Tαξιδέψτε με την Aegean Airlines -
Κλείστε αεροπορικά εισιτήρια από €25*
Κάντε κλικ >> εδώ
Ενοικίαση αυτοκινήτων στη Θάσο
Χωρίς Πιστωτική Κάρτα, Χωρίς Καμία Εγγύηση 
με Πλήρη Ασφάλεια 
με Μηδενική Απαλλαγή σε ΟΛΕΣ τις κρατήσεις

Πνίγεται κυκλοφοριακά η Κεραμωτή - Εφικτή είναι η λύση μεταφοράς των φέρρυ μπωτ

Το απόγευμα της Τρίτης συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Κεραμωτής εξετάζοντας αίτημα έξι συμβούλων σχετικό με την τροποποίηση των κυκλοφοριακών δεδομένων στην παραλιακή ζώνη.

Τη συνεδρίαση παρακολούθησαν μεν οι επαγγελματίες της περιοχής, αν και απουσίαζαν οι δημότες που είναι επίσης εμπλεκόμενοι με το συγκεκριμένο σημαντικό θέμα.

Πολλές απόψεις διατυπώθηκαν και συζητήθηκαν, ωστόσο μετά τη ψηφοφορία και την κατά πλειοψηφία απόφαση οι σημερινές συνθήκες παραμένουν ως έχουν.

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Κεραμωτής φαίνεται πως εστιάζεται στην παραλιακή της ζώνη και ειδικότερα στο σημείο όπου δένουν τα φέρρυ μπωτ.
Η διοίκηση επιθυμεί να μονοδρομήσει ένα δρόμο, όμως λόγω της εξόδου των οχημάτων από τα πλοία, ένα τμήμα του οδοστρώματος γίνεται διπλής κατευθύνσεως.
Ως λύση επομένως υποδεικνύεται η μεταφορά του χώρου όπου δένουν τα φέρρυ μπωτ στο σημείο που χρησιμοποιείται για εμπορικούς σκοπούς.
Η δε εμπορική κίνηση προτείνεται να μεταφερθεί στο λιμάνι της Καβάλας. Αυτή η λύση είναι σύμφωνα με το Δήμαρχο Κεραμωτής Γρηγόρη Τριανταφυλλίδη και η πρέπουσα, διότι η περιορισμένη έκταση του τοπικού λιμανιού δεν επιτρέπει την ανάπτυξη πολλαπλών δραστηριοτήτων.
Άρα η αποσυμφόρηση κρίνεται πλέον ως επιβεβλημένη.

Στην περίπτωση κατά την οποία μεταφερθεί η εμπορική δραστηριότητα και παράλληλα μεταφερθούν τα φέρρυ μπωτ, τότε τα δεδομένα θα βελτιωθούν σε ποσοστό 90%.
Η διαδικασία μεταφοράς των φέρρυ μπωτ αφορά ένα σημείο που βρίσκεται περίπου διακόσια μέτρα νοτιοδυτικά του σημερινού.
Η λύση είναι μεν εφικτή, η δυσκολία όμως εστιάζεται στην πολυπλοκότητα των αρμοδιοτήτων, αφού για το λιμάνι συναποφασίζουν εκτός από το δήμο και ο ΟΛΚ και η Κτηματική Εταιρεία του δημοσίου. Παρά τις παρεμβάσεις του Δημάρχου και τις αλλεπάλληλες επικοινωνίες με τη διοίκηση του ΟΛΚ, αποτέλεσμα δεν προκύπτει.

Υπεράνθρωπες είναι οι προσπάθειες που καταβάλλονται από τη δημοτική αρχή και τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος ώστε να εξυπηρετείται το δυνατόν πιο ομαλά ο τεράστιος όγκος οχημάτων, που κινείται στην παραλιακή ζώνη της Κεραμωτής.
Aν και ο δήμος διαθέτει έτοιμη λύση για την αποσυμφόρηση των συνθηκών, παρόλα αυτά η νομοθεσία και ο ΟΛΚ ευθύνονται για τον φαύλο κύκλο. Αν και το απόγευμα της Τρίτης η τροποποίηση των κυκλοφοριακών δεδομένων συζητήθηκε από το οικείο δημοτικό συμβούλιο, δεν επετεύχθη η συμφωνία.


από τον τοπικό τύπο

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 15-4-2024 έως 21-4-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 8-4-2024 έως 14-4-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 1-4-2024 έως 7-4-2024

Αυξάνονται τα δρομολόγια στις τοπικές γράμμες φέρι από τη 1η Απριλίου

972.893 αιτήσεις για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024» | Πότε γίνετε η κλήρωση

Πρόχειρος πλειοδοτικός διαγωνισμός από το Λιμεναρχείο Καβάλας

Το Αιγαίο αποτελεί σημαντικό τόπο αναπαραγωγής για τον ερυθρό τόνο

Κοντά στους 32 °C η θερμοκρασία την Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Ενδοοικογενειακή βία: η αστυνομία δημιούργησε «safe house» και στην Καβάλα – μυστική η τοποθεσία

Έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες στο Ντουμπάι | δείτε τα απίστευτα βίντεο

KavalaNews.gr | online