσεις θα μας οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στην παραπάνω κατάσταση και ταυτόχρονα θα πυροδοτήσουν διάφορα σενάρια για τον πραγματικό σκοπό αυτών των κινητοποιήσεων που δεν θα μπορέσει να σβήσει η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, ούτε καν το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ.

Διότι υπό αυτό το κλίμα και αυτές τις συνθήκες ο καθένας από εμάς δικαιούται να αναρωτηθεί το ποιόν ή ποιους πραγματικά εξυπηρετούν αυτές οι κινητοποιήσεις.

Τους ναυτικούς της ακτοπλοΐας ή μήπως εκείνους που βλέπουν την κρίση ως μια πρώτης τάξης ευκαιρία για την αναδιανομή της πίτας της ακτοπλοΐας κάτω από άλλα σχήματα, άλλες δομές και άλλους σχεδιασμού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δρομολόγια φέρι Καβάλα - Πρίνος Θάσου & Κεραμωτή - Λιμένας Θάσου, ανά εταιρία από 22-7-2024 έως 28-7-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 15-7-2024 έως 21-7-2024

Θάσος : Λειψυδρία και παράπονα από επισκέπτες και μόνιμους κάτοικους του νησιού

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 8-7-2024 έως 14-7-2024

Καιρός στη Θάσο: Ιστορικές Θερμοκρασίες για το Τετραήμερο 18-21 Ιουλίου 2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 1-7-2024 έως 7-7-2024

Παραμένουν σε επιφυλακή Καβάλα και Θάσος στον χάρτη επικινδυνότητας πρόκλησης πυρκαγιάς

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 17-6-2024 έως 23-6-2024

Θάσος : Αυξημένη Κίνηση Επιβατών και Οχημάτων από Καβάλα και Κεραμωτή κατά το τετραήμερο του Αγίου Πνεύματος 2024

Βραχυχρόνιες Μισθώσεις στην Ελλάδα: Οι Οικονομικότεροι και Πιο Ακριβοί Προορισμοί Airbnb

KavalaNews.gr | online