Tαξιδέψτε με την Aegean Airlines -
Κλείστε αεροπορικά εισιτήρια από €25*
Κάντε κλικ >> εδώ
Ενοικίαση αυτοκινήτων στη Θάσο
Χωρίς Πιστωτική Κάρτα, Χωρίς Καμία Εγγύηση 
με Πλήρη Ασφάλεια 
με Μηδενική Απαλλαγή σε ΟΛΕΣ τις κρατήσεις

Πτώση της κίνησης κατά 40% σε σχέση με πέρυσι

ΓΙΑ ΤΟ 4ΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΑΓ.ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ






«Βουτιά» της τάξης του 40% έκανε η ακτοπλοϊκή διακίνηση επιβατών το φετινό 4ήμερο του Αγίου Πνεύματος (Παρασκευή 21 έως και Δευτέρα 24 Μαΐου 2010) σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό 4ήμερο (5-8 Ιουνίου 2009). Φέτος διακινήθηκαν 21.710 επιβάτες έναντι 36.479 που διακινήθηκαν το ίδιο διάστημα πέρυσι. Ακόμη μεγαλύτερη μείωση παρατηρείται στη διακίνηση ΙΧ αυτοκινήτων, που φέτος ήταν μειωμένη κατά 48% περίπου αλλά και στη διακίνηση των μοτοσικλετών που φέτος μειώθηκε θεαματικά κατά 74% περίπου. Αντίθετα, μικρή πτώση περίπου 14% παρατηρήθηκε στη διακίνηση τουριστικών λεωφορείων.

Μη ενδεικτική η σύγκριση
με το 2009 και το 2008…
Ωστόσο, οι συγκρίσεις με την προηγούμενη χρονιά, αλλά ακόμη και με το 2008, δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση. Το 2009, το τετραήμερο του Αγίου Πνεύματος συνέπεσε με τις Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου, συνεπώς υπήρξε η καθιερωμένη διακίνηση Θασίων ετεροδημοτών, σε κάποιο βαθμό. Το 2008, είναι χρονιά που δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση μέτρο σύγκρισης, καθώς εκείνο το 4ήμερο του Αγίου Πνεύματος συνέπεσε με την πανελλήνια συγκέντρωση μοτοσικλετιστών. Από την άλλη, το φετινό 4ήμερο συνέπεσε με τη διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων των μαθητών και αρκετά νωρίς, δηλαδή μέσα στο Μάη αντί για Ιούνιο, και σε πολύ κοντινή απόσταση από το Πάσχα.

…αλλά ενδεικτική
του φετινού κλίματος κρίσης
Σε κάθε περίπτωση, όμως, η κίνηση ήταν πολύ μειωμένη, και είναι σίγουρα ενδεικτική των πτωτικών τάσεων που υπάρχουν σε επίπεδο επισκέψεων Ελλήνων. Τα μηνύματα που δίνει το φετινό 4ήμερο είναι ότι πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση της κίνησης, με προσφορές σε Έλληνες επισκέπτες, διαφορετικά υπάρχει τεράστιος κίνδυνος για χαμηλές πληρότητες όχι μόνο τις καθημερινές αλλά και τα Σαββατοκύριακα του θερινού τριμήνου.

Διατηρούν κεκτημένα τα δελφίνια
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι και φέτος παρατηρείται το εξής φαινόμενο: σε αντίθεση με τη γενικευμένη πτώση, τα υδροπτέρυγα διατηρούν στα ίδια επίπεδα τους επιβάτες τους. Η πτώση μόλις που έφτασε το 7% σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που θα μπορούσε να ερμηνευθεί και ως άνοδος της κίνησης, δεδομένης της ύφεσης.

Υπάρχει και η θετική πλευρά
Τέλος, σε μια προσπάθεια να δούμε τη θετική πλευρά της φετινής κίνησης, μπορούμε να διακρίνουμε ότι το 4ήμερο κινήθηκε σχετικά καλά σε σχέση με το Πάσχα αλλά και την Πρωτομαγιά. Το Πάσχα η διακίνηση ανήλθε στους 17.355 επιβάτες και την Πρωτομαγιά στους 24.187 επιβάτες, έναντι 21.710 το 4ημερο του Αγ.Πνεύματος. Αυτό δείχνει μια σταθερή επισκεψιμότητα, δεδομένου ότι ακόμη βρισκόμαστε στο Μάιο, και μάλιστα σε διάστημα μικρότερο των 60 ημερών. Κι όλα αυτά, σε μια χρονιά διεθνούς και κυρίως εγχώριας κρίσης, με τη φημολογία για χρεοκοπία της χώρας να μην επηρεάζει απλώς τις διεθνείς αγορές αλλά κυρίως την ψυχολογία των Ελλήνων. Κατά συνέπεια… και πάλι καλά!

(από τον τοπικό τύπο.
Λίγο καθυστερημένη η ενημέρωση σας αλλά παράλληλα και επίκαιρη για τον λόγο ότι εχθές ανακοινώθηκαν από τις τοπικές ναυτιλιακές εταιρίες η μείωση δρομολογίων απο Κεραμωτή για Θάσο)

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 22-4-2024 έως 28-4-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 15-4-2024 έως 21-4-2024

«MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 8-4-2024 έως 14-4-2024

Η Tripadvisor απέκλεισε αριθμό ρεκόρ 2 εκατομμυρίων ψεύτικων κριτικών το 2023

Ορίστηκαν τα πρόστιμα για παρεμπόδιση πρόσβασης στη θάλασσα, τον αιγιαλό και την παραλία

Πρόγραμμα του Ποδηλατικού Διήμερου Θάσου στις 27 και 28 Απριλίου 2024

198 «Απάτητες παραλίες» σε όλη τη χώρα - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες όλες οι απαγορεύσεις

Καταγραφή του ίδιου φυσητήρα στη θαλάσσια τέφρο ανάμεσα στην Ικαρία, τη Σάμο και τη Χίο

Τι ισχύει για το δώρο Πάσχα των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα

KavalaNews.gr | online