Tαξιδέψτε με την Aegean Airlines -
Κλείστε αεροπορικά εισιτήρια από €25*
Κάντε κλικ >> εδώ
Ενοικίαση αυτοκινήτων στη Θάσο
Χωρίς Πιστωτική Κάρτα, Χωρίς Καμία Εγγύηση 
με Πλήρη Ασφάλεια 
με Μηδενική Απαλλαγή σε ΟΛΕΣ τις κρατήσεις

ΠΝΟ: Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις


Μόλις εχθές έλαβαν τέλος οι κινητοποιήσεις των ναυτεργατών του τοπικού σωματείου Καβάλας - Θάσου με τις δύο τετράωρες στάσεις εργασίας από 05:30-09:30 το πρωΐ της Τετάρτης και της Πέμπτης. Δεν πραγματοποιήθηκε κανένα δρομολόγιο των φέρρυ και του ιπτάμενου δελφινιού.
Δεν έλειψαν βέβαια και μικροεπεισόδια μεταξύ ναυτεργατών και απεργοσπαστών που δεν πήραν έκταση χάρη στους ψυχραιμότερους.

Η ΠΝΟ έχει εξαγγείλει και κινητοποιήσεις για τις επόμενες ημέρες αλλά και για την Πρωτομαγιά !!! Δεν ξέρουμε βέβαια τι θα πράξουν τα τοπικά ναυτεργατικά σωματεία. Θα σας ενημερώσουμε με νεότερη ανάρτηση.

Ρίξτε και μια ματιά στο παρακάτω άρθρο του marinews.gr

Η Διοίκηση της ΠΝΟ κατά την χθεσινή έκτακτη συνεδρίασή της συζήτησε δια μακρών την εξαγγελία του κ. Πρωθυπουργού για την άρση του καμποτάζ στην κρουαζιερόπλοιο ναυτιλία που έγινε χθες βράδυ από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), στο Μέγαρο Μουσικής.

Με το προχθεσινό Δελτίο Τύπου της, η ΠΝΟ είχε δηλώσει με σαφήνεια ότι είναι κάθετα αντίθετη στην απελευθέρωση του καμποτάζ στην κρουαζιερόπλοιο ναυτιλία γιατί αυτό θα σημαίνει αθρόα απώλεια των θέσεων εργασίας όλων των ειδικοτήτων και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το Προσωπικό Γενικών Υπηρεσιών και Τροφοδοσίας που ως γνωστόν επιτελεί, πέραν των άλλων, σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια πλοίου και επιβατών σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης και όχι μόνο.

Δηλώνει εμφαντικά ότι απορρίπτει στο σύνολό τους τις εξαγγελίες και δηλώσεις του κ. Πρωθυπουργού και επιφυλάσσεται να θέσει τα πράγματα στη σωστή και αληθινή τους βάση, με λεπτομερή ανάλυση και αξιολόγηση της επιχειρηματολογίας του.

Η Διοίκηση της ΠΝΟ κατά την συνεδρίασή της αυτή απεφάσισε τα ακόλουθα:

1. 24ωρη απεργία στον Πειραιά των πληρωμάτων των πλοίων σε όλες τις κατηγορίες την Δευτέρα 26 Απριλίου 2010 με έναρξη την 06.00 της 26-4-2010 μέχρι την 06.00 της 27-4-2010.
2. Συμμετοχή στην Εργατική Πρωτομαγιά 2010 με 24ωρη Πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων των πλοίων σε όλες τις κατηγορίες το Σάββατο 1η του Μάη 2010.

Οι παραπάνω αγωνιστικές κινητοποιήσεις συνιστούν την πρώτη απάντηση των ναυτεργατών σε αυτό το στάδιο μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση που δέχεται ο ναυτεργατικός κόσμος της χώρας, όπως άλλωστε και οι εργαζόμενοι του χερσαίου χώρου και οι συνταξιούχοι γενικότερα.

Η επίθεση αυτή δεν αφορά μόνο την άρση του καμποτάζ στην κρουαζιερόπλοιο ναυτιλία, αλλά πλήττει και μια σειρά άλλα ζωτικά για την ΠΝΟ και τους Έλληνες ναυτεργάτες ζητήματα, κοινωνικοασφαλιστικά και εργασιακά, με πλέον κορυφαία:

· Θέματα που αφορούν το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, τα Ταμεία Επικουρικής Ασφάλισης κλπ. που βρίσκονται στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης, με αποτέλεσμα την αδυναμία καταβολής συντάξεων από το Μάιο και εξής.
· Διασφάλιση και προστασία των σημερινών και αυριανών θέσεων εργασίας των Ελλήνων ναυτεργατών και απορρόφηση της ανεργίας στον κλάδο που έχει εξελιχθεί σε κοινωνική μάστιγα, με αποτέλεσμα την περιθωριοποίηση του Έλληνα ναυτεργάτη μέσα στην ίδια του τη χώρα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 8-4-2024 έως 14-4-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 15-4-2024 έως 21-4-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 1-4-2024 έως 7-4-2024

Αυξάνονται τα δρομολόγια στις τοπικές γράμμες φέρι από τη 1η Απριλίου

972.893 αιτήσεις για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024» | Πότε γίνετε η κλήρωση

Το Αιγαίο αποτελεί σημαντικό τόπο αναπαραγωγής για τον ερυθρό τόνο

Πρόχειρος πλειοδοτικός διαγωνισμός από το Λιμεναρχείο Καβάλας

Κοντά στους 32 °C η θερμοκρασία την Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Εκπτώσεις στα εισιτήρια των φέρι έως και 60% από τη Thassos Ferries (κόκκινα φέρι)

Ενδοοικογενειακή βία: η αστυνομία δημιούργησε «safe house» και στην Καβάλα – μυστική η τοποθεσία

KavalaNews.gr | online