Tαξιδέψτε με την Aegean Airlines -
Κλείστε αεροπορικά εισιτήρια από €25*
Κάντε κλικ >> εδώ
Ενοικίαση αυτοκινήτων στη Θάσο
Χωρίς Πιστωτική Κάρτα, Χωρίς Καμία Εγγύηση 
με Πλήρη Ασφάλεια 
με Μηδενική Απαλλαγή σε ΟΛΕΣ τις κρατήσεις

Ανακοίνωση της ΠΝΟ


Συμμετοχή ΠΝΟ στην 24ωρη Γενική Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
με 24ωρη Πανελλαδική απεργία
των πληρωμάτων των πλοίων σε όλες τις κατηγορίες την 20 Μαΐου 2010
Σας γνωρίζουμε ότι η Διοίκηση της ΠΝΟ κατά την χθεσινή έκτακτη συνεδρίασή της απεφάσισε με μυστική ψηφοφορία να συμμετάσχει στην 24ωρη Γενική Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 20 του Μάη 2010 με 24ωρη Πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων των πλοίων σε όλες τις κατηγορίες με έναρξη την 00.01 της
20-5-2010 και λήξη την 24.00 της ιδίας ημέρας.

Η συμμετοχή της ΠΝΟ στην παραπάνω κοινή απεργία της Γενικής Συνομοσπονδίας και της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιείται επειδή οι ναυτεργάτες, όπως και οι εργαζόμενοι του χερσαίου χώρου, δέχονται μια ολομέτωπη και συντονισμένη από την Κυβέρνηση και όχι μόνο, επίθεση των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών κατακτήσεών τους, υπό το πρόσχημα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Είναι όμως πρόσχημα η επίκληση των παραπάνω διεθνών και ευρωπαϊκών Οργανισμών, αφού τα προβλήματα αυτά σοβούν και υπάρχουν χρονικά πριν από την προσφυγή της χώρας μας στον μηχανισμό στήριξης των Οργανισμών αυτών.
Ειδικότερα, πρέπει να αποσαφηνισθεί, ώστε να εκλείψει και η παραμικρή αμφιβολία, ότι λόγω της ειδικής φύσης του ναυτικού επαγγέλματος, με τις γνωστές ιδιαιτερότητες που το χαρακτηρίζουν και το διαφοροποιούν από κάθε έννοια χερσαίας εργασίας, επιβάλλεται η διατήρηση της αυτονομίας και αυτοτέλειας του ασφαλιστικού φορέα των Ελλήνων ναυτεργατών, του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ), του αρχαιότερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας μας, που όπως είναι γνωστό ιδρύθηκε το 1861 με τον Ν. ΧΛΘ΄ (ΦΕΚ, τ. Α’ αρ. φυλ 49 της 29-7/5-9-1861) και όχι η ενσωμάτωσή του στο Ταμείο Μισθωτών, όπως προβλέπει το σχετικό Προσχέδιο Νόμου που δημοσιεύθηκε στον τύπο.
Τα παραπάνω κυρίαρχα ζητήματα των ναυτεργατών έχει γνωστοποιήσει από μηνών η ΠΝΟ τόσο στα αρμόδια Υπουργεία όσον και τις Εφοπλιστικές Ενώσεις χωρίς να έχει λάβει οποιαδήποτε ικανοποιητική απάντηση.
Διευκρινίζεται ότι η απεργία των πληρωμάτων θα πραγματοποιηθεί είτε στο λιμάνι αφετηρίας είτε στο λιμάνι πέρατος του δρομολογίου τους.
Κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας θα παραμείνει στα πλοία το απαραίτητο προσωπικό για την φύλαξη και την ασφάλειά τους οριζόμενο από τους Πλοιάρχους σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανονισμούς Εργασίας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 15-4-2024 έως 21-4-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 22-4-2024 έως 28-4-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 8-4-2024 έως 14-4-2024

Πρόχειρος πλειοδοτικός διαγωνισμός από το Λιμεναρχείο Καβάλας

Ορίστηκαν τα πρόστιμα για παρεμπόδιση πρόσβασης στη θάλασσα, τον αιγιαλό και την παραλία

Η Tripadvisor απέκλεισε αριθμό ρεκόρ 2 εκατομμυρίων ψεύτικων κριτικών το 2023

Έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες στο Ντουμπάι | δείτε τα απίστευτα βίντεο

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 1-4-2024 έως 7-4-2024

972.893 αιτήσεις για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024» | Πότε γίνετε η κλήρωση

Ηλεκτρονικά η δήλωση απώλειας Διαβατηρίου μέσω του gov.gr

KavalaNews.gr | online