Tαξιδέψτε με την Aegean Airlines -
Κλείστε αεροπορικά εισιτήρια από €25*
Κάντε κλικ >> εδώ
Ενοικίαση αυτοκινήτων στη Θάσο
Χωρίς Πιστωτική Κάρτα, Χωρίς Καμία Εγγύηση 
με Πλήρη Ασφάλεια 
με Μηδενική Απαλλαγή σε ΟΛΕΣ τις κρατήσεις

Η πτώση γεννάει γκρίνια

“Κρίση είναι και φαίνεται...”. Τούτο μαρτυρούν τα στοιχεία του εορταστικού τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας, γεγονός που αποτέλεσε αιτία προβληματισμού επιπρόσθετα για τους φορείς του τουρισμού.

Στην ακτοπλοΐα οι διαφορές ήταν αισθητές, καθώς το 2009 στον Πειραιά είχαν διακινηθεί σχεδόν 30.000 επιβάτες για το τριήμερο, ενώ φέτος ο αριθμός τους δεν ξεπερνά τους 22.000.

Αντίστοιχα πτωτικά ήταν και τα νούμερα σύγκρισης στη διακίνηση οχημάτων όπως αυτή μετριέται στις εξόδους από τις εθνικές οδούς.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις κύκλων του τουρισμού το τριήμερο αποτελεί το πρώτο σαφές δείγμα για το τι μέλλεται να επακολουθήσει τα διήμερα και τα τριήμερα της θερινής περιόδου, αλλά και γενικότερα της κίνησης προς και από τα νησιά αλλά και γενικά για τουριστικούς προορισμούς της στεριανής Ελλάδας.

Tour operators του εξωτερικού κάνουν λόγο για εξευτελιστικές προσφορές για τις οποίες όμως δεν διαπιστώνουν ενδιαφέρον καθώς παραδοσιακοί πελάτες της Ελλάδας έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους σε χώρες της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής Μεσογείου εκμεταλλευόμενοι κατά κύριο λόγο τις μεγάλες συναλλαγματικές διαφορές ευρώ-δολαρίου προς τα τοπικά νομίσματα.

Ωφελημένη σε πρώτο λόγο εμφανίζεται και πάλι η γειτονική Τουρκία ενώ σε καλή θέση φαίνεται να βρίσκονται Συρία και Αίγυπτος.

Η πτώση είναι σίγουροι ότι θα οξύνει τον ήδη πυροδοτημένο πόλεμο προφορών στην ακτοπλοΐα χωρίς να αποκλείεται και η επίταση των πιέσεων προς το συναρμόδιο κυβερνητικό επιτελείο για αλλαγή πλεύσης σε μείζονος σημασίας θέματα τα οποία επηρεάζουν το κόστος χρήσης των πλοίων της ακτοπλοΐας.

Κύκλοι των τουριστικών παραγόντων εμφανίζονται να δυσανασχετούν για την διαμόρφωση της κατάστασης καθώς περιορίζονται αισθητά τα περιθώρια κέρδους όπως αισθητά περιορίζονται και τα περιθώρια κέρδους, έως και μηδενίζονται, για επιχειρήσεις που ζουν συμπληρωματικά προς τις επιχειρήσεις που σχετίζονται με τη φιλοξενία τουριστών.

αναδημοσιευση από  theseanation.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 22-4-2024 έως 28-4-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 15-4-2024 έως 21-4-2024

«MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 8-4-2024 έως 14-4-2024

Η Tripadvisor απέκλεισε αριθμό ρεκόρ 2 εκατομμυρίων ψεύτικων κριτικών το 2023

Ορίστηκαν τα πρόστιμα για παρεμπόδιση πρόσβασης στη θάλασσα, τον αιγιαλό και την παραλία

Πρόγραμμα του Ποδηλατικού Διήμερου Θάσου στις 27 και 28 Απριλίου 2024

Καταγραφή του ίδιου φυσητήρα στη θαλάσσια τέφρο ανάμεσα στην Ικαρία, τη Σάμο και τη Χίο

Τι ισχύει για το δώρο Πάσχα των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα

198 «Απάτητες παραλίες» σε όλη τη χώρα - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες όλες οι απαγορεύσεις

KavalaNews.gr | online