Tαξιδέψτε με την Aegean Airlines -
Κλείστε αεροπορικά εισιτήρια από €25*
Κάντε κλικ >> εδώ
Ενοικίαση αυτοκινήτων στη Θάσο
Χωρίς Πιστωτική Κάρτα, Χωρίς Καμία Εγγύηση 
με Πλήρη Ασφάλεια 
με Μηδενική Απαλλαγή σε ΟΛΕΣ τις κρατήσεις

Θάσος: πτώση τουριστικής κίνησης κατά 11,6% σε σχέση με το Πάσχα του 2009

Μειωμένη κατά 11,6% ήταν φέτος η διακίνηση επιβατών στις τοπικές γραμμές των ferry boat και των υδροπτέρυγων, κατά τη διάρκεια των αργιών του Πάσχα, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Στο σύνολο των 4 γραμμών, διακινήθηκαν φέτος 17.355 επιβάτες, από τη Μεγάλη Πέμπτη έως και τη Δευτέρα τού Πάσχα, έναντι 19.632 τις ίδιες μέρες πέρυσι.

Η κατακόρυφη αύξηση των ναύλων (κατάργηση εκπτώσεων) και η κατάργηση των κυριακάτικων δρομολογίων, είχε ως αποτέλεσμα η γραμμή του Πρίνου να υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο από τις ναυτιλιακές εταιρίες, με αποτέλεσμα η πτώση της κίνησης να κυμαίνεται από 26% για τους επιβάτες έως και 42,5% για τα φορτηγά. Αν και οι ναυτιλιακές εταιρίες δεσμεύτηκαν στο Υπουργείο Οικονομίας-Ανταγωνιστικότητας-Ναυτιλίας ότι θα επαναφέρουν από τη νέα περίοδο τα δρομολόγια της Κυριακής, δεν έβαλαν νερό στο κρασί τους για την περίοδο του Πάσχα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για την τουριστική κίνηση των ημερών.
Η γραμμή του Λιμένα κινήθηκε με πτώση της τάξης του 11%, δηλαδή κοντά στο μέσο όρο της συνολικής πτώσης της διακίνησης επιβατών. Ενδεικτικό της συμπεριφοράς του επιβατικού κοινού, ενάντια στην αύξηση των ναύλων, ήταν το γεγονός ότι πολλοί περισσότεροι επέλεξαν να ταξιδέψουν με το δίκυκλό τους αντί για το ΙΧ. Φέτος το Πάσχα διακινήθηκαν 43,6% περισσότερα δίκυκλα σε σχέση με πέρυσι.

Η τιμολογιακή και δρομολογιακή πολιτική των δύο ναυτιλιακών εταιριών (ferry boat) που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, είχε ως αποτέλεσμα να στρέψει την κίνηση για ακόμη μια φορά στα υδροπτέρυγα, τα οποία εξυπηρετούν ολοένα και περισσότερο κόσμο, που έχει απηυδήσει από τα ferry boat. Φέτος το Πάσχα διακινήθηκαν 12,4% λιγότεροι επιβάτες με τα ferry σε σχέση με πέρυσι το Πάσχα ενώ η διακίνηση επιβατών στα υδροπτέρυγα κατέγραψε αξιοπρόσεκτη άνοδο της τάξης του 56%!

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα υδροπτέρυγα, όπως και όλες τις αργίες, δεν έκαναν δρομολόγια τη Μεγάλη Παρασκευή, την Κυριακή και τη Δευτέρα τού Πάσχα.

Συνεπώς, τα στοιχεία που αφορούν στη διακίνηση επιβατών, αφορούν στη Μεγάλη Πέμπτη και το Μεγάλο Σάββατο μόνο. Σε περίπτωση που εκτελούνταν δρομολόγια και τις τρεις αργίες, είναι βέβαιο ότι θα αύξαναν κατά πολύ το μερίδιό τους.

από τον τοπικό τύπο

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 22-4-2024 έως 28-4-2024

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 15-4-2024 έως 21-4-2024

«MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες

Δρομολόγια φέρι ανά εταιρία από 8-4-2024 έως 14-4-2024

Η Tripadvisor απέκλεισε αριθμό ρεκόρ 2 εκατομμυρίων ψεύτικων κριτικών το 2023

Ορίστηκαν τα πρόστιμα για παρεμπόδιση πρόσβασης στη θάλασσα, τον αιγιαλό και την παραλία

Πρόγραμμα του Ποδηλατικού Διήμερου Θάσου στις 27 και 28 Απριλίου 2024

Καταγραφή του ίδιου φυσητήρα στη θαλάσσια τέφρο ανάμεσα στην Ικαρία, τη Σάμο και τη Χίο

Τι ισχύει για το δώρο Πάσχα των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα

198 «Απάτητες παραλίες» σε όλη τη χώρα - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες όλες οι απαγορεύσεις

KavalaNews.gr | online