Κρουαζιερόπλοιο 218 (!) μέτρων δένει στο λιμάνι την Τρίτη

Το πανέμορφο και τεράστιο κρουαζιερόπλοιο «BALMORAL», θα έρθει στο λιμάνι της Καβάλας την ερχόμενη Τρίτη 1 Ιουνίου. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο της Balmoral Cruise Ltd. Είναι μήκους 218 μέτρων πλάτους 28,2 μέτρων, έχει βύθισμα 7,3 μέτρα και η ταχύτητα πλεύσης του είναι 20 κόμβοι.
«Χτίστηκε» το 1988 στο ναυπηγείο Meyer Werft της Γερμανίας και η πρώτη του ονομασία ήταν «Crown Odyssey» ενώ πήρε και το όνομα «Norwegian Crown». Το 2008 επιμηκύνθηκε κατά 30 μέτρα σε ναυπηγείο του Αμβούργου και πήρε την σημερινή του ονομασία. Στα 10 καταστρώματα και τις 138 καμπίνες – οι 121 με μπαλκόνι - που διαθέτει μπορεί να φιλοξενήσει 1778 επιβάτες, που εξυπηρετούνται από σχεδόν 600 ναυτικούς και βοηθητικό προσωπικό πλήρωμα. Ακόμη διαθέτει μεγάλες τραπεζαρίες και εστιατόρια, καζίνο, βιβλιοθήκη, τζακούζι, γυμναστήριο, σάουνα, 2 αίθουσες συνεδριάσεων και εξυπηρέτηση για ΑΜΕΑ.

Το «BALMORAL» έχει σημαία από τις Μπαχάμες και στην Καβάλα θα έρθει από την Μεσίνα της Ιταλίας με 1350 επιβάτες στην πλειονότητά τους Αμερικανούς και περίπου 600 ναυτικούς πλήρωμα. Στο λιμάνι μας θα δέσει στις 7,30 το πρωί και πολλοί από τους επιβάτες τους θα επισκεφτούν τους Φιλίππους και την Λυδία. Οι επιβάτες θα έχουν ελεύθερο χρόνο να περιηγηθούν στην Καβάλας και το πλοίο θα αποπλεύσει στις 7,30 το απόγευμα με προορισμό την Θεσσαλονίκη.
Εν τω μεταξύ λόγω του μεγέθους του πλοίου συναγερμός θα σημάνει εκείνη την μέρα στο λιμεναρχείο Καβάλας. Όπως μας ενημέρωσε ο λιμενάρχης Γιώργος Κασσανδρινός, το πλοίο θα δέσει μπροστά στο τελωνείο κι επειδή εκείνη την μέρα θα έρθει και το πλοίο της γραμμής του βορείου Αιγαίου, υπάρχει σκέψη τα φέρυ μποτ για εκείνη την μέρα να δέσουν στο παλιό τους μέρος μπροστά στο λιμεναρχείο. Σε εγρήγορση και η πλοηγική υπηρεσία με τον καπετάνιο Χρήστο Τζανάκο να βοηθήσει ώστε να ελλιμενιστεί το μεγάλο κρουαζιερόπλοιο.
Απομένει από τους φορείς της Καβάλας να υποδεχτούν τους επιβάτες αυτού του πλοίου, που άνετα θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια κωμόπολη! Και το κυριότερο, για μια μέρα νομίζουμε οι καταστηματάρχες μπορούν να κρατήσουν την αγορά της πόλης ανοιχτή και το μεσημέρι, αφού όλος αυτός ο κόσμος θα θέλει να κάνει μια βόλτα. Ας τους δείξουμε πως είμαστε μια ζωντανή πόλη που αξίζει να την επισκεφτούν και πάλι. Μια πρώτης τάξεως διαφήμιση, χωρίς να ξοδέψουμε τίποτα σε αμφίβολες εκθέσεις και προβολές.

αναδημοσίευση από ΕΒΔΟΜΗ